ODÜ’DE “KARDİYAK CERRAHİDE ANESTEZİ SEMPOZYUMU’’GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BÖLGE GÜNDEMİ 19.05.2022 - 23:39, Güncelleme: 19.05.2022 - 23:39 1768+ kez okundu.
 

ODÜ’DE “KARDİYAK CERRAHİDE ANESTEZİ SEMPOZYUMU’’GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ordu Üniversitesi ve TARD Karadeniz Şubesi iş birliği ile Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı ev sahipliğinde ‘’Kardiyak Cerrahide Anestezi Sempozyumu’’ düzenlendi.
   Teknik Bilimler MYO Konferans salonunda gerçekleştirilen sempozyuma Ordu, Samsun, Giresun, Trabzon ve Rize Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’ndan konuşmacı öğretim üyeleri ve Karadeniz bölgesi ile civar illerden yaklaşık 100 araştırmacı katıldı. Güncel literatür bilgilerinin ve yeniliklerinin tartışıldığı ve karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı sempozyumda ‘kardiyak cerrahide preoperatif değerlendirme’, ‘kardiyak cerrahide monitorizasyon’, kardiyak cerrahide kan transfüzyonu’, ‘kardiyak cerrahide sıvı yönetimi’, ‘off-pump koroner by-pass cerrahisinde anestezi yönetimi’, ‘kapak cerrahisinde anestezi yönetimi’, ‘aort diseksiyonu ve anevrizmalarında anestezi yönetimi, ‘erişkin kardiyak cerrahi sonrası YB süreci ve postoperatif analjezi’ konuları tüm yönleri ile konuşuldu.
Ordu Üniversitesi ve TARD Karadeniz Şubesi iş birliği ile Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı ev sahipliğinde ‘’Kardiyak Cerrahide Anestezi Sempozyumu’’ düzenlendi.

 

 Teknik Bilimler MYO Konferans salonunda gerçekleştirilen sempozyuma Ordu, Samsun, Giresun, Trabzon ve Rize Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’ndan konuşmacı öğretim üyeleri ve Karadeniz bölgesi ile civar illerden yaklaşık 100 araştırmacı katıldı.

Güncel literatür bilgilerinin ve yeniliklerinin tartışıldığı ve karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı sempozyumda ‘kardiyak cerrahide preoperatif değerlendirme’, ‘kardiyak cerrahide monitorizasyon’, kardiyak cerrahide kan transfüzyonu’, ‘kardiyak cerrahide sıvı yönetimi’, ‘off-pump koroner by-pass cerrahisinde anestezi yönetimi’, ‘kapak cerrahisinde anestezi yönetimi’, ‘aort diseksiyonu ve anevrizmalarında anestezi yönetimi, ‘erişkin kardiyak cerrahi sonrası YB süreci ve postoperatif analjezi’ konuları tüm yönleri ile konuşuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.