Yusuf Kenan Acar
Köşe Yazarı
Yusuf Kenan Acar
 

ÜNYE FATSA

 Sayın Ak Parti Genel Başkan Vekilimiz ve İktidar, Muhalefet ORDU Vekillerimiz. Bu bölgemiz için sizlere açık çağrıdır. Ülkelerin geleceğini belirleyen en önemli etkenlerin başında eğitim ve teknoloji gelir. Bölgemiz malum Fındık ağırlıklı ekonomiye sahiptir. Son yıllarda fındık tarımı ile uğraşan çiftçimiz gelir bakımından mağdurdur. Devlet fabrika ve iş alanı açma özelliğini terkedip bu işi özel sektöre devrettiği için bölgemizde iş adamlarına fazla cazip gelmediğinden işsizlik oranı yüksektir. Bunlar yörede yaşayan herkesin bildiği durumlardır. Ünye ve Fatsa Ordu ilinin en büyük ve birbirine en yakın sahil ilçeleridir. Hinterlandında yer alan kumru. Korgan,Aybastı,Çamaş,Çatalpınar.Akkuş.İkizce ile birlikte 386 000 nüfusa sahiptir. Ünye ve Fatsa’nın tam ortasında 400 dekar orman bakanlığı ve askeriyeye ait düz atıl bir alan bulunmaktadır. İşte bu noktada İktidar partisinin sayın genel başkan vekili olan hemşerimiz sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un önderliğinde iktidar ve muhalefet vekillerinin tam desteği ile bu alanı devasa bir eğitim kompleksi ile birlikte Karadeniz Slikon Vadisi uygulamasını hayata geçirmelerini temenni ediyoruz. Karadeniz’de düz arazi büyük miktarlarda oldukça azdır ve çok pahalıdır. Yarım asırdan fazla süredir atıl olan bu değeri kullanmamız gerekir. Bu alana Spor Meslek lisesi ,Tarım Meslek lisesi, Bilişim Meslek lisesi, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri lisesi,Harita Tapu Kadostro Meslek lisesi,İnşaat Tesisat Meslek lisesi ile birlikte Karadeniz Silikon Vadisini kurarsak her bir vekilimizin adı tarihe altın harflerle geçecek bu günle yarını buluşturacaklardır. Söz konusu projenin ağırlık maliyetinin arazi olduğu aşikardır. Ayrıca Avrupa birliği fonlarından da yararlanmak mümkün gözükmektedir. Bu alanın sosyal tesisleri ise yap işlet devret modeli ile kazanılabilir. Eğer bu projeye sahip çıkılıp hayata geçirilebilirse eğitimde bölgemizde büyük hamle yapmakla birlikte yeni iş alanlarının açılacağı da çok aşikardır. Yatılı olacak olan bu okullar sadece bölgeye değil ülkemizin her alanına hizmet verebilecektir. İnsana yapılan yatırım geleceğimizdir. Diyebilirsiniz ki her ilçede ve il merkezinde meslek liselerimiz bulunmakta ve pekte tercih edilmemektedir. Burada bahsedilen ve istenen okullar süper meslek liseleri olup eğiticileri özel bir programla seçime tabi tutulacak kompleksin lojmanlarında ikamet edecek ekonomik olarak normalin üzerinde desteklenmiş öğreticilerin bir araya getirildiği, iş dünyasına ve pratiğine adaptasyonu olacak süper meslek liseleri olacaktır. Ülkemizin ara elaman sıkıntısına kesin çözüm olacak yetenekte talebeler yetiştirmek asli unsurdur. Sonuç olarak Ülkemizin üretim yapmak teknoloji ve bilişimde çığır açmak zorunluluğu vardır. Bunun çaresi kaliteli eğitim ve kaliteli okuldur. Saygı ve Muhabetimle.
Ekleme Tarihi: 30 Eylül 2018 - Pazar

ÜNYE FATSA

 Sayın Ak Parti Genel Başkan Vekilimiz ve İktidar, Muhalefet ORDU Vekillerimiz.

Bu bölgemiz için sizlere açık çağrıdır.

Ülkelerin geleceğini belirleyen en önemli etkenlerin başında eğitim ve teknoloji gelir. Bölgemiz malum Fındık ağırlıklı ekonomiye sahiptir. Son yıllarda fındık tarımı ile uğraşan çiftçimiz gelir bakımından mağdurdur. Devlet fabrika ve iş alanı açma özelliğini terkedip bu işi özel sektöre devrettiği için bölgemizde iş adamlarına fazla cazip gelmediğinden işsizlik oranı yüksektir. Bunlar yörede yaşayan herkesin bildiği durumlardır. Ünye ve Fatsa Ordu ilinin en büyük ve birbirine en yakın sahil ilçeleridir. Hinterlandında yer alan kumru. Korgan,Aybastı,Çamaş,Çatalpınar.Akkuş.İkizce ile birlikte 386 000 nüfusa sahiptir. Ünye ve Fatsa’nın tam ortasında 400 dekar orman bakanlığı ve askeriyeye ait düz atıl bir alan bulunmaktadır. İşte bu noktada İktidar partisinin sayın genel başkan vekili olan hemşerimiz sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un önderliğinde iktidar ve muhalefet vekillerinin tam desteği ile bu alanı devasa bir eğitim kompleksi ile birlikte Karadeniz Slikon Vadisi uygulamasını hayata geçirmelerini temenni ediyoruz. Karadeniz’de düz arazi büyük miktarlarda oldukça azdır ve çok pahalıdır. Yarım asırdan fazla süredir atıl olan bu değeri kullanmamız gerekir. Bu alana Spor Meslek lisesi ,Tarım Meslek lisesi, Bilişim Meslek lisesi, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri lisesi,Harita Tapu Kadostro Meslek lisesi,İnşaat Tesisat Meslek lisesi ile birlikte Karadeniz Silikon Vadisini kurarsak her bir vekilimizin adı tarihe altın harflerle geçecek bu günle yarını buluşturacaklardır. Söz konusu projenin ağırlık maliyetinin arazi olduğu aşikardır. Ayrıca Avrupa birliği fonlarından da yararlanmak mümkün gözükmektedir. Bu alanın sosyal tesisleri ise yap işlet devret modeli ile kazanılabilir. Eğer bu projeye sahip çıkılıp hayata geçirilebilirse eğitimde bölgemizde büyük hamle yapmakla birlikte yeni iş alanlarının açılacağı da çok aşikardır. Yatılı olacak olan bu okullar sadece bölgeye değil ülkemizin her alanına hizmet verebilecektir. İnsana yapılan yatırım geleceğimizdir. Diyebilirsiniz ki her ilçede ve il merkezinde meslek liselerimiz bulunmakta ve pekte tercih edilmemektedir. Burada bahsedilen ve istenen okullar süper meslek liseleri olup eğiticileri özel bir programla seçime tabi tutulacak kompleksin lojmanlarında ikamet edecek ekonomik olarak normalin üzerinde desteklenmiş öğreticilerin bir araya getirildiği, iş dünyasına ve pratiğine adaptasyonu olacak süper meslek liseleri olacaktır. Ülkemizin ara elaman sıkıntısına kesin çözüm olacak yetenekte talebeler yetiştirmek asli unsurdur. Sonuç olarak Ülkemizin üretim yapmak teknoloji ve bilişimde çığır açmak zorunluluğu vardır. Bunun çaresi kaliteli eğitim ve kaliteli okuldur.

Saygı ve Muhabetimle.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.