BÜYÜKŞEHİR ZABITASI’NDAN DİLENCİ OPERASYONU

BÖLGE GÜNDEMİ 09.06.2022 - 23:44, Güncelleme: 09.06.2022 - 23:47 14285+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR ZABITASI’NDAN DİLENCİ OPERASYONU

İL DIŞINDAN GELEN DİLENCİLERE MÜDAHELE EDİLDİ
      DENETİMLER DEVAM EDECEK   Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin merkezi noktaları ve cami önlerinde vatandaşların duygularını sömürerek dilencilik yapanlara karşı operasyon düzenledi.       Son zamanlarda özellikle kent merkezi ve sahil bölgelerinde kaldırım işgalleri ve seyyar satıcılara yönelik denetimleri ile halkın takdirini kazanan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine dilencilere yönelik operasyonlarını da hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsam da çalışma başlatan ekipler özellikle il dışından geldiği tespit edile 26 dilenciye müdahale ederek üzerlerinde bulunan toplam 2 bin 450 TL’ye el konuldu.       DİLENCİLERİN ÇOĞU İL DIŞINDAN GELİYOR   Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerinin il genelindeki dilenci denetimleri aralıksız sürüyor. Yapılan denetimlerde özellikle il dışından geldiği tespit edilen 26 şahıs suçüstü yakalanarak haklarında 5326 Kabahatler Kanunu’na göre haklarında cezai işlem uygulandı.       “DENETİMLER ARALISKSIZ DEVAM EDECEK”   19 ilçede denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirten Zabıta Daire Başkanı Cevdet Çağlar, kentin merkezi noktaları ve cami önlerinde vatandaşların duygularını sömürerek dilencilik yapanlara göz açtırılmayacağı söyledi.       Daire Başkanı Cevdet Çağlar, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı olarak rutin kontrol ve denetimlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Son günlerde artan dilencilik faaliyetleri üzerine ekiplerimiz ile birlikte çalışma başlattık. Yapılan çalışmalar neticesinde çoğunluğunun il dışından geldiği tespit edilen 26 kişi yakalandı. Yapılan aramalar neticesinde üzerlerinden çıkan toplam 2 bin 450 TL’ye kabahatler kanunu çerçevesinde el koyduk. İl dışından geldiği tespit edilen bu kişiler ilgili kurumlarla görüşülerek geri gönderildi. Zabıta Dairesi olarak şehir merkezinde ve sorumluluk alanlarımızdaki denetimlerimize devam edeceğiz”
İL DIŞINDAN GELEN DİLENCİLERE MÜDAHELE EDİLDİ

 

 

 

DENETİMLER DEVAM EDECEK

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin merkezi noktaları ve cami önlerinde vatandaşların duygularını sömürerek dilencilik yapanlara karşı operasyon düzenledi.

 

 

 

Son zamanlarda özellikle kent merkezi ve sahil bölgelerinde kaldırım işgalleri ve seyyar satıcılara yönelik denetimleri ile halkın takdirini kazanan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine dilencilere yönelik operasyonlarını da hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsam da çalışma başlatan ekipler özellikle il dışından geldiği tespit edile 26 dilenciye müdahale ederek üzerlerinde bulunan toplam 2 bin 450 TL’ye el konuldu.

 

 

 

DİLENCİLERİN ÇOĞU İL DIŞINDAN GELİYOR

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerinin il genelindeki dilenci denetimleri aralıksız sürüyor. Yapılan denetimlerde özellikle il dışından geldiği tespit edilen 26 şahıs suçüstü yakalanarak haklarında 5326 Kabahatler Kanunu’na göre haklarında cezai işlem uygulandı.

 

 

 

“DENETİMLER ARALISKSIZ DEVAM EDECEK”

 

19 ilçede denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirten Zabıta Daire Başkanı Cevdet Çağlar, kentin merkezi noktaları ve cami önlerinde vatandaşların duygularını sömürerek dilencilik yapanlara göz açtırılmayacağı söyledi.

 

 

 

Daire Başkanı Cevdet Çağlar, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı olarak rutin kontrol ve denetimlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Son günlerde artan dilencilik faaliyetleri üzerine ekiplerimiz ile birlikte çalışma başlattık. Yapılan çalışmalar neticesinde çoğunluğunun il dışından geldiği tespit edilen 26 kişi yakalandı. Yapılan aramalar neticesinde üzerlerinden çıkan toplam 2 bin 450 TL’ye kabahatler kanunu çerçevesinde el koyduk. İl dışından geldiği tespit edilen bu kişiler ilgili kurumlarla görüşülerek geri gönderildi. Zabıta Dairesi olarak şehir merkezinde ve sorumluluk alanlarımızdaki denetimlerimize devam edeceğiz”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.