JANDARMA’NIN KADES ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR.

BÖLGE GÜNDEMİ 06.12.2022 - 21:56, Güncelleme: 06.12.2022 - 21:56 1433+ kez okundu.
 

JANDARMA’NIN KADES ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR.

Jandarma Ekipleri tarafından Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES)sistemi ile ilgili bilgilendirme çalışmaları devam ediyor. Konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle:
    İçişleri Bakanlığınca, son yıllarda giderek artan kadına yönelik şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla, eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlara en kısa sürede yardım edebilmek için Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) 16 Mayıs 2018 tarihinde hayata geçirilmiştir.     Şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınların cep telefonlarına yüklemiş oldukları KADES uygulamasında bulunan Acil Çağrı Butonuna basmaları halinde olay yerine en yakın devriye tarafından kendilerine kısa sürede yardım ulaşmakta ve şiddet oluşumu önlenmektedir. Sorumluluk bölgemizde 2022 yılı içerisinde KADES uygulaması üzerinden yapılan (142) ihbar olayına müdahale edilmiş ve gerekli adli işlemler yapılmıştır. Bu kapsamda, Ordu İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgemizde ikamet eden kadınlarımıza Kadın Astsubaylar tarafından KADES uygulaması hakkında bilgilendirme faaliyeti kapsamında seminerler verilmekte, cep telefonlarına uygulamanın yüklenmesi konusunda yardımcı olunmakta ve tanıtım amaçlı hazırlanan broşürler dağıtılmaktadır.     İl Jandarma Komutanlığınca, 2022 yılı içerisinde icra edilen KADES uygulaması tanıtım faaliyetleri kapsamında (24.300) kadına 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hakkında seminer verilmiş, (24.300) kadına KADES Uygulaması tanıtım broşürü dağıtılmış ve (20.402) kadının cep telefonuna KADES uygulamasının yüklenmesi konusunda yardımcı olunmuştur. Uygulamanın geniş kitlelere duyurulması ve farkındalık oluşması maksadıyla Kadın Astsubaylar tarafından; alışveriş merkezlerinde (AVM), şenlik alanlarında, fabrikalarda, köylerde, yol kontrol noktalarında, METİP alanlarında ve kadınlara ulaşabildiğimiz her yerde seminer faaliyetleri icra edilerek, broşür dağıtımı yapılmıştır.     Kadına El Kalkamaz Mottosu kapsamında kahvehanelerde, fabrikalarda, alışveriş merkezlerinde, yol kontrol noktalarında, METİP alanlarında, şenlik alanlarında tanıtım faaliyetleri icra edilerek (17.576) erkek vatandaşa her türlü şiddet gibi kadına yönelik şiddetin de suç olduğu, şiddetin etkileri, anayasamızda kadınlar ve erkeklerin eşit haklara sahip olduğu, kadınlarımızın yönetimde, savaşta barışta erkeklerle birlikte yer aldığı konuları hakkında seminerler verilmiş olup (17.576) erkek vatandaşa el kitapçığı dağıtılmıştır. Şiddete maruz kalan ya da maruz kalma ihtimali olan tüm kadınlar için “KADES VARSA HAYAT VAR !!!”             Kamuoyuna saygıyla duyurulur.  
Jandarma Ekipleri tarafından Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES)sistemi ile ilgili bilgilendirme çalışmaları devam ediyor. Konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle:

 

 

İçişleri Bakanlığınca, son yıllarda giderek artan kadına yönelik şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla, eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlara en kısa sürede yardım edebilmek için Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) 16 Mayıs 2018 tarihinde hayata geçirilmiştir.

 

 

Şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınların cep telefonlarına yüklemiş oldukları KADES uygulamasında bulunan Acil Çağrı Butonuna basmaları halinde olay yerine en yakın devriye tarafından kendilerine kısa sürede yardım ulaşmakta ve şiddet oluşumu önlenmektedir. Sorumluluk bölgemizde 2022 yılı içerisinde KADES uygulaması üzerinden yapılan (142) ihbar olayına müdahale edilmiş ve gerekli adli işlemler yapılmıştır.

Bu kapsamda, Ordu İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgemizde ikamet eden kadınlarımıza Kadın Astsubaylar tarafından KADES uygulaması hakkında bilgilendirme faaliyeti kapsamında seminerler verilmekte, cep telefonlarına uygulamanın yüklenmesi konusunda yardımcı olunmakta ve tanıtım amaçlı hazırlanan broşürler dağıtılmaktadır.

 

 

İl Jandarma Komutanlığınca, 2022 yılı içerisinde icra edilen KADES uygulaması tanıtım faaliyetleri kapsamında (24.300) kadına 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hakkında seminer verilmiş, (24.300) kadına KADES Uygulaması tanıtım broşürü dağıtılmış ve (20.402) kadının cep telefonuna KADES uygulamasının yüklenmesi konusunda yardımcı olunmuştur. Uygulamanın geniş kitlelere duyurulması ve farkındalık oluşması maksadıyla Kadın Astsubaylar tarafından; alışveriş merkezlerinde (AVM), şenlik alanlarında, fabrikalarda, köylerde, yol kontrol noktalarında, METİP alanlarında ve kadınlara ulaşabildiğimiz her yerde seminer faaliyetleri icra edilerek, broşür dağıtımı yapılmıştır.

 

 

Kadına El Kalkamaz Mottosu kapsamında kahvehanelerde, fabrikalarda, alışveriş merkezlerinde, yol kontrol noktalarında, METİP alanlarında, şenlik alanlarında tanıtım faaliyetleri icra edilerek (17.576) erkek vatandaşa her türlü şiddet gibi kadına yönelik şiddetin de suç olduğu, şiddetin etkileri, anayasamızda kadınlar ve erkeklerin eşit haklara sahip olduğu, kadınlarımızın yönetimde, savaşta barışta erkeklerle birlikte yer aldığı konuları hakkında seminerler verilmiş olup (17.576) erkek vatandaşa el kitapçığı dağıtılmıştır.

Şiddete maruz kalan ya da maruz kalma ihtimali olan tüm kadınlar için “KADES VARSA HAYAT VAR !!!”

           

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.