OTSO’DAN DEPREM BÖLGESİNE 52 KONTEYNERLİ ORDU KÖYÜ

BÖLGE GÜNDEMİ 08.02.2023 - 15:10, Güncelleme: 08.02.2023 - 15:10 1003+ kez okundu.
 

OTSO’DAN DEPREM BÖLGESİNE 52 KONTEYNERLİ ORDU KÖYÜ

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent Karlıbel, depremden etkilenen Adıyaman Gölbaşı’na üyelerimizin destekleri ile 52 konteyner evden oluşan bir Ordu köyü kuracaklarını açıkladı.
    Başkan Karlıbel yapmış olduğu açıklamada; “Yaşadığımız acı gerçekten çok büyük, bütün Türkiye’de bunu paylaşıyor. Ordu’da bu paylaşımlarda üzerine düşeni yapıyor. Öncelikle herkesi bu acıya ortak olmayı davet ediyorum. Başta üyelerimiz olmak üzere meclis ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca odamız üyeleri dışından da şuanda malzeme ve konteyner konusunda oldukça destek görüyoruz. Bu güveni oluşturduğumuz için çok mutluyuz.” Dedi. 20 adet konteyner hedefi sayısını Ordu’nun plakası olan 52 adete çıkardıklarını belirten Karlıbel; “Biz yönetim kurulu olarak bir karar aldık, kalıcı bir şey yapalım dedik. Çünkü devlet ve ülke bu yaraları kısa sürede sarar, yiyeceğe ulaşmak, suya ulaşmak, kıyafete ulaşmak kolaylaşır ama kalıcı konutlara ihtiyaçlarımız var. Bence orada en az 3 yıl geçici konaklama alanlarına ihtiyaç olacak. Böyle bir düşünce ile yola çıktık, önce 20 konteyner diye bir hedef belirledik ve bugün itibari ile onu doldurduk. Ben bu rakama zor ulaşacağımızı düşünüyordum ama çok sevindirici bir durum arkadaşlarımızın da gayretleri ile bu hedefi aştık. Yeni hedefimiz, Ordu’nun plakası olsun dedik ve 52 adet ev tipi konteynerleri deprem bölgesine kazandırmak için yola çıktık. Bu konteynerleri Adıyaman Gölbaşı’nda konuşlandıracağız. Orada bir Ordu köyü kuracağız. Bu konteynerlerin içerisinde duşu, mutfağı ve ısıtıcısı var, bir ailenin rahatlıkla yaşayabileceği bir ortam hazır. Bugün gerçekleştirilecek bir bağış ile de köyün içerisine minik bir kreş koyacağız. İnşallah oradakilere 3 yıl boyunca destek olacak, acılarını biraz daha dindirecek bir Ordu köyü kurulacak. İlk tırımız büyük olasılıkla yarın yola çıkacak sonra da, konteynerler hazır oldukça biz buradan göndereceğiz. Sonra da 15 gün içerisinde ilk 20 konteynerimizi oraya konuşlandırmış oluruz.” diye ifade etti. Karlıbel; “Konteynerlerimizi boş göndermemek amacı ile üyelerimizden ve vatandaşlarımızdan topladığımız ısıtıcı, battaniye, gıda, giyim, ve hijyen gibi ürünlerimizi de göndereceğiz. Orada anlık yiyecek ve içeceklere ihtiyaç var. En çok da su ve ekmeğe ihtiyaçları var. Üyelerimizden ve vatandaşlarımızdan geldikçe konteynerlerimize yüklemeye devam edeceklerini vurguladı. Son olarak Karlıbel; “Ordululara, yönetimdeki arkadaşlara, meclisimizdeki arkadaşlara ve üyelerimize bu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Başımız sağ olsun ülkeye Allah bir daha böyle acı yaşatmasın.” İfadelerini kullandı.    
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent Karlıbel, depremden etkilenen Adıyaman Gölbaşı’na üyelerimizin destekleri ile 52 konteyner evden oluşan bir Ordu köyü kuracaklarını açıkladı.

 

 

Başkan Karlıbel yapmış olduğu açıklamada; “Yaşadığımız acı gerçekten çok büyük, bütün Türkiye’de bunu paylaşıyor. Ordu’da bu paylaşımlarda üzerine düşeni yapıyor. Öncelikle herkesi bu acıya ortak olmayı davet ediyorum. Başta üyelerimiz olmak üzere meclis ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca odamız üyeleri dışından da şuanda malzeme ve konteyner konusunda oldukça destek görüyoruz. Bu güveni oluşturduğumuz için çok mutluyuz.” Dedi.

20 adet konteyner hedefi sayısını Ordu’nun plakası olan 52 adete çıkardıklarını belirten Karlıbel; “Biz yönetim kurulu olarak bir karar aldık, kalıcı bir şey yapalım dedik. Çünkü devlet ve ülke bu yaraları kısa sürede sarar, yiyeceğe ulaşmak, suya ulaşmak, kıyafete ulaşmak kolaylaşır ama kalıcı konutlara ihtiyaçlarımız var. Bence orada en az 3 yıl geçici konaklama alanlarına ihtiyaç olacak. Böyle bir düşünce ile yola çıktık, önce 20 konteyner diye bir hedef belirledik ve bugün itibari ile onu doldurduk. Ben bu rakama zor ulaşacağımızı düşünüyordum ama çok sevindirici bir durum arkadaşlarımızın da gayretleri ile bu hedefi aştık. Yeni hedefimiz, Ordu’nun plakası olsun dedik ve 52 adet ev tipi konteynerleri deprem bölgesine kazandırmak için yola çıktık. Bu konteynerleri Adıyaman Gölbaşı’nda konuşlandıracağız. Orada bir Ordu köyü kuracağız. Bu konteynerlerin içerisinde duşu, mutfağı ve ısıtıcısı var, bir ailenin rahatlıkla yaşayabileceği bir ortam hazır. Bugün gerçekleştirilecek bir bağış ile de köyün içerisine minik bir kreş koyacağız. İnşallah oradakilere 3 yıl boyunca destek olacak, acılarını biraz daha dindirecek bir Ordu köyü kurulacak. İlk tırımız büyük olasılıkla yarın yola çıkacak sonra da, konteynerler hazır oldukça biz buradan göndereceğiz. Sonra da 15 gün içerisinde ilk 20 konteynerimizi oraya konuşlandırmış oluruz.” diye ifade etti.

Karlıbel; “Konteynerlerimizi boş göndermemek amacı ile üyelerimizden ve vatandaşlarımızdan topladığımız ısıtıcı, battaniye, gıda, giyim, ve hijyen gibi ürünlerimizi de göndereceğiz. Orada anlık yiyecek ve içeceklere ihtiyaç var. En çok da su ve ekmeğe ihtiyaçları var. Üyelerimizden ve vatandaşlarımızdan geldikçe konteynerlerimize yüklemeye devam edeceklerini vurguladı.

Son olarak Karlıbel; “Ordululara, yönetimdeki arkadaşlara, meclisimizdeki arkadaşlara ve üyelerimize bu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Başımız sağ olsun ülkeye Allah bir daha böyle acı yaşatmasın.” İfadelerini kullandı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.