MUAYENE İÇİN EL OKUMA SİSTEMİ GERİ GELİYOR

SİYASET (Ünye Net Haber ) - Ünye Net Haber | 08.05.2022 - 15:17, Güncelleme: 08.05.2022 - 15:17 8007+ kez okundu.
 

MUAYENE İÇİN EL OKUMA SİSTEMİ GERİ GELİYOR

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel hastaneden seslendi. El okuma cihazları üzerinden yeni vurgun peşindeler.
  Özel hastanelerdeki el okutma cihazları 2 yıldır pandemi nedeniyle virüs bulaşmasın diye kullanılmıyordu. Şimdi tekrar aktive ediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu özel hastanelere gönderdiği evrakla 1 Haziran’dan itibaren el okutma cihazlarının tekrar kullanılmasını istedi. Fakat bir sorun var bu cihazlar çalışmıyor. Çünkü bu cihazları Türkiye’ye satan firma Türkiye’den çekildi. Sağlık Bakanlığı da bu cihazları çalıştırması için firmayı zorlamıyor. Burada bir danışıklı dövüş var. Bu sistemi başka bir firmaya yönlendirmek buradan nemalanma çabası var. Tanesi 2 bin dolardan özel hastanelerin her biri en az 10-20 adet cihaz alacak. Türkiye’de 580 özel hastane var. Türkiye’nin iki katrilyon lirası yine dışarıya akıtılacak. Yani birileri Türkiye’nin 2 katrilyon lirasını bu saçma kararlarla yurtdışına aktarmaya uğraşıyor. Aldığımız diğer bir bilgi de 6 ay sonra zaten el okumanın yerine yüz okuma sisteminin getirileceği. Madem yüz okuma sistemine geçeceksiniz 6 ay için bu masrafı bu ülkeye niye yaptırıyorsunuz? Bu konuda kimler kimlerle kirli ilişkiler içerisinde? Özel hastanelerde sahtekarlık varsa kamu hastanelerinde de var. Bu cihazları oralara da koyun o zaman. Koymuyorlar  çünkü hizmetin aksayacağını biliyorlar. Bu kadar el okuma cihazı çöpe mi atılacak. Özel hastaneler sağlık turizmi ile hasta bakmasınlar bugün batacak durumda. Üste bir de 6 ay için yeni masraf çıkarıyorlar. Neden?  Yandaş firmalara iş çıkarıp cukkasını almak için. Buradan uyarıyorum; Ya önceki cihazları aktive ettirin, yeni masraf yaptırmayın. Ya da zaten yüz tanıma sistemine geçilecekse bu isi toptan erteleyin.
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel hastaneden seslendi. El okuma cihazları üzerinden yeni vurgun peşindeler.

 

Özel hastanelerdeki el okutma cihazları 2 yıldır pandemi nedeniyle virüs bulaşmasın diye kullanılmıyordu. Şimdi tekrar aktive ediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu özel hastanelere gönderdiği evrakla 1 Haziran’dan itibaren el okutma cihazlarının tekrar kullanılmasını istedi. Fakat bir sorun var bu cihazlar çalışmıyor. Çünkü bu cihazları Türkiye’ye satan firma Türkiye’den çekildi. Sağlık Bakanlığı da bu cihazları çalıştırması için firmayı zorlamıyor. Burada bir danışıklı dövüş var. Bu sistemi başka bir firmaya yönlendirmek buradan nemalanma çabası var. Tanesi 2 bin dolardan özel hastanelerin her biri en az 10-20 adet cihaz alacak. Türkiye’de 580 özel hastane var. Türkiye’nin iki katrilyon lirası yine dışarıya akıtılacak. Yani birileri Türkiye’nin 2 katrilyon lirasını bu saçma kararlarla yurtdışına aktarmaya uğraşıyor. Aldığımız diğer bir bilgi de 6 ay sonra zaten el okumanın yerine yüz okuma sisteminin getirileceği. Madem yüz okuma sistemine geçeceksiniz 6 ay için bu masrafı bu ülkeye niye yaptırıyorsunuz? Bu konuda kimler kimlerle kirli ilişkiler içerisinde? Özel hastanelerde sahtekarlık varsa kamu hastanelerinde de var. Bu cihazları oralara da koyun o zaman. Koymuyorlar  çünkü hizmetin aksayacağını biliyorlar. Bu kadar el okuma cihazı çöpe mi atılacak. Özel hastaneler sağlık turizmi ile hasta bakmasınlar bugün batacak durumda. Üste bir de 6 ay için yeni masraf çıkarıyorlar. Neden?  Yandaş firmalara iş çıkarıp cukkasını almak için.

Buradan uyarıyorum;

Ya önceki cihazları aktive ettirin, yeni masraf yaptırmayın. Ya da zaten yüz tanıma sistemine geçilecekse bu isi toptan erteleyin.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.