VALİ SONEL, ÜNYE KALESİNDE İNCELEMEDE BULUNDU

BÖLGE GÜNDEMİ 30.12.2022 - 11:00, Güncelleme: 01.01.2023 - 22:25 530+ kez okundu.
 

VALİ SONEL, ÜNYE KALESİNDE İNCELEMEDE BULUNDU

Vali Tuncay Sonel, bazı kamu yatırımlarının son durumlarını yerinde görmek, yürütülen hizmetler, çalışmalar ve ihtiyaçlarla ilgili bilgi almak üzere Ünye ilçemize gitti.
  Vali Tuncay Sonel, Ünye programına 2200 yıllık tarihi geçmişi ile Karadeniz Bölgesi'nin en gizemli yapılarından biri olan Ünye Kalesi'ne gerçekleştirdiği ziyaret ile başladı. Beraberinde, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yener Oba ile birlikte tarihi 2200 yıl öncesine dayanan ve Pontus Kralı 6'ncı Mithridates tarafından inşa ettirilen Ünye Kalesi'nde, Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ve Ünye Belediyesi tarafından yaptırılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Sonel, yüklenici firma yetkilisi Atilla Akbaş’tan detaylı bilgi aldı. Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Ünye Belediyesi iş birliğiyle Ünye Kalesi'nde yapılan çalışmalar kapsamında Osmanlı ve Selçuklu dönemlerine ait sikke, çömlek ve güllelerin bulunduğu tarihi kalenin 250 metrelik dehlizine ziyaretçiler için raylı sistem kuruluyor. Bu sayede turistler, raylı sisteme monte edilecek vagonla dehlize inip çıkabilecek. Tarihi Ünye Kalesinde yaptığı incelemeler sonrası değerlendirmelerde bulunan Vali Tuncay Sonel, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Ordu’muzun en ücra köşesine kadar çok ciddi yatırımlar aldık. Hem Altınordu ilçemizde bulunan Kurul Kalesi, hem de Ünye ilçemizde şu an içinde bulunduğumuz Ünye kalemiz şehrimizin ve ülkemizin en önemli tarihi değerlerinden birisidir. Burada arkadaşlarımız çok güzel çalışmalar yapıyor. Birkaç ay içerisinde eksiklikler de tamamlanacak ve turistlerin ilgisini çekecek hale gelecektir.” diye konuştu. Tarihi Ünye kalesinin önemli bir konumda bulunduğuna vurgu yapan Vali Sonel, “Ünye İlçemize turistler geldiğinde tarihi Ünye Kalesinden bu güzel Ünye’mizi ve bu doğal güzellikleri izleme fırsatı elde edecekler. Ayrıca, 250 metre derinliğinde dehlizler bulunuyor. Sadece kalelerimiz değil, tarihi camilerimiz, kültürel varlıklarımızla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığımız, YİKOB , Büyükşehir Belediyemiz ile ilçe belediyelerimizin birlik ve beraberliğiyle, emek veren çok değerli arkadaşlarımızın da katkılarıyla tarihi dokular turizme kazandırılıyor. Biz 19 ilçemizle bir bütünüz. Ünye’miz de çok güzel bir yöremiz, uyum ve iş birliği var. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Ünye Kalesi’nin restorasyon çalışmalarına verdiği destek ve katkı dolayısıyla Vali Tuncay Sonel’e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı “Ünye Kalesinin, tarihe ışık tutacak turizme kazandırılması noktasında Sayın Valimizin önemli destekleri oldu. Sayın Valimizin emeğiniz çok büyük. Ünyeli hemşerilerim ve şahsım adına Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Çok yakın zamanda turizme hizmet verebilecek hale gelişine hep birlikte şahit oluyoruz” diye konuştu.
Vali Tuncay Sonel, bazı kamu yatırımlarının son durumlarını yerinde görmek, yürütülen hizmetler, çalışmalar ve ihtiyaçlarla ilgili bilgi almak üzere Ünye ilçemize gitti.


 

Vali Tuncay Sonel, Ünye programına 2200 yıllık tarihi geçmişi ile Karadeniz Bölgesi'nin en gizemli yapılarından biri olan Ünye Kalesi'ne gerçekleştirdiği ziyaret ile başladı.

Beraberinde, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yener Oba ile birlikte tarihi 2200 yıl öncesine dayanan ve Pontus Kralı 6'ncı Mithridates tarafından inşa ettirilen Ünye Kalesi'nde, Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ve Ünye Belediyesi tarafından yaptırılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Sonel, yüklenici firma yetkilisi Atilla Akbaş’tan detaylı bilgi aldı.

Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Ünye Belediyesi iş birliğiyle Ünye Kalesi'nde yapılan çalışmalar kapsamında Osmanlı ve Selçuklu dönemlerine ait sikke, çömlek ve güllelerin bulunduğu tarihi kalenin 250 metrelik dehlizine ziyaretçiler için raylı sistem kuruluyor. Bu sayede turistler, raylı sisteme monte edilecek vagonla dehlize inip çıkabilecek.

Tarihi Ünye Kalesinde yaptığı incelemeler sonrası değerlendirmelerde bulunan Vali Tuncay Sonel, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Ordu’muzun en ücra köşesine kadar çok ciddi yatırımlar aldık. Hem Altınordu ilçemizde bulunan Kurul Kalesi, hem de Ünye ilçemizde şu an içinde bulunduğumuz Ünye kalemiz şehrimizin ve ülkemizin en önemli tarihi değerlerinden birisidir. Burada arkadaşlarımız çok güzel çalışmalar yapıyor. Birkaç ay içerisinde eksiklikler de tamamlanacak ve turistlerin ilgisini çekecek hale gelecektir.” diye konuştu.

Tarihi Ünye kalesinin önemli bir konumda bulunduğuna vurgu yapan Vali Sonel, “Ünye İlçemize turistler geldiğinde tarihi Ünye Kalesinden bu güzel Ünye’mizi ve bu doğal güzellikleri izleme fırsatı elde edecekler. Ayrıca, 250 metre derinliğinde dehlizler bulunuyor. Sadece kalelerimiz değil, tarihi camilerimiz, kültürel varlıklarımızla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığımız, YİKOB , Büyükşehir Belediyemiz ile ilçe belediyelerimizin birlik ve beraberliğiyle, emek veren çok değerli arkadaşlarımızın da katkılarıyla tarihi dokular turizme kazandırılıyor. Biz 19 ilçemizle bir bütünüz. Ünye’miz de çok güzel bir yöremiz, uyum ve iş birliği var. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Ünye Kalesi’nin restorasyon çalışmalarına verdiği destek ve katkı dolayısıyla Vali Tuncay Sonel’e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı “Ünye Kalesinin, tarihe ışık tutacak turizme kazandırılması noktasında Sayın Valimizin önemli destekleri oldu. Sayın Valimizin emeğiniz çok büyük. Ünyeli hemşerilerim ve şahsım adına Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Çok yakın zamanda turizme hizmet verebilecek hale gelişine hep birlikte şahit oluyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.