ORDU YABANCI YATIRIMCILARIN YENİ ROTASI OLDU

BÖLGE GÜNDEMİ 16.01.2023 - 10:35, Güncelleme: 16.01.2023 - 15:01 2428+ kez okundu.
 

ORDU YABANCI YATIRIMCILARIN YENİ ROTASI OLDU

KRUVAZİYER GEMİLERİ ARTIK ORDU’YA GÜNÜ BİRLİK DEĞİL, 2 GÜN KONAKLAYACAK ŞEKİLDE GELECEK VE ŞEHRİN TURİZM DESTİNASYONLARI VE KÜLTÜRÜ ANLATILACAK BAŞKAN GÜLER: HEM TÜRK-RUS DOSTLUĞUNU HEM MİSAFİRPERVERLİĞİMİZİ GÖSTERME FIRSATIMIZ OLACAK
  Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ile bambaşka bir şehir kimliğine bürünen Ordu, yabancı yatırımcıların da yeni gözdesi oldu. Başkan Güler’in girişimleriyle Karadeniz'in dalgalarından elektrik enerjisi üretimi için İsrailli bir firma ile 150 milyon dolarlık anlaşma imzalayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye Limanını kruvaziyer turizmine açarak Rus yatırımcıları da Ordu’ya yöneltti. Sık sık yabancı yatırımcıları ağırlayarak Ordu’nun geleceğine yön verecek yatırımlar için görüşmeler gerçekleştiren Başkan Güler, Rus Yatırımcı Dimitri Purim ile beraberinde İgor Glukhovi, Marina Luneva ve Muhammed Ataşçı ile bir araya geldi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, yeni çalışmayı güzel bir dönemin başlangıcı olarak duyurdu. Buna göre Nisan ayında başlayacak yeni kruvaziyer seferleriyle gelen turistler artık 2 gün konaklayacak ve Ordu’nun turizm destinasyonları ve kültürü dünyaya açılacak.       “ORDU DENİZDEN DÜNYAYA AÇILMIŞ OLUYOR” Ünye limanından çok önemli bir hareket başlattıklarını ifade eden Başkan Güler, yeni dönem için misafirlerin Ordu’da 2 gün konaklayacağını duyurdu. Başkan Güler sözlerini şöyle sürdürdü: “Kıymetli misafirimiz Ordu’da çok önemli bir hareketi başlatmıştı onun devamını düşünüyorlar. Yeni dönemde 9 ay sürecek çalışma nisan ayında başlayacak ve gece de kalacaklar. Hatta 2 gün kalma programları da var. Böylece sadece günü birlik değil aynı zamanda gece kalarak da kültürümüzü, turizmimizi ve misafirperverliğimizi görecekler. Dolayısıyla yeni bir sayfa açıyoruz. Zaten çok büyük bir yatırımcı kendileri. Güzel bir dönemin başlangıcı olacak. Bizim için de hem Türk-Rus dostluğunu hem de misafirperverliğimizi gösterme fırsatı olacak. Ordu böylece bir noktada denizden dünyaya açılmış oluyor. Ünye limanının ardından şimdi Altınordu limanıyla ilgili yaptığımız çalışmalar var. Hem misafirlerimize yeni destinasyonlar göstermiş olacak hem de çok güzel bir fırsatı değerlendirmiş olacağız.”      
KRUVAZİYER GEMİLERİ ARTIK ORDU’YA GÜNÜ BİRLİK DEĞİL, 2 GÜN KONAKLAYACAK ŞEKİLDE GELECEK VE ŞEHRİN TURİZM DESTİNASYONLARI VE KÜLTÜRÜ ANLATILACAK BAŞKAN GÜLER: HEM TÜRK-RUS DOSTLUĞUNU HEM MİSAFİRPERVERLİĞİMİZİ GÖSTERME FIRSATIMIZ OLACAK

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ile bambaşka bir şehir kimliğine bürünen Ordu, yabancı yatırımcıların da yeni gözdesi oldu.

Başkan Güler’in girişimleriyle Karadeniz'in dalgalarından elektrik enerjisi üretimi için İsrailli bir firma ile 150 milyon dolarlık anlaşma imzalayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye Limanını kruvaziyer turizmine açarak Rus yatırımcıları da Ordu’ya yöneltti.

Sık sık yabancı yatırımcıları ağırlayarak Ordu’nun geleceğine yön verecek yatırımlar için görüşmeler gerçekleştiren Başkan Güler, Rus Yatırımcı Dimitri Purim ile beraberinde İgor Glukhovi, Marina Luneva ve Muhammed Ataşçı ile bir araya geldi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, yeni çalışmayı güzel bir dönemin başlangıcı olarak duyurdu. Buna göre Nisan ayında başlayacak yeni kruvaziyer seferleriyle gelen turistler artık 2 gün konaklayacak ve Ordu’nun turizm destinasyonları ve kültürü dünyaya açılacak.

 

 

 

“ORDU DENİZDEN DÜNYAYA AÇILMIŞ OLUYOR”

Ünye limanından çok önemli bir hareket başlattıklarını ifade eden Başkan Güler, yeni dönem için misafirlerin Ordu’da 2 gün konaklayacağını duyurdu.

Başkan Güler sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kıymetli misafirimiz Ordu’da çok önemli bir hareketi başlatmıştı onun devamını düşünüyorlar. Yeni dönemde 9 ay sürecek çalışma nisan ayında başlayacak ve gece de kalacaklar. Hatta 2 gün kalma programları da var. Böylece sadece günü birlik değil aynı zamanda gece kalarak da kültürümüzü, turizmimizi ve misafirperverliğimizi görecekler. Dolayısıyla yeni bir sayfa açıyoruz. Zaten çok büyük bir yatırımcı kendileri. Güzel bir dönemin başlangıcı olacak. Bizim için de hem Türk-Rus dostluğunu hem de misafirperverliğimizi gösterme fırsatı olacak. Ordu böylece bir noktada denizden dünyaya açılmış oluyor. Ünye limanının ardından şimdi Altınordu limanıyla ilgili yaptığımız çalışmalar var. Hem misafirlerimize yeni destinasyonlar göstermiş olacak hem de çok güzel bir fırsatı değerlendirmiş olacağız.”

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.