Vali Sonel, Türk Somonu Hasadı Yapılan İşletmeleri Ziyaret Etti

BÖLGE GÜNDEMİ 18.06.2022 - 23:19, Güncelleme: 18.06.2022 - 23:19 3186+ kez okundu.
 

Vali Sonel, Türk Somonu Hasadı Yapılan İşletmeleri Ziyaret Etti

Vali Tuncay Sonel, denizde ağ kafeslerde yapılan kültür balıkçılığı faaliyetlerini yerinde inceledi.
Beraberinde İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ile birlikte Perşembe ilçemizdeki Kışlaönü Balıkçı Barınağına gelen Vali Tuncay Sonel, burada İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne ait su ürünleri kontrol teknesi ile denize açılarak, Çeşmeönü mevkiinde bulunan ağ kafeslerde yapılan kültür balıkçılığı üretimini yerinde gördü. Vali Tuncay Sonel, iş insanı Selim Altaş’a ait ağ kafeslerde üretilen ve Haziran ayı içerisinde hasadı yapılarak, Rusya ile Japonya’ya ihraç edilen Türk Somonu’nun hasat edilme faaliyetine de eşlik etti. Eline aldığı balık yakalama gedalı ile ağ kafesten Somon balığı hasadı yapan Vali Sonel, işletme sahiplerine bereketli bir hasat dönemi dileğinde bulundu. Tarım, hayvancılık ve balıkçılık alanında Ordu’da çok güzel işler ve çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Vali Sonel, “Perşembe ilçemizde kafes balıkçılığı yapan ve burada tescilli Türk Somonu balığını üreten arkadaşlarımızın ziyaretine geldik. Tarım ve hayvancılık sektörlerinde olduğu gibi balıkçılık sektöründe de Tarım ve Orman Bakanlığımızın büyük destekleri var. Arkadaşlarımız da bu işi gayet güzel yapıyorlar. Burada yaptıkları üretimle, hem aile ekonomisine, hem ülke ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Buradan Rusya’ya ve Japonya’ya Türk Somonu ihracatı yapılıyor. Biz de kendilerini tebrik ediyoruz. Haziran ayının sonuna kadar Türk Somonlarının hasatı buradan yapılıyor. Bereketli olsun, hayırlı olsun. Devletimiz her daim arkadaşlarımızın yanında” diye konuştu. Ordu’daki iç sular ve denizde yapılan kültür balıkçılığı üretimi hakkında Vali Tuncay Sonel’e bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, “İlimizde, Perşembe ve Altınordu İlçelerinde deniz sahasında ağ kafeslerde alabalık (Türk Somonu) ve levrek balığı yetiştiriciliği yapılmaktadır. Karada ise, iç sularımızda genelde küçük aile işletmeciliği şeklinde alabalık üretim çiftlikleri bulunmaktadır. Ayrıca, Mesudiye İlçesi Topçam Baraj gölünde de toplam kapasitesi 650 ton olan 3 adet tesiste ağ kafeslerde alabalık üretimi yapılmaktadır. İlimizin iç su ve denizde toplam 32 adet tesis bulunmaktadır. Deniz sahasında toplam 7 adet tesis faaliyet göstermektedir. Bu tesislerin toplam kapasitesi 4.850 ton’dur. İlimizde 2020 yılında toplam 3.537 ton alabalık (Türk Somonu) ve levrek balığı üretimi gerçekleştirilirken, 2021 yılında üretim % 45 oranında artmış olup, toplam 5.111 ton alabalık (Türk Somonu) ve levrek balığı üretimi gerçekleştirilmiştir. 2021 yılı içerisinde su ürünleri yetiştiriciliği sektöründen İlimiz ekonomisine yaklaşık 200 Milyon TL gelir elde edilerek, katkı sağlanmıştır. 2022 yılında da iç su ve denizlerimizdeki balık üretimimizin artması beklenmektedir” dedi.
Vali Tuncay Sonel, denizde ağ kafeslerde yapılan kültür balıkçılığı faaliyetlerini yerinde inceledi.



Beraberinde İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ile birlikte Perşembe ilçemizdeki Kışlaönü Balıkçı Barınağına gelen Vali Tuncay Sonel, burada İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne ait su ürünleri kontrol teknesi ile denize açılarak, Çeşmeönü mevkiinde bulunan ağ kafeslerde yapılan kültür balıkçılığı üretimini yerinde gördü.

Vali Tuncay Sonel, iş insanı Selim Altaş’a ait ağ kafeslerde üretilen ve Haziran ayı içerisinde hasadı yapılarak, Rusya ile Japonya’ya ihraç edilen Türk Somonu’nun hasat edilme faaliyetine de eşlik etti.

Eline aldığı balık yakalama gedalı ile ağ kafesten Somon balığı hasadı yapan Vali Sonel, işletme sahiplerine bereketli bir hasat dönemi dileğinde bulundu.

Tarım, hayvancılık ve balıkçılık alanında Ordu’da çok güzel işler ve çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Vali Sonel, “Perşembe ilçemizde kafes balıkçılığı yapan ve burada tescilli Türk Somonu balığını üreten arkadaşlarımızın ziyaretine geldik. Tarım ve hayvancılık sektörlerinde olduğu gibi balıkçılık sektöründe de Tarım ve Orman Bakanlığımızın büyük destekleri var. Arkadaşlarımız da bu işi gayet güzel yapıyorlar. Burada yaptıkları üretimle, hem aile ekonomisine, hem ülke ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Buradan Rusya’ya ve Japonya’ya Türk Somonu ihracatı yapılıyor. Biz de kendilerini tebrik ediyoruz. Haziran ayının sonuna kadar Türk Somonlarının hasatı buradan yapılıyor. Bereketli olsun, hayırlı olsun. Devletimiz her daim arkadaşlarımızın yanında” diye konuştu.

Ordu’daki iç sular ve denizde yapılan kültür balıkçılığı üretimi hakkında Vali Tuncay Sonel’e bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, “İlimizde, Perşembe ve Altınordu İlçelerinde deniz sahasında ağ kafeslerde alabalık (Türk Somonu) ve levrek balığı yetiştiriciliği yapılmaktadır. Karada ise, iç sularımızda genelde küçük aile işletmeciliği şeklinde alabalık üretim çiftlikleri bulunmaktadır. Ayrıca, Mesudiye İlçesi Topçam Baraj gölünde de toplam kapasitesi 650 ton olan 3 adet tesiste ağ kafeslerde alabalık üretimi yapılmaktadır. İlimizin iç su ve denizde toplam 32 adet tesis bulunmaktadır. Deniz sahasında toplam 7 adet tesis faaliyet göstermektedir. Bu tesislerin toplam kapasitesi 4.850 ton’dur. İlimizde 2020 yılında toplam 3.537 ton alabalık (Türk Somonu) ve levrek balığı üretimi gerçekleştirilirken, 2021 yılında üretim % 45 oranında artmış olup, toplam 5.111 ton alabalık (Türk Somonu) ve levrek balığı üretimi gerçekleştirilmiştir. 2021 yılı içerisinde su ürünleri yetiştiriciliği sektöründen İlimiz ekonomisine yaklaşık 200 Milyon TL gelir elde edilerek, katkı sağlanmıştır. 2022 yılında da iç su ve denizlerimizdeki balık üretimimizin artması beklenmektedir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.