KOMŞUSUNUN KÖPEĞİNİ ÇALAN ŞAHSA CEZA

ASAYİŞ 08.07.2022 - 01:06, Güncelleme: 08.07.2022 - 01:06 9735+ kez okundu.
 

KOMŞUSUNUN KÖPEĞİNİ ÇALAN ŞAHSA CEZA

Ordu İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklama şöyle :
Sosyal Medya Platformu Twitter üzerinden yapılan paylaşımlarla ilgili olarak;            02.07.2022 günü 112 İhbar Sistemine yapılan hırsızlık ihbarı üzerine ekiplerimizin bahse konu adrese giderek yapmış oldukları incelemede; ikamet sahibinin beyanına göre daha önceden husumetli olduğu ve mahkeme sürecinin devam ettiği şahsın, ikametinin bahçesine girerek elinde demir makas ile bahçede bağlı bulunan köpeğin zincirlerini kestiğini, şahsı engellemek için üzerine soğuk su döktüklerini ancak engelleyemediklerini devamında şahsın köpeğin zincirlerini keserek ve köpeği sürükleyerek götürdüğünü beyan edip şikayetçi olmuştur.          Aybastı İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan tahkikat sonucunda; şüpheli şahsın Perşembe Yaylasında ikinci bir ikametinin olduğu tespit edilmiş ve Jandarma görevlileri vasıtasıyla aynı gün temin edilerek Cumhuriyet Savcısının talimatı ile şahsa hırsızlık suçundan adli işlem başlatılmıştır.  Şahsın alınan ifadesinde; geceleri çok ses çıkartması nedeniyle köpeği alarak yaylaya götürdüğünü ve orada bıraktığını beyan etmiş olup, şahsa 5199 Sayılı Hayvan Koruma Kanunu’na göre 2043 TL idari para cezası uygulanmıştır.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur.    
Ordu İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklama şöyle :

Sosyal Medya Platformu Twitter üzerinden yapılan paylaşımlarla ilgili olarak;

 

         02.07.2022 günü 112 İhbar Sistemine yapılan hırsızlık ihbarı üzerine ekiplerimizin bahse konu adrese giderek yapmış oldukları incelemede; ikamet sahibinin beyanına göre daha önceden husumetli olduğu ve mahkeme sürecinin devam ettiği şahsın, ikametinin bahçesine girerek elinde demir makas ile bahçede bağlı bulunan köpeğin zincirlerini kestiğini, şahsı engellemek için üzerine soğuk su döktüklerini ancak engelleyemediklerini devamında şahsın köpeğin zincirlerini keserek ve köpeği sürükleyerek götürdüğünü beyan edip şikayetçi olmuştur.

         Aybastı İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan tahkikat sonucunda; şüpheli şahsın Perşembe Yaylasında ikinci bir ikametinin olduğu tespit edilmiş ve Jandarma görevlileri vasıtasıyla aynı gün temin edilerek Cumhuriyet Savcısının talimatı ile şahsa hırsızlık suçundan adli işlem başlatılmıştır.

 Şahsın alınan ifadesinde; geceleri çok ses çıkartması nedeniyle köpeği alarak yaylaya götürdüğünü ve orada bıraktığını beyan etmiş olup, şahsa 5199 Sayılı Hayvan Koruma Kanunu’na göre 2043 TL idari para cezası uygulanmıştır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.