BAŞKAN GÜLER’DEN “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ” MESAJI

BÖLGE GÜNDEMİ 09.01.2023 - 10:00, Güncelleme: 13.01.2023 - 14:13 697+ kez okundu.
 

BAŞKAN GÜLER’DEN “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ” MESAJI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
        Mesajında, basının demokrasilerin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirten Başkan Güler, teknolojinin gelişmesiyle birlikte her anlamda objektif ve doğru bilgiye daha kısa sürede ulaşma ihtiyacının artmış olmasının basını daha da sorumlu hale getirdiğini vurguladı.   Gazetecilerin halkı doğru bilgiyle buluşturmak adına çok önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Başkan Güler, mesajında şu ifadeler yer verdi:   “Basın, demokrasinin temel taşlarından biridir. Milletimizin gözü, kulağı ve dili olan, vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacının doğru biçimde karşılanmasına vesile olmuş gazetecilerimiz, şüphesiz ülkemizin demokratikleşme sürecine büyük katkı sunmaktadırlar.   Toplumsal değerlerimize saygı çerçevesinde, kişi hak ve özgürlüğünü gözetme ilkesinin ışığında kamuoyunu tarafsız, şeffaf habere ulaştırmak ve güçlü bir toplum düzeninin sağlanmasına hizmet etmek tüm basın mensuplarımızın daima temel amacı olmalıdır.   Farklı görüş ve düşünceleri nesnel bir biçimde dile getirerek çok sesliliğimizin korunmasında büyük payı bulunan ve demokrasi standartlarımızın yükseltilmesinde önemli bir görev üstlenen kıymetli basın mensuplarımızın görevlerini daima bu sorumluluk bilinciyle yerine getireceğine olan inancım sonsuzdur.   Basın mensuplarının meslek ahlakına ve tarafsızlık ilkesine uymaları da büyük önem taşımaktadır.   Demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olan basın ve medya, aynı zamanda kurumlarla bireyler arasındaki veri akışını sağlayan düşünce, ifade ve haber alma özgürlüğünün en etkin araçlarıdır.   Değerli basın mensubu arkadaşlarımızla karşılıklı anlayış ve saygı çerçevesi içinde her zaman aynı yolda yürüyerek, Ordu’muza hizmet etme çabası içerisindeyiz.   Halkı bilgilendirmek maksadıyla, mesai mefhumu olmadan her şart altında görevini yapmaya çalışan gazeteci arkadaşlarımızın bu özverileri bütün takdirlerin üzerindedir.   Bu duygu ve düşüncelerle, bu işe emek ve gönül veren tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor, ebediyete intikal eden değerli basın mensuplarını rahmetle anıyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

 

 

 

Mesajında, basının demokrasilerin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirten Başkan Güler, teknolojinin gelişmesiyle birlikte her anlamda objektif ve doğru bilgiye daha kısa sürede ulaşma ihtiyacının artmış olmasının basını daha da sorumlu hale getirdiğini vurguladı.

 

Gazetecilerin halkı doğru bilgiyle buluşturmak adına çok önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Başkan Güler, mesajında şu ifadeler yer verdi:

 

“Basın, demokrasinin temel taşlarından biridir. Milletimizin gözü, kulağı ve dili olan, vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacının doğru biçimde karşılanmasına vesile olmuş gazetecilerimiz, şüphesiz ülkemizin demokratikleşme sürecine büyük katkı sunmaktadırlar.

 

Toplumsal değerlerimize saygı çerçevesinde, kişi hak ve özgürlüğünü gözetme ilkesinin ışığında kamuoyunu tarafsız, şeffaf habere ulaştırmak ve güçlü bir toplum düzeninin sağlanmasına hizmet etmek tüm basın mensuplarımızın daima temel amacı olmalıdır.

 

Farklı görüş ve düşünceleri nesnel bir biçimde dile getirerek çok sesliliğimizin korunmasında büyük payı bulunan ve demokrasi standartlarımızın yükseltilmesinde önemli bir görev üstlenen kıymetli basın mensuplarımızın görevlerini daima bu sorumluluk bilinciyle yerine getireceğine olan inancım sonsuzdur.

 

Basın mensuplarının meslek ahlakına ve tarafsızlık ilkesine uymaları da büyük önem taşımaktadır.

 

Demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olan basın ve medya, aynı zamanda kurumlarla bireyler arasındaki veri akışını sağlayan düşünce, ifade ve haber alma özgürlüğünün en etkin araçlarıdır.

 

Değerli basın mensubu arkadaşlarımızla karşılıklı anlayış ve saygı çerçevesi içinde her zaman aynı yolda yürüyerek, Ordu’muza hizmet etme çabası içerisindeyiz.

 

Halkı bilgilendirmek maksadıyla, mesai mefhumu olmadan her şart altında görevini yapmaya çalışan gazeteci arkadaşlarımızın bu özverileri bütün takdirlerin üzerindedir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, bu işe emek ve gönül veren tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor, ebediyete intikal eden değerli basın mensuplarını rahmetle anıyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.