Ana muhalefet borçlanmaları sordu: HANİ KAYNAĞIMIZ GÜÇLÜYDÜ?

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 15.03.2020 - 00:02, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2428+ kez okundu.
 

Ana muhalefet borçlanmaları sordu: HANİ KAYNAĞIMIZ GÜÇLÜYDÜ?

CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Onur Çam, Büyükşehir Belediyesi’nin 50 milyon TL tutarında kredi kullanmasını eleştirdi. CHP’li Çam, Başkan Hilmi Güler’e geçmişte yaptığı konuşmaları hatırlatarak, “Borçlanarak borç mu ödüyoruz?” diye sordu. Başkan Güler ise, “Kredi alabilmek bir itibar meselesidir” dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi alımı ve bazı yatırımlarda kullanmak amacıyla Büyükşehir Belediye Meclisi’nden 50 milyon TL tutarında borçlanma yetkisi aldı. CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Onur Çam, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e hitap ederek, borçlanmaları sordu. Başkan Güler’in geçmiş günlerde yaptığı konuşmaları gündeme getiren CHP’li Çam, kredi taleplerinin yoğunlaşmasının kendilerini kaygılandırdığını söyledi. Başkan Güler de Onur Çam’ın bu sözlerine kredi kullanmanın gücün ifadesi olduğunu ifade etti. “KREDİ TALEPLERİ KAYGILANDIRIYOR” Av. Onur Çam, CHP grubu adına yaptığı konuşmada, “Geçmişte yapılan açıklamalarda 10 aylık bir sürede 300 milyon TL gibi bir borç ödendiği ifade edilmişti. Devamında bir yandan yatırımlarımızı yapıyoruz, bir yandan borç ödüyoruz, kaynaklarımız gayet sağlam, güçlü bir belediye olduğumuz beyan edilmişti. Kaynaklarımız sağlamsa, güçlü bir belediyeysek bu şekilde kredileri neden alıyoruz? Yoksa yeni kaynak yaratamayıp, borçlanarak borç mu ödüyoruz? Bu şekilde faiz sarmalına mı giriyoruz? Büyükşehir Belediyesi’nin yeni kaynak sağlamak için ne gibi bir çalışması var? Yoksa bu şekilde kredi taleplerinin git gide yoğunlaşması bizi ana muhalefet partisi olarak kaygılandırmaktadır” ifadelerinde bulundu. “KREDİ ALABİLMEK İTİBAR MESELESİDİR” Başkan Güler, CHP’li Çam’ın bu sözlerine karşılık, “Burada konu şu; hem borç ödemeleri yapılıyor hem de güçlü olarak bu kredileri alıyoruz. Yani kredi alabilmek de bir itibar meselesidir. Bunun karşılığı varsa kredi verirler, yoksa gülüp geçerler. Dolayısıyla bu gücün ifadesidir” diye cevap verdi. “SATIN ALIRSAK DAHA KARLIYIZ” Yeni kaynak oluşturacak çalışmaların olduğunu ifade eden Güler, “Buradaki ana espri şu; satın alacağımıza kiralasak daha iyiydi görüşü vardır. Yaptığımız çalışmalarda ve yeni analizlerde satın alırsak daha karlı oluyoruz. Ben de daha önceden kendimi kiralama yönünde şartlandırmıştım. Kiralama yaparsak daha ekonomik olur diye düşünüyordum. Şimdi bu ekonomik şartlarda satın alınırsa daha ekonomik oluyor. Eğer bu makineleri satın alırsak kendimiz çalıştıracağız.  Bunun istihdama da katkısı olacak” dedi.
CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Onur Çam, Büyükşehir Belediyesi’nin 50 milyon TL tutarında kredi kullanmasını eleştirdi. CHP’li Çam, Başkan Hilmi Güler’e geçmişte yaptığı konuşmaları hatırlatarak, “Borçlanarak borç mu ödüyoruz?” diye sordu. Başkan Güler ise, “Kredi alabilmek bir itibar meselesidir” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi alımı ve bazı yatırımlarda kullanmak amacıyla Büyükşehir Belediye Meclisi’nden 50 milyon TL tutarında borçlanma yetkisi aldı. CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Onur Çam, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e hitap ederek, borçlanmaları sordu. Başkan Güler’in geçmiş günlerde yaptığı konuşmaları gündeme getiren CHP’li Çam, kredi taleplerinin yoğunlaşmasının kendilerini kaygılandırdığını söyledi. Başkan Güler de Onur Çam’ın bu sözlerine kredi kullanmanın gücün ifadesi olduğunu ifade etti.

“KREDİ TALEPLERİ KAYGILANDIRIYOR”

Av. Onur Çam, CHP grubu adına yaptığı konuşmada, “Geçmişte yapılan açıklamalarda 10 aylık bir sürede 300 milyon TL gibi bir borç ödendiği ifade edilmişti. Devamında bir yandan yatırımlarımızı yapıyoruz, bir yandan borç ödüyoruz, kaynaklarımız gayet sağlam, güçlü bir belediye olduğumuz beyan edilmişti. Kaynaklarımız sağlamsa, güçlü bir belediyeysek bu şekilde kredileri neden alıyoruz? Yoksa yeni kaynak yaratamayıp, borçlanarak borç mu ödüyoruz? Bu şekilde faiz sarmalına mı giriyoruz? Büyükşehir Belediyesi’nin yeni kaynak sağlamak için ne gibi bir çalışması var? Yoksa bu şekilde kredi taleplerinin git gide yoğunlaşması bizi ana muhalefet partisi olarak kaygılandırmaktadır” ifadelerinde bulundu.

“KREDİ ALABİLMEK İTİBAR MESELESİDİR”

Başkan Güler, CHP’li Çam’ın bu sözlerine karşılık, “Burada konu şu; hem borç ödemeleri yapılıyor hem de güçlü olarak bu kredileri alıyoruz. Yani kredi alabilmek de bir itibar meselesidir. Bunun karşılığı varsa kredi verirler, yoksa gülüp geçerler. Dolayısıyla bu gücün ifadesidir” diye cevap verdi.

“SATIN ALIRSAK DAHA KARLIYIZ”

Yeni kaynak oluşturacak çalışmaların olduğunu ifade eden Güler, “Buradaki ana espri şu; satın alacağımıza kiralasak daha iyiydi görüşü vardır. Yaptığımız çalışmalarda ve yeni analizlerde satın alırsak daha karlı oluyoruz. Ben de daha önceden kendimi kiralama yönünde şartlandırmıştım. Kiralama yaparsak daha ekonomik olur diye düşünüyordum. Şimdi bu ekonomik şartlarda satın alınırsa daha ekonomik oluyor. Eğer bu makineleri satın alırsak kendimiz çalıştıracağız.  Bunun istihdama da katkısı olacak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.