Yusuf Kenan Acar
Köşe Yazarı
Yusuf Kenan Acar
 

Yeşilin ötesinde mavinin gölgesinde şehri aşk ÜNYE.

    Bir ilçe düşünün güneşin denizden doğup battığı tarihi boyunca cazibe merkezi olmuş, hem şehir olarak hemde siyaseten ülkede etkin bir yer edinmiş. Karadeniz’in  incisi değildir Ünye.   Karadeniz’in bizatihi kendisidir. Uzun kumsalları,  modern şehir yapısı sosyal aktiviteleri yaylaları ve denizi ile birlikte,  tamda olmak istediğiniz yerdir. Bazen bunalırsınız gidersiniz ama her seferinde geri döner yada dönmek istersiniz. Son dönemlerde tanıtım anlamında güzel işler yapıldı. Ulusal kanallarda dönen tanıtım filmimiz gerçekten taktire şayan bir çalışma. Bunun için Kültür Turizm bakanımız Sayın Numan Kurtulmuşa ve Ünye Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çamyar’a teşekkür ederim. Peki bunlar yeterli mi ? Yetmez ama evet diyerek önerilerimizi dile getirelim.   Malumunuz üzere kısa bir zaman önce Ünye çamlık ile olan Büyükşehir projesinde Ünyeliler ile Büyükşehir belediye arasında problem yaşandı ve proje iptal edildi. Çamlıkta yıkılan motel ve restorantın yerine tek bir ağaç kesilmeden Ünye’nin simgelerinden Hazinedar paşa konağı inşa edilebilir. Yalı boyunda kayıkların olduğu yerdeki denize dökülen kanalizasyon yer altına alınarak oraya on onbeş arası fındık ocağı heykelleri yaparak fındık toplayan dal sirkeleyen ünyelileri canlandırabiliriz. İskelenin sonunda bulunan fenerimsi yapının yıkılarak yerine batumda bulunan nino ve ali heykelinin aynısından yapabiliriz. Sahil aplik aydınlatmalarımızı modern led aydınlatmalarla değiştirmeliyiz. Döner çeşme meydanını yeniden dizayn ederek cazibeli hale getirebiliriz. Fevzi Çakmak sahilinde kafeteryaların olacağı bir konsept düşünebiliriz. Sahil bandındaki ağaçlarımızı ışıklandırarak Karadeniz’in ışık şehri olabiliriz. Ünye’nin en yüksek tepesi Çataltepe’ye sosyal tesis kurarak yaz günlerinde dışardan gelen misafirlerimize Ünye’yi en yüksekten seyrettirebiliriz. Ünye ile Fatsa arasında pek çoğumuzun bilmediği 400 bin metrakare düz hazine arazi vardır. Bu alan atıl ve boş durumdadır. Bu alana spor lisesi sosyal lise tarım meslek lisesi spor alanları inşa etmeliyiz. Aynı zamanda Fatsa ile Ünye’nin ortasına Afyonda bulunan açık hava alışveriş merkezi kurmalı bunu yöresel ürünler pazarı ile desteklemeliyiz. Bu alanı daha çok cazip kılmak için büyük modern lunapark ve aqua park ve otelle donatarak Ünye’mize ekonomik girdi sağlayabiliriz. Burası Ünye ve burada durmak lazım diyorsak Ünye’nin girişinden çıkışına kadar tüm aydınlatma direklerini TÜRK Bayrağı ile gelin gibi süsleyip dur yolcu burası Ünye demeliyiz.   Saygı ve muhabbetimle.
Ekleme Tarihi: 08 Haziran 2018 - Cuma

Yeşilin ötesinde mavinin gölgesinde şehri aşk ÜNYE.

 

 

Bir ilçe düşünün güneşin denizden doğup battığı tarihi boyunca cazibe merkezi olmuş, hem şehir olarak hemde siyaseten ülkede etkin bir yer edinmiş.

Karadeniz’in  incisi değildir Ünye.  

Karadeniz’in bizatihi kendisidir.

Uzun kumsalları,  modern şehir yapısı sosyal aktiviteleri yaylaları ve denizi ile birlikte,  tamda olmak istediğiniz yerdir.

Bazen bunalırsınız gidersiniz ama her seferinde geri döner yada dönmek istersiniz.

Son dönemlerde tanıtım anlamında güzel işler yapıldı. Ulusal kanallarda dönen tanıtım filmimiz gerçekten taktire şayan bir çalışma. Bunun için Kültür Turizm bakanımız Sayın Numan Kurtulmuşa ve Ünye Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çamyar’a teşekkür ederim.

Peki bunlar yeterli mi ?

Yetmez ama evet diyerek önerilerimizi dile getirelim.

 

Malumunuz üzere kısa bir zaman önce Ünye çamlık ile olan Büyükşehir projesinde Ünyeliler ile Büyükşehir belediye arasında problem yaşandı ve proje iptal edildi. Çamlıkta yıkılan motel ve restorantın yerine tek bir ağaç kesilmeden Ünye’nin simgelerinden Hazinedar paşa konağı inşa edilebilir. Yalı boyunda kayıkların olduğu yerdeki denize dökülen kanalizasyon yer altına alınarak oraya on onbeş arası fındık ocağı heykelleri yaparak fındık toplayan dal sirkeleyen ünyelileri canlandırabiliriz. İskelenin sonunda bulunan fenerimsi yapının yıkılarak yerine batumda bulunan nino ve ali heykelinin aynısından yapabiliriz. Sahil aplik aydınlatmalarımızı modern led aydınlatmalarla değiştirmeliyiz. Döner çeşme meydanını yeniden dizayn ederek cazibeli hale getirebiliriz. Fevzi Çakmak sahilinde kafeteryaların olacağı bir konsept düşünebiliriz. Sahil bandındaki ağaçlarımızı ışıklandırarak Karadeniz’in ışık şehri olabiliriz. Ünye’nin en yüksek tepesi Çataltepe’ye sosyal tesis kurarak yaz günlerinde dışardan gelen misafirlerimize Ünye’yi en yüksekten seyrettirebiliriz. Ünye ile Fatsa arasında pek çoğumuzun bilmediği 400 bin metrakare düz hazine arazi vardır. Bu alan atıl ve boş durumdadır. Bu alana spor lisesi sosyal lise tarım meslek lisesi spor alanları inşa etmeliyiz. Aynı zamanda Fatsa ile Ünye’nin ortasına Afyonda bulunan açık hava alışveriş merkezi kurmalı bunu yöresel ürünler pazarı ile desteklemeliyiz. Bu alanı daha çok cazip kılmak için büyük modern lunapark ve aqua park ve otelle donatarak Ünye’mize ekonomik girdi sağlayabiliriz. Burası Ünye ve burada durmak lazım diyorsak Ünye’nin girişinden çıkışına kadar tüm aydınlatma direklerini TÜRK Bayrağı ile gelin gibi süsleyip dur yolcu burası Ünye demeliyiz.

 

Saygı ve muhabbetimle.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.