OSKEM 18 HAZİRAN’DA SEZONU AÇIYOR

BÖLGE GÜNDEMİ 06.06.2022 - 22:01, Güncelleme: 06.06.2022 - 22:01 1460+ kez okundu.
 

OSKEM 18 HAZİRAN’DA SEZONU AÇIYOR

Vatandaşların güvenli bir deniz sezonu geçirmesi için her yaz Büyükşehir Belediyesine bağlı plajlarda hizmet veren Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı Ordu Su Kazalarını Engelleme Merkezi (OSKEM), 18 Haziran’da sezonu açıyor.
  Altınordu, Fatsa, Ünye, Perşembe ve Gülyalı ilçelerinde bulunan 17 plajda hazırlıklarını tamamlayan OSKEM ekipleri, 75 personelle Ordu sahillerinin güvenliğini sağlayacak.   75 PERSONEL HİZMET VERECEK 2022 yaz sezonunda ilave plajlarla cankurtaran sayısını da artıran İtfaiye Dairesi Başkanlığı, vatandaşların deniz aktivitelerini güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için 17 plajda 75 personel, 5 jet-ski ve 3 zodyak bot ile hizmet verecek. Kadınlar Plajının bulunduğu noktalarda ise güvenliği ilçe belediyeleri sağlayacak.     HER TÜRLÜ TEDBİR ALINDI 18 Haziran-18 Eylül tarihleri arasında haftanın her günü 10.30 ile 19.00 saatleri arasında hizmet verecek olan OSKEM ekipleri, sahillerde tedbirleri üst düzeyde tutacak. Büyükşehir Belediyesi tüm plajlara yerleştirilecek uyarı ve bilgilendirme tabelaları, can simitleri ve gözetleme kulelerinin yanı sıra sıkı eğitimlerden geçen, alanında uzman cankurtaranlarla sorunsuz bir sezon geçirmeyi hedefliyor.     Öte yandan Büyükşehir Belediyesi geçen yıl başlattığı uygulamayı bu yıl da sürdürüyor. Denize girmenin tehlikeli olduğu alanlara QR kodlu yönlendirme tabelalar yerleştiren ekipler, vatandaşların güvenli plajlara yönlendirilmesini de gerçekleştirecek.     17 PLAJDA GÜVENLİĞİ SAĞLAYACAKLAR Ekipler 3 ay boyunca Altınordu ilçesinde Mavi bayraklı Cumhuriyet plajı, Akyazı 2 Halk plajı, Akyazı 1 Halk plajı, Mavi bayraklı kumbaşı plajı; Perşembe ilçesinde Efirli Engelsizler Plajı, Çaka Beyaz Kum Plajı, Aktaşlar Halk Plajı, Efirli Halk Plajı; Fatsa ilçesinde Dolunay Çamlık Halk Plajı, Demas Halk Plajı; Ünye ilçesinde Kırkevler Halk Plajı, Çınarsuyu Halk Plajı, Fevzi Çakmak Halk Plajı, Nuriye Mahallesi Halk Plajı, Eski Akçakese Halk Plajı; Gülyalı ilçesinde Tepealtı Halk Plajı, Çikolata Park Plajında vatandaşların can güvenliğini sağlayacak.    
Vatandaşların güvenli bir deniz sezonu geçirmesi için her yaz Büyükşehir Belediyesine bağlı plajlarda hizmet veren Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı Ordu Su Kazalarını Engelleme Merkezi (OSKEM), 18 Haziran’da sezonu açıyor.

 

Altınordu, Fatsa, Ünye, Perşembe ve Gülyalı ilçelerinde bulunan 17 plajda hazırlıklarını tamamlayan OSKEM ekipleri, 75 personelle Ordu sahillerinin güvenliğini sağlayacak.

 

75 PERSONEL HİZMET VERECEK

2022 yaz sezonunda ilave plajlarla cankurtaran sayısını da artıran İtfaiye Dairesi Başkanlığı, vatandaşların deniz aktivitelerini güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için 17 plajda 75 personel, 5 jet-ski ve 3 zodyak bot ile hizmet verecek. Kadınlar Plajının bulunduğu noktalarda ise güvenliği ilçe belediyeleri sağlayacak.

 

 

HER TÜRLÜ TEDBİR ALINDI

18 Haziran-18 Eylül tarihleri arasında haftanın her günü 10.30 ile 19.00 saatleri arasında hizmet verecek olan OSKEM ekipleri, sahillerde tedbirleri üst düzeyde tutacak. Büyükşehir Belediyesi tüm plajlara yerleştirilecek uyarı ve bilgilendirme tabelaları, can simitleri ve gözetleme kulelerinin yanı sıra sıkı eğitimlerden geçen, alanında uzman cankurtaranlarla sorunsuz bir sezon geçirmeyi hedefliyor.

 

 

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi geçen yıl başlattığı uygulamayı bu yıl da sürdürüyor. Denize girmenin tehlikeli olduğu alanlara QR kodlu yönlendirme tabelalar yerleştiren ekipler, vatandaşların güvenli plajlara yönlendirilmesini de gerçekleştirecek.

 

 

17 PLAJDA GÜVENLİĞİ SAĞLAYACAKLAR

Ekipler 3 ay boyunca Altınordu ilçesinde Mavi bayraklı Cumhuriyet plajı, Akyazı 2 Halk plajı, Akyazı 1 Halk plajı, Mavi bayraklı kumbaşı plajı; Perşembe ilçesinde Efirli Engelsizler Plajı, Çaka Beyaz Kum Plajı, Aktaşlar Halk Plajı, Efirli Halk Plajı; Fatsa ilçesinde Dolunay Çamlık Halk Plajı, Demas Halk Plajı; Ünye ilçesinde Kırkevler Halk Plajı, Çınarsuyu Halk Plajı, Fevzi Çakmak Halk Plajı, Nuriye Mahallesi Halk Plajı, Eski Akçakese Halk Plajı; Gülyalı ilçesinde Tepealtı Halk Plajı, Çikolata Park Plajında vatandaşların can güvenliğini sağlayacak.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.