“PEYGAMBERİMİZİN HAYATI BİZLERE IŞIK OLMALIDIR”

BÖLGE GÜNDEMİ 07.10.2022 - 09:45, Güncelleme: 08.10.2022 - 21:45 3264+ kez okundu.
 

“PEYGAMBERİMİZİN HAYATI BİZLERE IŞIK OLMALIDIR”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Mevlid Kandili dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Bu mübarek gecenin feyzinin idrak edilmesini belirterek Peygamber Efendimizin (S.A.V), âlemlere rahmet olarak gönderildiğini söyledi.
    Tavlı, mesajında, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşrif ettiği gece olan Mevlid Kandilini idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız.” dedi. “Peygamberimizin hayatı, yolumuza ışık tutan büyük bir örnektir” Peygamberimizin, güzel ahlakın ve faziletin timsali olduğunu belirten Başkan Tavlı, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Peygamber Efendimizin örnek hayatını ve davranışlarından; dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, yararlı insan olmayı hayatımız boyunca kendimize prensip edinmeliyiz. Biz Müslümanlar ve bütün insanlık için, her bakımdan mükemmel ve örnek bir hayat süren Peygamberimiz; ahlakı, sevgiyi, merhameti, barış ve hoşgörüyü kendi yaşamında en somut şekilde insanlığa aktarmıştır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.), yeryüzünü şereflendirmeleri insanlık tarihinin en müstesna hadiselerinden biridir. Peygamberimiz insanlığa rahmet elçisi olarak gönderilmiştir. Peygamber efendimiz, iyilik ve güzelliğin müjdecisi, güzel ahlakın ve faziletin timsali olmuştur. Peygamberimizin hayatı, yolumuza ışık tutan büyük bir örnektir. Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandili’nin, vatanımız, gönül coğrafyamız ve tüm insanlık için barış, bereket ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Bu gecenin dualarımızın her birinin kabulüne, birlik ve beraberliğimizin sürekliliğine, sıhhat bulmamıza vesile olmasını, herkes için içtenlikle diliyor, tüm İslam aleminin Mevlid Kandili’ni kutluyorum.”   
Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Mevlid Kandili dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Bu mübarek gecenin feyzinin idrak edilmesini belirterek Peygamber Efendimizin (S.A.V), âlemlere rahmet olarak gönderildiğini söyledi.

 

 

Tavlı, mesajında, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşrif ettiği gece olan Mevlid Kandilini idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız.” dedi.

“Peygamberimizin hayatı, yolumuza ışık tutan büyük bir örnektir”

Peygamberimizin, güzel ahlakın ve faziletin timsali olduğunu belirten Başkan Tavlı, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Peygamber Efendimizin örnek hayatını ve davranışlarından; dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, yararlı insan olmayı hayatımız boyunca kendimize prensip edinmeliyiz. Biz Müslümanlar ve bütün insanlık için, her bakımdan mükemmel ve örnek bir hayat süren Peygamberimiz; ahlakı, sevgiyi, merhameti, barış ve hoşgörüyü kendi yaşamında en somut şekilde insanlığa aktarmıştır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.), yeryüzünü şereflendirmeleri insanlık tarihinin en müstesna hadiselerinden biridir. Peygamberimiz insanlığa rahmet elçisi olarak gönderilmiştir. Peygamber efendimiz, iyilik ve güzelliğin müjdecisi, güzel ahlakın ve faziletin timsali olmuştur. Peygamberimizin hayatı, yolumuza ışık tutan büyük bir örnektir. Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandili’nin, vatanımız, gönül coğrafyamız ve tüm insanlık için barış, bereket ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Bu gecenin dualarımızın her birinin kabulüne, birlik ve beraberliğimizin sürekliliğine, sıhhat bulmamıza vesile olmasını, herkes için içtenlikle diliyor, tüm İslam aleminin Mevlid Kandili’ni kutluyorum.” 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.