LİSELER ARASI “MÜNAKAŞA DEĞİL MÜNAZARA” YARIŞMASINDA HEYECAN YENİDEN BAŞLADI

BÖLGE GÜNDEMİ 03.01.2023 - 10:30, Güncelleme: 03.01.2023 - 13:06 1815+ kez okundu.
 

LİSELER ARASI “MÜNAKAŞA DEĞİL MÜNAZARA” YARIŞMASINDA HEYECAN YENİDEN BAŞLADI

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen “Münakaşa Değil Münazara” adlı liseler arası ödüllü münazara yarışmasının bu yıl ikincisi düzenleniyor. 19 ilçede bulunan MEB’e bağlı tüm resmi ve özel liselerin katılacağı yarışmada ilçe etaplarının heyecanı başladı.
            Ordu Büyükşehir Belediyesi, kurum ve kuruluşlarla yaptığı iş birliği çalışmaları ile Ordu’da çeşitli etkinliklerin hayata geçmesine öncülük ediyor. Bu kapsamda Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yapan Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin kendine güven duygusunun gelişmesi, kendilerini daha rahat ifade edebilmeleri, farklı görüşleri bir arada yaşatabilme, kanıtlar ve bilgiler yoluyla mantık yürüterek fikirlerini savunmalarına katkı da bulunmak amacıyla “Münakaşa Değil Münazara” adıyla geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiği yarışmanın ikincisine start verdi.        TÜM LİSELER KATILABİLİYOR   Ordu Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen ödüllü Liseler Arası Münazara Yarışmasına MEB’e bağlı tüm resmi ve özel liseler katılıyor. Yarışmacı takım, aynı okuldan olmak kaydıyla 1 danışman öğretmen rehberliğinde (danışman öğretmen okuldan bir yönetici de olabilir) 3 öğrenciden oluşuyor. İlçe etabı ve il finali olmak üzere aşamalı olacak olan yarışmada dereceye giren okullar ise ödüllendirilecek.       TAKIMLAR DERECEYE GİRMEK İÇİN KIYASAYA MÜCADELE EDİYOR   Bu kapsamda Ordu Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen yarışmanın ilk etabı olan ilçe etapları başlarken takımlar verilen konular üzerine yaptıkları kapsamlı araştırmalarla fikirlerini savunuyor. Yoğun katılımla gerçekleşen ilçe etaplarının ardından başarılı olan takımlar il finalinde mücadele edecek.       DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL YAĞACAK   Alanında deneyimli uzman jüri üyeleri tarafından yapılacak olan değerlendirmelerin ardından dereceye giren takımlara Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından şu ödüller verilecek:   1. olan takım öğrencilerine 9 bin TL para ödülü (her öğrenciye 3 bin TL), okula dizüstü bilgisayar, danışman öğretmene kültür gezisi   2. olan takım öğrencilerine 6 bin TL para ödülü (her öğrenciye 2 bin TL), okula dizüstü bilgisayar, danışman öğretmene kültür gezisi   3. olan takım öğrencilerine 4 bin 500 TL para ödülü (her öğrenciye 1500 TL), okula dizüstü bilgisayar, danışman öğretmene kültür gezisi   Öte yandan yarışmada yer alan sunucu, zaman tutucu, jüri ve yürütme kurulu üyeleri ile turnuvada görev alan diğer personelde kültür gezisine katılacak.
Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen “Münakaşa Değil Münazara” adlı liseler arası ödüllü münazara yarışmasının bu yıl ikincisi düzenleniyor. 19 ilçede bulunan MEB’e bağlı tüm resmi ve özel liselerin katılacağı yarışmada ilçe etaplarının heyecanı başladı.

 

 

 

 

 

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kurum ve kuruluşlarla yaptığı iş birliği çalışmaları ile Ordu’da çeşitli etkinliklerin hayata geçmesine öncülük ediyor. Bu kapsamda Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yapan Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin kendine güven duygusunun gelişmesi, kendilerini daha rahat ifade edebilmeleri, farklı görüşleri bir arada yaşatabilme, kanıtlar ve bilgiler yoluyla mantık yürüterek fikirlerini savunmalarına katkı da bulunmak amacıyla “Münakaşa Değil Münazara” adıyla geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiği yarışmanın ikincisine start verdi.

 

 

 

 TÜM LİSELER KATILABİLİYOR

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen ödüllü Liseler Arası Münazara Yarışmasına MEB’e bağlı tüm resmi ve özel liseler katılıyor. Yarışmacı takım, aynı okuldan olmak kaydıyla 1 danışman öğretmen rehberliğinde (danışman öğretmen okuldan bir yönetici de olabilir) 3 öğrenciden oluşuyor. İlçe etabı ve il finali olmak üzere aşamalı olacak olan yarışmada dereceye giren okullar ise ödüllendirilecek.

 

 

 

TAKIMLAR DERECEYE GİRMEK İÇİN KIYASAYA MÜCADELE EDİYOR

 

Bu kapsamda Ordu Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen yarışmanın ilk etabı olan ilçe etapları başlarken takımlar verilen konular üzerine yaptıkları kapsamlı araştırmalarla fikirlerini savunuyor. Yoğun katılımla gerçekleşen ilçe etaplarının ardından başarılı olan takımlar il finalinde mücadele edecek.

 

 

 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL YAĞACAK

 

Alanında deneyimli uzman jüri üyeleri tarafından yapılacak olan değerlendirmelerin ardından dereceye giren takımlara Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından şu ödüller verilecek:

 

1. olan takım öğrencilerine 9 bin TL para ödülü (her öğrenciye 3 bin TL), okula dizüstü bilgisayar, danışman öğretmene kültür gezisi

 

2. olan takım öğrencilerine 6 bin TL para ödülü (her öğrenciye 2 bin TL), okula dizüstü bilgisayar, danışman öğretmene kültür gezisi

 

3. olan takım öğrencilerine 4 bin 500 TL para ödülü (her öğrenciye 1500 TL), okula dizüstü bilgisayar, danışman öğretmene kültür gezisi

 

Öte yandan yarışmada yer alan sunucu, zaman tutucu, jüri ve yürütme kurulu üyeleri ile turnuvada görev alan diğer personelde kültür gezisine katılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.