Yeni Valilik Binası Korona Hastanesi Olsun

BÖLGE GÜNDEMİ 06.12.2020 - 20:40, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2108+ kez okundu.
 

Yeni Valilik Binası Korona Hastanesi Olsun

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, yemekhane ile otoparklara yoğun bakım ünitesi kurmak yerine yeni yapılan valilik binası ile Botanik Park arazisine geçici olarak salgın hastanesi kurulması gerektiğini söyledi.
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Altınordu’da 3 yıldır önce Botanik bahçesi yapılması planlanarak 16 milyon TL harcanan sonrasında kaldırılarak Şehir Hastanesi yapılacağı vaat edilen alandan seslendi. İneklerin otladığı arazide ne botanik parktan ne hastaneden eser olmadığını belirten Adıgüzel, Ordu’nun hastane ihtiyacının çok acil olduğunu, pandemide (salgın) artık hastane ve yatak eksikliğinin katlanılamaz duruma geldiğini belirtti.   Adıgüzel, hastane ihtiyacının acil olarak karşılanması için de somut öneride bulundu. İşte Adıgüzel’in açıklamaları: “2010 yılında mevcut devlet hastanesinin yanına 300 yataklı ek hastane planlanmış, Sağlık Bakanlığı’ndan 28 milyon TL’lik bedele onayı gelmiş, hatta parasının bile bir bölümü Ordu’ya ulaşmıştı. Sonra ne olduysa bu proje iptal edildi. 2014 yılında aynı proje bu sefer 118 milyon TL’ye ihale edildi. Sonra o da iptal edildi. Şu anda 300 yataklı, içinde 50 yoğun bakımı olan tam teşekküllü bir ek hastanemiz olacaktı ama yapılmadı. Ordu Devlet hastanesi 40 yıllık bina. AKP döneminde 20 yıldır sağlık alanına tek çivi çakılmadı ve sağlık burada alarm veriyor. Hastalara yatak bulunamıyor. Ürettikleri çözüm şu; her odaya tuvalet ekleyip yoğun bakıma çevirmeye çalışıyorlar. Teknik görevliler isyan ediyor. 40 yıllık bina ile oynanarak bunu yapmak mümkün değil. Otoparkları bile yoğun bakıma çevirme planları var. Normal sağlık hizmetleri zaten durmuş durumda. Plansız programsız AKP zihniyetinin sonu budur. Ordu’nun damadı bir sağlık bakanı vardı; Genel Başkan vekili Ordu Milletvekili oldu; Sağlık Komisyonu Başkanı Ordu Milletvekili oldu. Ama  Ordu ilini sağlık alanında getirdiğiniz nokta burası. Çözüm ise somut; yeni valilik binası bence hastane için hazır. Burayı hastane yapsınlar. İnsanlarımız ölüyor. 35-40 yıllık binalarda tadilat ile risk alıp, normal hasta yataklarını kapatıp, yemekhaneyi ve otoparkı yoğun bakım yapacaklarına burayı hastane olarak kullanmak çok daha sağlıklıdır. Gün zor gün… Fedakarlık yapma çözüm üretme günü. Bu ülke savaş yıllarında kuruluş yıllarında okul binalarını karargah yaptı meclis binası yaptı. Ordu'daki bu valilik binasının da böyle bir hatırası olsun geçici süreyle pandemi (salgın) için kullanılsın.”
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, yemekhane ile otoparklara yoğun bakım ünitesi kurmak yerine yeni yapılan valilik binası ile Botanik Park arazisine geçici olarak salgın hastanesi kurulması gerektiğini söyledi.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Altınordu’da 3 yıldır önce Botanik bahçesi yapılması planlanarak 16 milyon TL harcanan sonrasında kaldırılarak Şehir Hastanesi yapılacağı vaat edilen alandan seslendi. İneklerin otladığı arazide ne botanik parktan ne hastaneden eser olmadığını belirten Adıgüzel, Ordu’nun hastane ihtiyacının çok acil olduğunu, pandemide (salgın) artık hastane ve yatak eksikliğinin katlanılamaz duruma geldiğini belirtti.

 

Adıgüzel, hastane ihtiyacının acil olarak karşılanması için de somut öneride bulundu. İşte Adıgüzel’in açıklamaları:

“2010 yılında mevcut devlet hastanesinin yanına 300 yataklı ek hastane planlanmış, Sağlık Bakanlığı’ndan 28 milyon TL’lik bedele onayı gelmiş, hatta parasının bile bir bölümü Ordu’ya ulaşmıştı. Sonra ne olduysa bu proje iptal edildi. 2014 yılında aynı proje bu sefer 118 milyon TL’ye ihale edildi. Sonra o da iptal edildi. Şu anda 300 yataklı, içinde 50 yoğun bakımı olan tam teşekküllü bir ek hastanemiz olacaktı ama yapılmadı.

Ordu Devlet hastanesi 40 yıllık bina. AKP döneminde 20 yıldır sağlık alanına tek çivi çakılmadı ve sağlık burada alarm veriyor. Hastalara yatak bulunamıyor. Ürettikleri çözüm şu; her odaya tuvalet ekleyip yoğun bakıma çevirmeye çalışıyorlar. Teknik görevliler isyan ediyor. 40 yıllık bina ile oynanarak bunu yapmak mümkün değil. Otoparkları bile yoğun bakıma çevirme planları var. Normal sağlık hizmetleri zaten durmuş durumda.

Plansız programsız AKP zihniyetinin sonu budur. Ordu’nun damadı bir sağlık bakanı vardı; Genel Başkan vekili Ordu Milletvekili oldu; Sağlık Komisyonu Başkanı Ordu Milletvekili oldu. Ama  Ordu ilini sağlık alanında getirdiğiniz nokta burası.

Çözüm ise somut; yeni valilik binası bence hastane için hazır. Burayı hastane yapsınlar. İnsanlarımız ölüyor. 35-40 yıllık binalarda tadilat ile risk alıp, normal hasta yataklarını kapatıp, yemekhaneyi ve otoparkı yoğun bakım yapacaklarına burayı hastane olarak kullanmak çok daha sağlıklıdır. Gün zor gün… Fedakarlık yapma çözüm üretme günü. Bu ülke savaş yıllarında kuruluş yıllarında okul binalarını karargah yaptı meclis binası yaptı. Ordu'daki bu valilik binasının da böyle bir hatırası olsun geçici süreyle pandemi (salgın) için kullanılsın.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.