ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN “GENÇ FİDANLAR” PROJESİ

BÖLGE GÜNDEMİ 18.11.2022 - 12:00, Güncelleme: 20.11.2022 - 22:16 1072+ kez okundu.
 

ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN “GENÇ FİDANLAR” PROJESİ

Ünye Belediyesi’nin öncülüğünde, DOKA tarafından desteklenen ve 5 kurumun paydaş olduğu, istihdama katkı sağlamak adına başlatılan “Genç Fidanlar” projesine katılan kursiyerlerle eğitimler öncesi bilgilendirme toplantısı yapıldı. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, projenin önemine değinerek “Gençlerimizin istihdamı açısından son derece önemli bulduğumuz projemizin Ünye’mize hayırlı olmasını dilerim” dedi.
      Ünye Belediyesi öncülüğünde DOKA’nın desteklediği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı’nın paydaş olduğu “Genç Fidanlar” Projesi’nde ilk start verildi. Başvurular sonrası yapılan değerlendirmeler sonucu eğitim görmeye hak kazanan 25 kursiyer Ünye Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı.   “GENÇLERİMİZE NİTELİKLİ EĞİTİM VERİLEREK MESLEKİ BİLGİ VE BECERİLERİ GELİŞTİRİLECEK” Toplantıda kursiyerlerle ve proje paydaşlarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, projenin önemine vurgu yaparak, “Projemizin amacı, siz genç nüfusumuzun ekonomik ve sosyal hayatta aktif rol almalarını sağlamaktır. Çıktığımız bu yolda projemize başvuru yapan ve yapılan değerlendirmeler sonucu eğitim almaya hak kazanan 25 kursiyerimizin eğitimleri önümüzdeki haftadan itibaren başlayacaktır. Gençlerimize verilecek nitelikli eğitim ile mesleki bilgi ve becerilerin geliştirilmesi sağlanarak, istihdam edilebilirlikleri projemizle arttırılacaktır. Gelecekte kendi serasını kurmayı düşünen yada bu sektörde çalışacak olan gençlerin, sera kurması için gerekli olan “Seracılık, Hijyen Sanitasyon, Park Bahçe Bitkileri Yetiştiriciliği, Temel Pazarlama Yöntemi ve Geliştirme” ile finansman kaynaklarına ulaşabilmesi için “Proje Döngüsü ve Girişimcilik” eğitimleri verilecektir” dedi.   “PANDEMİ SÜRECİ BİZE DOĞAYI VE GIDANIN ÖNEMİNİ HATIRLATTI” Pandemi sürecinde gıda ve doğanın öne çıktığına vurgu yapan Başkan Tavlı, “Pandemi sürecinde kirlettiğimiz doğanın ve gıdanın ne kadar önemli olduğunu anladık. Bu nedenle projemizle doğa ve gıdaya yönelik bilgilendirmenin yanı sıra saha çalışmalarıyla da tecrübe kazanacaksınız. Gelişen dünya içerisinde bildiklerinizin sertifikalaştırılması da çok önemli olduğunu bilmenizi istiyorum. Bir iş görüşmesinde sertifikanızın olması o işi bildiğinizi gösteren belge” diye konuştu.        “DESTEK VEREN KURUM VE PAYDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM” Başkan Tavlı sözlerini şöyle tamamladı: “Bu eğitimlerin verilmesine katkı sağlayan başta Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Valimiz Tuncay Sonel Beyefendi, Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler olmak üzere, proje sürecinde bize destek olan Proje paydaşımız İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü, iştirakçilerimiz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığına bu anlamda teşekkür eder, projemizin Ünye’mize hayırlı olmasını dilerim.”   Kursiyerlere teorik ve daha sonrasında saha eğitimleri olmak üzere Seracılık, Hijyen Sanitasyon, Park Bahçe Bitkileri Yetiştiriciliği, Temel Pazarlama Yöntemi ve Geliştirme, Proje Döngüsü ve Girişimcilik eğitimleri verilecek.
Ünye Belediyesi’nin öncülüğünde, DOKA tarafından desteklenen ve 5 kurumun paydaş olduğu, istihdama katkı sağlamak adına başlatılan “Genç Fidanlar” projesine katılan kursiyerlerle eğitimler öncesi bilgilendirme toplantısı yapıldı. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, projenin önemine değinerek “Gençlerimizin istihdamı açısından son derece önemli bulduğumuz projemizin Ünye’mize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

 

 

 

Ünye Belediyesi öncülüğünde DOKA’nın desteklediği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı’nın paydaş olduğu “Genç Fidanlar” Projesi’nde ilk start verildi. Başvurular sonrası yapılan değerlendirmeler sonucu eğitim görmeye hak kazanan 25 kursiyer Ünye Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı.

 

“GENÇLERİMİZE NİTELİKLİ EĞİTİM VERİLEREK MESLEKİ BİLGİ VE BECERİLERİ GELİŞTİRİLECEK”

Toplantıda kursiyerlerle ve proje paydaşlarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, projenin önemine vurgu yaparak, “Projemizin amacı, siz genç nüfusumuzun ekonomik ve sosyal hayatta aktif rol almalarını sağlamaktır. Çıktığımız bu yolda projemize başvuru yapan ve yapılan değerlendirmeler sonucu eğitim almaya hak kazanan 25 kursiyerimizin eğitimleri önümüzdeki haftadan itibaren başlayacaktır. Gençlerimize verilecek nitelikli eğitim ile mesleki bilgi ve becerilerin geliştirilmesi sağlanarak, istihdam edilebilirlikleri projemizle arttırılacaktır. Gelecekte kendi serasını kurmayı düşünen yada bu sektörde çalışacak olan gençlerin, sera kurması için gerekli olan “Seracılık, Hijyen Sanitasyon, Park Bahçe Bitkileri Yetiştiriciliği, Temel Pazarlama Yöntemi ve Geliştirme” ile finansman kaynaklarına ulaşabilmesi için “Proje Döngüsü ve Girişimcilik” eğitimleri verilecektir” dedi.

 

“PANDEMİ SÜRECİ BİZE DOĞAYI VE GIDANIN ÖNEMİNİ HATIRLATTI”

Pandemi sürecinde gıda ve doğanın öne çıktığına vurgu yapan Başkan Tavlı, “Pandemi sürecinde kirlettiğimiz doğanın ve gıdanın ne kadar önemli olduğunu anladık. Bu nedenle projemizle doğa ve gıdaya yönelik bilgilendirmenin yanı sıra saha çalışmalarıyla da tecrübe kazanacaksınız. Gelişen dünya içerisinde bildiklerinizin sertifikalaştırılması da çok önemli olduğunu bilmenizi istiyorum. Bir iş görüşmesinde sertifikanızın olması o işi bildiğinizi gösteren belge” diye konuştu.     

 

“DESTEK VEREN KURUM VE PAYDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Başkan Tavlı sözlerini şöyle tamamladı: “Bu eğitimlerin verilmesine katkı sağlayan başta Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Valimiz Tuncay Sonel Beyefendi, Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler olmak üzere, proje sürecinde bize destek olan Proje paydaşımız İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü, iştirakçilerimiz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığına bu anlamda teşekkür eder, projemizin Ünye’mize hayırlı olmasını dilerim.”

 

Kursiyerlere teorik ve daha sonrasında saha eğitimleri olmak üzere Seracılık, Hijyen Sanitasyon, Park Bahçe Bitkileri Yetiştiriciliği, Temel Pazarlama Yöntemi ve Geliştirme, Proje Döngüsü ve Girişimcilik eğitimleri verilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.