Fındığını satma !

BÖLGE GÜNDEMİ 11.05.2022 - 15:10, Güncelleme: 11.05.2022 - 15:10 2705+ kez okundu.
 

Fındığını satma !

Yaklaşan fındık sezonu nedeniyle üreticiye seslenen İyi parti ordu il başkan Yardımcısı Hüseyin Ağaoğlua artan girdi maliyetlerine dikkat çekerek fındık üreticisine seslendi.
Yaklaşan fındık sezonu nedeniyle  üreticiye seslenen İyi parti ordu il başkan Yardımcısı Hüseyin Ağaoğlu  Artan  girdi maliyetlerine dikkat çekerek fındık üreticisine seslendi. Üreticiye açık çağrımdır. Fındığını satma !   Seni kartellerin eline bırakan bu ceberut sisteme artık çomak sokma zamanı geldide geçiyor bile... Mazotun 20 liranın üzerine çıktığı  Gübre fiyatlarının zirve yaptığı dönüm başı destekleme  ücretlerinin sabit kaldığı bir ortamda  Üreticiyi yabancı firmaların kucağına  bırakan bu esaretin sebebi iktidarın uyguladığı yanlış tarım politikalarıdır. Üreticinin kendi ülkesinde kendi toprağında onu modern köle haline getiren sistemin değişmesi gerektiğine dikkat çeken Hüseyin Ağaoğlu acilen alınması gereken önlemleri şu şekilde sıraladı.   *Türkiye acilen Avrupa ortak pazarından çıkmalıdır.    *Gümrük vergileri arttırılmalı    *Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı firmalara ihracat ve ithalat kotası getirilmelidir. diyerek sözlerini sürdürdü.   İktidarın teminatı vatandaşın  oylarıdır.   Gelin bu teminatı bozdurun. Bu kötü gidişata artık  dur deyin!    Üreticiye açık çağrımdır .   Sizi sahipsiz bırakan iktidara karşı elinizdeki tek teminatınız seçim zamanı kullanacağınız oyunuzdur.   Yıllarca oy kullandınız yirmi yıl bu teminatı elinizde tutunuz,şimdi emeğinizin alınterinizin karşılığını yabancı kartellere peşkeş çeken bu iktidara karşı elinizdeki teminatı bozdurma zamanı,oylarınızla AKP yi sandığa gömme zamanıdır diyerek  bu gücün üreticinin ellerinde olduğuna dikkat çeken Hüseyin Ağaoğlu. Bu durumu istatistiksel rakamlarla şu şekilde açıkladı. Dünya fındık dikim alanlarının ortalama %75'i Türkiye'dedir.  Türkiye'yi sırasıyla İtalya (%8), Azerbaycan (%4), İran (%2), ABD (%2), Şili (%2) ve Gürcistan (%1) takip etmektedir. Nasıl oluyorda dünyanın fındık ihtiyacının %75 ini karşılayan bir ülkenin üreticisi %8 lik bir üretime sahip İtalya’nın çikolata firması Ferrero nun elinde kalıyor.    Peki kazanan kim ?   Türkiye’nin fındık ihracatında İtalya 522 milyon dolar ile ilk sırada yer alıyor. Fransa (220 milyon dolar) ve Almanya (200 milyon dolar) ile ikinci ve üçüncü sırada. Türkiye’nin fındık ihracatı yaptığı ilk 3 ülkenin bu ürün grubundaki toplam ihracatı içindeki payı yüzde 58. İlk 6 ülkenin payı yüzde 77. Yani birkaç ülkeye satıyoruz fındığı.  Onlar bizden aldığı fındığı işliyor, mamul madde olarak satıyor.  Bizim elde ettiğimizin birkaç katını elde ediyor.  Üretimde Tekel olduğumuz dünya pazarında ne hikmetse  bizim üreticimiz zarar ediyor. Bu zararın Ziya’nın tek sebebi mevcut iktidardır.   Sözlerini bitirirken  Üreticiye yaptığı çağrıyı yenileyen Hüseyin Ağaoğlu    Bu sezon fındığını topla,değerini bulana kadar asla satma! diyerek  Gerçek hak sahibi üreticinin elindeki güce dikkat çekerek  Görelim bakalım patron kimmiş  İtalyan firması Ferrero mu?  Yoksa fındığın gerçek sahibi Fındık üreticisi mi? diyerek sözlerine son verdi.    
Yaklaşan fındık sezonu nedeniyle üreticiye seslenen İyi parti ordu il başkan Yardımcısı Hüseyin Ağaoğlua artan girdi maliyetlerine dikkat çekerek fındık üreticisine seslendi.

Yaklaşan fındık sezonu nedeniyle  üreticiye seslenen İyi parti ordu il başkan Yardımcısı Hüseyin Ağaoğlu 

Artan  girdi maliyetlerine dikkat çekerek fındık üreticisine seslendi.

Üreticiye açık çağrımdır.

Fındığını satma !

 

Seni kartellerin eline bırakan bu ceberut sisteme artık çomak sokma zamanı geldide geçiyor bile...

Mazotun 20 liranın üzerine çıktığı 

Gübre fiyatlarının zirve yaptığı dönüm başı destekleme  ücretlerinin sabit kaldığı bir ortamda 

Üreticiyi yabancı firmaların kucağına  bırakan bu esaretin sebebi iktidarın uyguladığı yanlış tarım politikalarıdır.

Üreticinin kendi ülkesinde kendi toprağında onu modern köle haline getiren sistemin değişmesi gerektiğine dikkat çeken Hüseyin Ağaoğlu acilen alınması gereken önlemleri şu şekilde sıraladı.

 

*Türkiye acilen Avrupa ortak pazarından çıkmalıdır. 

 

*Gümrük vergileri arttırılmalı 

 

*Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı firmalara ihracat ve ithalat kotası getirilmelidir. diyerek sözlerini sürdürdü.

 

İktidarın teminatı vatandaşın  oylarıdır.

 

Gelin bu teminatı bozdurun.

Bu kötü gidişata artık  dur deyin! 

 

Üreticiye açık çağrımdır .

 

Sizi sahipsiz bırakan iktidara karşı elinizdeki tek teminatınız seçim zamanı kullanacağınız oyunuzdur.

 

Yıllarca oy kullandınız yirmi yıl bu teminatı elinizde tutunuz,şimdi emeğinizin alınterinizin karşılığını yabancı kartellere peşkeş çeken bu iktidara karşı elinizdeki teminatı bozdurma zamanı,oylarınızla AKP yi sandığa gömme zamanıdır diyerek 

bu gücün üreticinin ellerinde olduğuna dikkat çeken Hüseyin Ağaoğlu.

Bu durumu istatistiksel rakamlarla şu şekilde açıkladı.

Dünya fındık dikim alanlarının ortalama %75'i Türkiye'dedir. 

Türkiye'yi sırasıyla İtalya (%8), Azerbaycan (%4), İran (%2), ABD (%2), Şili (%2) ve Gürcistan (%1) takip etmektedir.

Nasıl oluyorda dünyanın fındık ihtiyacının %75 ini karşılayan bir ülkenin üreticisi %8 lik bir üretime sahip İtalya’nın çikolata firması Ferrero nun elinde kalıyor. 

 

Peki kazanan kim ?

 

Türkiye’nin fındık ihracatında İtalya 522 milyon dolar ile ilk sırada yer alıyor. Fransa (220 milyon dolar) ve Almanya (200 milyon dolar) ile ikinci ve üçüncü sırada. Türkiye’nin fındık ihracatı yaptığı ilk 3 ülkenin bu ürün grubundaki toplam ihracatı içindeki payı yüzde 58. İlk 6 ülkenin payı yüzde 77. Yani birkaç ülkeye satıyoruz fındığı. 

Onlar bizden aldığı fındığı işliyor, mamul madde olarak satıyor. 

Bizim elde ettiğimizin birkaç katını elde ediyor. 

Üretimde Tekel olduğumuz dünya pazarında ne hikmetse  bizim üreticimiz zarar ediyor.

Bu zararın Ziya’nın tek sebebi mevcut iktidardır.

 

Sözlerini bitirirken 

Üreticiye yaptığı çağrıyı yenileyen Hüseyin Ağaoğlu 

 

Bu sezon fındığını topla,değerini bulana kadar asla satma! diyerek 

Gerçek hak sahibi üreticinin elindeki güce dikkat çekerek 

Görelim bakalım patron kimmiş 

İtalyan firması Ferrero mu? 

Yoksa fındığın gerçek sahibi Fındık üreticisi mi? diyerek sözlerine son verdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.