SİVİL SAVUNMA VE İFTAİYECİLİK ÖĞRENCİLERİ OBİTEM’DEN EĞİTİM ALDI

BÖLGE GÜNDEMİ 12.06.2022 - 23:48, Güncelleme: 12.06.2022 - 23:48 17092+ kez okundu.
 

SİVİL SAVUNMA VE İFTAİYECİLİK ÖĞRENCİLERİ OBİTEM’DEN EĞİTİM ALDI

ÖĞRENCİLER: “BÖYLE BİR MERKEZİ DAHA ÖNCE GÖRMEMİŞTİK”
    Karadeniz Bölgesi’nde tek olma özelliği taşıyan Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı İtfaiye Eğitim Merkezi (OBİTEM), bu kez Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı öğrencilerini ağırladı. Giresun Üniversitesinde öğrenim gören Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri OBİTEM merkezinin misafiri oldu. Öğrenciler yangına müdahale, yangın alanındaki doğru hareket tarzları ve söndürme ekipmanları kullanım teknikleri, arama-kurtarma teknikleri gibi eğitimleri OBİTEM’de görevli eğitmenlerden uygulamalı olarak alma fırsatı buldu. “ŞEHRİMİZDE BÖYLE BİR YER OLMADIĞI İÇİN OBİTEM’E GELDİK” Giresun Üniversitesi Espiye Meslek Yüksek Okulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Öğretim Görevlisi Ali Şükrü Cihan, Giresun’da böyle bir ortamın olmadığı için Karadeniz Bölgesi’nde tek olma özelliği taşıyan OBİTEM’i tercih ettiklerini söyledi. Öğretim Görevlisi Cihan şöyle konuştu: “Bizim vermiş olduğumuz yangın, yangın yerindeki tehlikeler, arama-kurtarma gibi eğitimleri üniversitemizde verebileceğimiz bir ortamımız olmadığı için Ordu Büyükşehir Belediyesinin Karadeniz Bölgesi’ne kazandırmış olduğu OBİTEM’e geldik. Burada her türlü eğitimi öğrencilerimizin uygulamalı olarak görmeleri bizi çok memnun etti. Ordu Büyükşehir Belediyesine ve ekibine teşekkür ediyorum.” “BÖYLE BİR MERKEZİ DAHA ÖNCE GÖRMEMİŞTİK” Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri ise oldukça verimli bir eğitim geçirdiklerini ifade ederek böyle bir imkânın kendilerine sunulduğu için Ordu Büyükşehir Belediyesi ve ekibine teşekkürlerini ilettiler. Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Öğrencileri konuşmasında şu görüşlere yer verdiler: “Öncelikle Ordu Büyükşehir Belediyesine bizi burada misafir ettikleri için teşekkür ediyoruz. Böyle bir merkezi daha önce görmemiştik. OBİTEM’de görevli arkadaşlar bizlere uygulamalı olarak yangın çeşitleri, tırmanma gibi güzel bir eğitim verdiler ve gayet de etkileyici oldu. Bize bu imkânı sağladıkları için sonsuz teşekkür ediyoruz.”  
ÖĞRENCİLER: “BÖYLE BİR MERKEZİ DAHA ÖNCE GÖRMEMİŞTİK”

 

 

Karadeniz Bölgesi’nde tek olma özelliği taşıyan Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı İtfaiye Eğitim Merkezi (OBİTEM), bu kez Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı öğrencilerini ağırladı.

Giresun Üniversitesinde öğrenim gören Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri OBİTEM merkezinin misafiri oldu. Öğrenciler yangına müdahale, yangın alanındaki doğru hareket tarzları ve söndürme ekipmanları kullanım teknikleri, arama-kurtarma teknikleri gibi eğitimleri OBİTEM’de görevli eğitmenlerden uygulamalı olarak alma fırsatı buldu.

“ŞEHRİMİZDE BÖYLE BİR YER OLMADIĞI İÇİN OBİTEM’E GELDİK”

Giresun Üniversitesi Espiye Meslek Yüksek Okulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Öğretim Görevlisi Ali Şükrü Cihan, Giresun’da böyle bir ortamın olmadığı için Karadeniz Bölgesi’nde tek olma özelliği taşıyan OBİTEM’i tercih ettiklerini söyledi.

Öğretim Görevlisi Cihan şöyle konuştu:

“Bizim vermiş olduğumuz yangın, yangın yerindeki tehlikeler, arama-kurtarma gibi eğitimleri üniversitemizde verebileceğimiz bir ortamımız olmadığı için Ordu Büyükşehir Belediyesinin Karadeniz Bölgesi’ne kazandırmış olduğu OBİTEM’e geldik. Burada her türlü eğitimi öğrencilerimizin uygulamalı olarak görmeleri bizi çok memnun etti. Ordu Büyükşehir Belediyesine ve ekibine teşekkür ediyorum.”

“BÖYLE BİR MERKEZİ DAHA ÖNCE GÖRMEMİŞTİK”

Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri ise oldukça verimli bir eğitim geçirdiklerini ifade ederek böyle bir imkânın kendilerine sunulduğu için Ordu Büyükşehir Belediyesi ve ekibine teşekkürlerini ilettiler.

Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Öğrencileri konuşmasında şu görüşlere yer verdiler:

“Öncelikle Ordu Büyükşehir Belediyesine bizi burada misafir ettikleri için teşekkür ediyoruz. Böyle bir merkezi daha önce görmemiştik. OBİTEM’de görevli arkadaşlar bizlere uygulamalı olarak yangın çeşitleri, tırmanma gibi güzel bir eğitim verdiler ve gayet de etkileyici oldu. Bize bu imkânı sağladıkları için sonsuz teşekkür ediyoruz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.