Öğrenciler AHOB İle Başarıya Ulaşacak

BÖLGE GÜNDEMİ 15.12.2021 - 22:58, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2133+ kez okundu.
 

Öğrenciler AHOB İle Başarıya Ulaşacak

Ordu Valiliği yerli yazılım olan ZekaSoft AHOB ile öğrencilerin derslerinde başarıyı yakalamalarına destek olacak.
      Ordu Valiliği ile ZekaSoft arasında yapılan protokol ile Ordu genelindeki yaklaşık 350 öğrenciye AHOB kullanım lisansı alındı. Lisanslar, Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile şehit ve gazi çocukları ile öksüz ve yetim çocuklarımıza iletildi.   Uygulamaya ilişkin bir açıklama yapan Vali Tuncay Sonel, bu yazılımın katkısı sayesinde öğrencilerin derslerindeki başarılarını artırmayı hedeflediklerini, sosyal sorumluluk duygusu içerisinde öğrencilerde başarıyı artırmanın yanında farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti.   Vali Sonel, yazılımın il genelindeki ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler tarafından kullanılmaya başlandığına işaret ederken sözlerini şöyle sürdürdü: "Programın hedefinin özellikle teknolojik aletler (cep telefonu, tablet gibi) ile aşırı haşır neşir olan çocuklarda ve diğer çocuklarımızda da sıkça gördüğümüz okuma alışkanlığı, dikkat dağınıklığı ve odaklanma problemlerinin yanında bu teknolojik aletlerden de kaynaklı olan göz koordinasyonu ve göz kasları tembelliğini gidermek olduğunu uygulamalarda tespit ettik. Belirtilen problemler maalesef günümüzün hastalığı ve zararlı alışkanlığı olarak karşımızda duruyor. Bu yazılım sayesinde lisansları kullanmaya başlayan çocuklarımızda bir ay sonra gözle görülebilir ve hissedilebilir bir değişikliğin ve gelişimin olacağını göreceğiz. Bu öğrencilerimizin kullanımından sonra sonuçlarını yeniden değerlendireceğiz elbette. Ama görünen o ki, çocuklarımız bu programı kullandıktan sonra okuma hızlarını artacağını, dikkat dağınıklığı ve odaklanma sorunlarını çözmüş olacaklarını, göz koordinasyonu bozukluğu ve göz kasları tembelliğini geride bırakacaklarını hep birlikte gözlemleyeceğiz. Çocuklarımıza, öğrencilerimize katkı sunacak bu ve bunun gibi uygulamaları hep destekleyeceğiz. Yeter ki öğrencilerimizin başarıları artsın. Onları hep başarılı görmek istiyoruz. Tek amacımız onların başarılarına katkıda bulunmaktır."   Protokol merasiminde söz alan ZekaSoft Doğu Karadeniz Bölge Bayii Bahtiyar Kahveci ise yapılan işbirliğinin kullanıcı öğrencilerin derslerine ve eğitim gelişimlerine çok büyük katkı sunacağına vurgu yaparken "Sayın Valimizin gayretlerine ve öğrencilerimizin başarısına katkı sunmaktan son derece mutluyuz" dedi.   Uygulamaya ilişkin detaylı bilgileri öğrencilerimiz, öğrenci velilerimiz ve öğretmenlerimiz www.zekasoft.com.tr adresinden edinebilirler.
Ordu Valiliği yerli yazılım olan ZekaSoft AHOB ile öğrencilerin derslerinde başarıyı yakalamalarına destek olacak.

 

 

 

Ordu Valiliği ile ZekaSoft arasında yapılan protokol ile Ordu genelindeki yaklaşık 350 öğrenciye AHOB kullanım lisansı alındı. Lisanslar, Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile şehit ve gazi çocukları ile öksüz ve yetim çocuklarımıza iletildi.

 

Uygulamaya ilişkin bir açıklama yapan Vali Tuncay Sonel, bu yazılımın katkısı sayesinde öğrencilerin derslerindeki başarılarını artırmayı hedeflediklerini, sosyal sorumluluk duygusu içerisinde öğrencilerde başarıyı artırmanın yanında farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti.

 

Vali Sonel, yazılımın il genelindeki ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler tarafından kullanılmaya başlandığına işaret ederken sözlerini şöyle sürdürdü:

"Programın hedefinin özellikle teknolojik aletler (cep telefonu, tablet gibi) ile aşırı haşır neşir olan çocuklarda ve diğer çocuklarımızda da sıkça gördüğümüz okuma alışkanlığı, dikkat dağınıklığı ve odaklanma problemlerinin yanında bu teknolojik aletlerden de kaynaklı olan göz koordinasyonu ve göz kasları tembelliğini gidermek olduğunu uygulamalarda tespit ettik. Belirtilen problemler maalesef günümüzün hastalığı ve zararlı alışkanlığı olarak karşımızda duruyor. Bu yazılım sayesinde lisansları kullanmaya başlayan çocuklarımızda bir ay sonra gözle görülebilir ve hissedilebilir bir değişikliğin ve gelişimin olacağını göreceğiz. Bu öğrencilerimizin kullanımından sonra sonuçlarını yeniden değerlendireceğiz elbette. Ama görünen o ki, çocuklarımız bu programı kullandıktan sonra okuma hızlarını artacağını, dikkat dağınıklığı ve odaklanma sorunlarını çözmüş olacaklarını, göz koordinasyonu bozukluğu ve göz kasları tembelliğini geride bırakacaklarını hep birlikte gözlemleyeceğiz. Çocuklarımıza, öğrencilerimize katkı sunacak bu ve bunun gibi uygulamaları hep destekleyeceğiz. Yeter ki öğrencilerimizin başarıları artsın. Onları hep başarılı görmek istiyoruz. Tek amacımız onların başarılarına katkıda bulunmaktır."

 

Protokol merasiminde söz alan ZekaSoft Doğu Karadeniz Bölge Bayii Bahtiyar Kahveci ise yapılan işbirliğinin kullanıcı öğrencilerin derslerine ve eğitim gelişimlerine çok büyük katkı sunacağına vurgu yaparken "Sayın Valimizin gayretlerine ve öğrencilerimizin başarısına katkı sunmaktan son derece mutluyuz" dedi.

 

Uygulamaya ilişkin detaylı bilgileri öğrencilerimiz, öğrenci velilerimiz ve öğretmenlerimiz www.zekasoft.com.tr adresinden edinebilirler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.