İLK SEFER BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

BÖLGE GÜNDEMİ 20.12.2022 - 12:50, Güncelleme: 21.12.2022 - 01:05 776+ kez okundu.
 

İLK SEFER BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in yaptığı çalışmalar ve girişimlerle Ordu’da ilki gerçekleştirilen kruvaziyer turizmi kamuoyunda takdirle karşılandı. Ordu’da ilki gerçekleşen kruvaziyer turizmi Ordu başta olmak üzere bölge genelinde büyük yankı uyandırdı.
Ordu, tarihinin en önemli günlerinden birini daha yaşadı. Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları ile kapasitesi arttırılan, ulusal ve uluslararası yeterliliğe ulaşan Ünye Liman’ı, Ro-Ro seferlerinin ardından bir ilke daha imza atarak ilk kez bir kruvaziyer gemisine ev sahipliği yaptı. Yüzlerce yolcu ile gelen Astoria Grande adlı kruvaziyer gemisi Ordu’nun Ünye Limanı’na demir attı.   TURİSTLERDEN ORDU ÇIKARMASI   Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve protokol üyeleri tarafından karşılanan misafirler daha sonra Ordu’nun tarihi ve doğal mekanlarını gezdi. Ünye, Fatsa ve Altınordu ilçelerine turlar düzenlenirken turistler Yason, Hoynat ve Boztepe gibi birçok noktayı görme fırsatı yakaladı. Bir günlük Ordu ziyaretinin ardından Ünye Limanı’na dönen turistler daha sonra kurvaziyere binerek yolculuklarına devam etti. Kamuoyunun beğenisini kazanan bu çalışma ile Ordu turizm de yeni bir kapı araladı.       İLKİ GERÇEKLEŞEN KRUVAZİYER TURİZMİ GAZETELERİN MANŞETLERİNİ SÜSLEDİ   Gerçekleşen organizasyon sonrasında ayrıca bölgesel ve ulusal basın kuruluşları Ordu’da kruvaziyer turizminin başlamasını özel önem vererek manşetlerden okuyucularına duyurdu. Ordu’da ilki gerçekleşen kruvaziyer turizmi Ordu başta olmak üzere bölge genelinde de büyük yankı uyandırdı.   KAPTANLARDAN BAŞKAN GÜLER’E HEDİYE   Öte yandan Ünye Limanı’na demir atan ve yolcularının Ordu gezisinin tamamlamasını bekleyen Astoria Grande isimli gemiye misafir olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, yetkililerle birlikte gemiyi gezdi. Kaptan köşkünü de ziyaret eden Başkan Güler, geminin kaptanı ile bir süre sohbet etti. Ziyarette, geminin kaptanı tarafından Başkan Güler’e Astoria Grande gemisinin maketi hediye edildi.       BAŞKAN GÜLER: “ORDU’NUN GÜZELLİKLERİNİ TÜM DÜNYA GÖRMÜŞ OLACAK”   Ordu’da bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’nun güzelliklerini tüm dünyaya göstermek istediklerini vurguladı.   Ünye Limanı’nın her alanda geliştirildiğini aktaran Başkan Güler, “Ordu’muzda bir ilki gerçekleştirdik. Şirin Ünye’mizin sahipliğinde kruvaziyer turizmini başlattık. Astoria Grande isimli dünyanın sayılı kurvaziyerlerinden bir tanesini Ordu’muzda ağırlayarak bir ilki gerçekleştirdik. Daha önce de ro-ro ticaretini başlatmıştık, yakında da konteyner çalışmalarını başlatmış olacağız. Bu çalışma öncesi modern bir yolcu terminalini de 25 günlük gibi kısa bir süre içerisinde tamamladık. Türk-Rus kültürünü ve geleneklerini burada canlandırmış olduk. Bizim için mutluluğumuzun sınırı yok. Çok önemli turistik bir faaliyeti başlattık. Bu çalışmalar daha çok yazın yapılan çalışmalar olurdu. Ama biz Karadeniz’de ‘3 ay değil 12 ay Ordu, Ordu’yu dört mevsim yaşayın’ sloganıyla bir ilki gerçekleştirmiş olduk. Ordu’muzun ve bölgemizin bütün güzelliklerini tüm dünya görmüş olacak” dedi.      
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in yaptığı çalışmalar ve girişimlerle Ordu’da ilki gerçekleştirilen kruvaziyer turizmi kamuoyunda takdirle karşılandı. Ordu’da ilki gerçekleşen kruvaziyer turizmi Ordu başta olmak üzere bölge genelinde büyük yankı uyandırdı.

Ordu, tarihinin en önemli günlerinden birini daha yaşadı. Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları ile kapasitesi arttırılan, ulusal ve uluslararası yeterliliğe ulaşan Ünye Liman’ı, Ro-Ro seferlerinin ardından bir ilke daha imza atarak ilk kez bir kruvaziyer gemisine ev sahipliği yaptı. Yüzlerce yolcu ile gelen Astoria Grande adlı kruvaziyer gemisi Ordu’nun Ünye Limanı’na demir attı.

 

TURİSTLERDEN ORDU ÇIKARMASI

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve protokol üyeleri tarafından karşılanan misafirler daha sonra Ordu’nun tarihi ve doğal mekanlarını gezdi. Ünye, Fatsa ve Altınordu ilçelerine turlar düzenlenirken turistler Yason, Hoynat ve Boztepe gibi birçok noktayı görme fırsatı yakaladı. Bir günlük Ordu ziyaretinin ardından Ünye Limanı’na dönen turistler daha sonra kurvaziyere binerek yolculuklarına devam etti. Kamuoyunun beğenisini kazanan bu çalışma ile Ordu turizm de yeni bir kapı araladı.

 

 

 

İLKİ GERÇEKLEŞEN KRUVAZİYER TURİZMİ GAZETELERİN MANŞETLERİNİ SÜSLEDİ

 

Gerçekleşen organizasyon sonrasında ayrıca bölgesel ve ulusal basın kuruluşları Ordu’da kruvaziyer turizminin başlamasını özel önem vererek manşetlerden okuyucularına duyurdu. Ordu’da ilki gerçekleşen kruvaziyer turizmi Ordu başta olmak üzere bölge genelinde de büyük yankı uyandırdı.

 

KAPTANLARDAN BAŞKAN GÜLER’E HEDİYE

 

Öte yandan Ünye Limanı’na demir atan ve yolcularının Ordu gezisinin tamamlamasını bekleyen Astoria Grande isimli gemiye misafir olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, yetkililerle birlikte gemiyi gezdi. Kaptan köşkünü de ziyaret eden Başkan Güler, geminin kaptanı ile bir süre sohbet etti. Ziyarette, geminin kaptanı tarafından Başkan Güler’e Astoria Grande gemisinin maketi hediye edildi.

 

 

 

BAŞKAN GÜLER: “ORDU’NUN GÜZELLİKLERİNİ TÜM DÜNYA GÖRMÜŞ OLACAK”

 

Ordu’da bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’nun güzelliklerini tüm dünyaya göstermek istediklerini vurguladı.

 

Ünye Limanı’nın her alanda geliştirildiğini aktaran Başkan Güler, “Ordu’muzda bir ilki gerçekleştirdik. Şirin Ünye’mizin sahipliğinde kruvaziyer turizmini başlattık. Astoria Grande isimli dünyanın sayılı kurvaziyerlerinden bir tanesini Ordu’muzda ağırlayarak bir ilki gerçekleştirdik. Daha önce de ro-ro ticaretini başlatmıştık, yakında da konteyner çalışmalarını başlatmış olacağız. Bu çalışma öncesi modern bir yolcu terminalini de 25 günlük gibi kısa bir süre içerisinde tamamladık. Türk-Rus kültürünü ve geleneklerini burada canlandırmış olduk. Bizim için mutluluğumuzun sınırı yok. Çok önemli turistik bir faaliyeti başlattık. Bu çalışmalar daha çok yazın yapılan çalışmalar olurdu. Ama biz Karadeniz’de ‘3 ay değil 12 ay Ordu, Ordu’yu dört mevsim yaşayın’ sloganıyla bir ilki gerçekleştirmiş olduk. Ordu’muzun ve bölgemizin bütün güzelliklerini tüm dünya görmüş olacak” dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.