Sarp Sınır Kapısı’na İlişkin Önemli Duyuru

BÖLGE GÜNDEMİ 14.03.2020 - 23:42, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1772+ kez okundu.
 

Sarp Sınır Kapısı’na İlişkin Önemli Duyuru

Coronavirüs tedbirleri nedeniyle Türkiye ve Gürcistan sınır kapısı Sarp yolcu trafiğine kapatıldı
  Konuyla ilgili Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Kültür Derneği basın açıklaması yaptı. İşte o açıklama; Türkiye ve Gürcistan Hükümetleri, Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı almakta oldukları önleyici tedbirler çerçevesinde, iki ülke arasındaki mevcut üç sınır kapısından biri olan Sarp/Sarpi sınır kapısını geçici olarak yolcu trafiğine karşılıklı olarak kapatma kararı almışlardır. Sarp/Sarpi sınır kapısında, yük taşımacılığına ise herhangi bir kısıtlama getirtilmeyecektir. Diğer kara sınır kapılarında, (Türkgözü/Vale, Aktaş/Kartsakhi) yolcu geçişleri mevcut düzenlemeler çerçevesinde devam edecektir. Bu önlem, 15 Mart 2020 tarihi itibarıyla, Türkiye saati ile 17.00, Gürcistan saati ile 18.00’den itibaren geçerli olacak; Türk ve Gürcü vatandaşları ile üçüncü ülke vatandaşlarına aynı şekilde uygulanacaktır. Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Kültür Derneği Saygıyla duyurulur.
Coronavirüs tedbirleri nedeniyle Türkiye ve Gürcistan sınır kapısı Sarp yolcu trafiğine kapatıldı

 

Konuyla ilgili Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Kültür Derneği basın açıklaması yaptı.

İşte o açıklama;

Türkiye ve Gürcistan Hükümetleri, Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı almakta oldukları önleyici tedbirler çerçevesinde, iki ülke arasındaki mevcut üç sınır kapısından biri olan Sarp/Sarpi sınır kapısını geçici olarak yolcu trafiğine karşılıklı olarak kapatma kararı almışlardır.

Sarp/Sarpi sınır kapısında, yük taşımacılığına ise herhangi bir kısıtlama getirtilmeyecektir.
Diğer kara sınır kapılarında, (Türkgözü/Vale, Aktaş/Kartsakhi) yolcu geçişleri mevcut düzenlemeler çerçevesinde devam edecektir.

Bu önlem, 15 Mart 2020 tarihi itibarıyla, Türkiye saati ile 17.00, Gürcistan saati ile 18.00’den itibaren geçerli olacak; Türk ve Gürcü vatandaşları ile üçüncü ülke vatandaşlarına aynı şekilde uygulanacaktır.
Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Kültür Derneği
Saygıyla duyurulur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.