Başkan Güler’den “27 Mart Dünya Tiyatro Günü” Mesajı

BÖLGE GÜNDEMİ 28.03.2022 - 14:49, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2427+ kez okundu.
 

Başkan Güler’den “27 Mart Dünya Tiyatro Günü” Mesajı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “27 Mart Dünya Tiyatro Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
        Tiyatronun toplum kültürünün gelişmesine önemli katkılar verdiğini ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nun (OBBKT) açıldığı günden bu yana perdelerini hiç kapatmadığını belirten Başkan Güler, “Binlerce yıldır pek çok sanat dalına ilham veren tiyatro, Ordu’muzda da en sevilen sanat dallarının başında geliyor” dedi.   Tiyatronun birçok sanat dalına ilham verdiğini ve birleştirici bir yönü olduğunu dile getiren Başkan Güler, mesajında şu ifadelere yer verdi:   “Gönüller arasında bağ kurarak toplum kültürünün gelişmesinde önemli bir rol oynayan tiyatro, birleştirici bir güç olarak insanlık tarihinin en eski sanat dallarından birisidir.   Tiyatro bu bağlamda, sevgiye, saygıya, iyiye ve doğruya yönlendiren, evrensel değerleri temel alan bir sanat anlayışı, çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm toplum için etkili bir eğitim aracıdır.   Öte yandan tiyatro; yazarından yönetmenine, oyuncusundan tasarımcısına, suflöründen rejisine, perde önü ve arkasında görünen-görünmeyen pek çok emektarıyla kocaman bir dünyadır.    Binlerce yıldır pek çok sanat dalına ilham veren tiyatro, Ordu’muzda da en sevilen sanat dallarının başında geliyor. Ordu’muz doğal güzellikleri ile kendine hayran bırakmasının yanı sıra, kültür ve sanatla da adından söz ettiriyor.   Bilindiği üzere 1964 yılında “Hülleci” isimli oyun ile perdelerini açan ve o günden sonra bir daha perdelerini kapatmayan Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT) ilimizde tiyatroya verilen değerin en önemli göstergesidir.   Kurulduğu günden bu yana 192 oyunun oynandığı OBBKT, sayısız tiyatro ve sinema oyuncusunun da yetişmesine ev sahipliği yapmıştır.   Öte yandan OBBKT yeni sezonun yetişkin oyunu “Kamyon” ve çocuk oyunu “Otobüs Durağında Üç Bencil” ile Ordulu sanatseverlerin beğenisini kazanırken kapalı gişe oynanmaya da devam ediyor.   Yaşadığımız koranavirüs pandemisi, tüm alanlar ve tüm sektörlerde olduğu gibi tiyatroları da oldukça etkilese de normalleşme süreci ile salonlarımız yeniden eski günlerine dönmeye başladı ve vatandaşlarımız tiyatroyla yeniden buluştu.    Bu duygu ve düşüncelerle geçmişten günümüze bu önemli görevi üstlenerek tiyatro yapan ve tiyatroya emek veren tüm sanatçılarımızı saygı ve sevgiyle anıyor, tüm tiyatro sanatçılarımızın ve tiyatroya gönül veren vatandaşlarımızın 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü kutluyorum.”            
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “27 Mart Dünya Tiyatro Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

 

 

 

Tiyatronun toplum kültürünün gelişmesine önemli katkılar verdiğini ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nun (OBBKT) açıldığı günden bu yana perdelerini hiç kapatmadığını belirten Başkan Güler, “Binlerce yıldır pek çok sanat dalına ilham veren tiyatro, Ordu’muzda da en sevilen sanat dallarının başında geliyor” dedi.

 

Tiyatronun birçok sanat dalına ilham verdiğini ve birleştirici bir yönü olduğunu dile getiren Başkan Güler, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“Gönüller arasında bağ kurarak toplum kültürünün gelişmesinde önemli bir rol oynayan tiyatro, birleştirici bir güç olarak insanlık tarihinin en eski sanat dallarından birisidir.

 

Tiyatro bu bağlamda, sevgiye, saygıya, iyiye ve doğruya yönlendiren, evrensel değerleri temel alan bir sanat anlayışı, çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm toplum için etkili bir eğitim aracıdır.

 

Öte yandan tiyatro; yazarından yönetmenine, oyuncusundan tasarımcısına, suflöründen rejisine, perde önü ve arkasında görünen-görünmeyen pek çok emektarıyla kocaman bir dünyadır. 

 

Binlerce yıldır pek çok sanat dalına ilham veren tiyatro, Ordu’muzda da en sevilen sanat dallarının başında geliyor. Ordu’muz doğal güzellikleri ile kendine hayran bırakmasının yanı sıra, kültür ve sanatla da adından söz ettiriyor.

 

Bilindiği üzere 1964 yılında “Hülleci” isimli oyun ile perdelerini açan ve o günden sonra bir daha perdelerini kapatmayan Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT) ilimizde tiyatroya verilen değerin en önemli göstergesidir.

 

Kurulduğu günden bu yana 192 oyunun oynandığı OBBKT, sayısız tiyatro ve sinema oyuncusunun da yetişmesine ev sahipliği yapmıştır.

 

Öte yandan OBBKT yeni sezonun yetişkin oyunu “Kamyon” ve çocuk oyunu “Otobüs Durağında Üç Bencil” ile Ordulu sanatseverlerin beğenisini kazanırken kapalı gişe oynanmaya da devam ediyor.

 

Yaşadığımız koranavirüs pandemisi, tüm alanlar ve tüm sektörlerde olduğu gibi tiyatroları da oldukça etkilese de normalleşme süreci ile salonlarımız yeniden eski günlerine dönmeye başladı ve vatandaşlarımız tiyatroyla yeniden buluştu. 

 

Bu duygu ve düşüncelerle geçmişten günümüze bu önemli görevi üstlenerek tiyatro yapan ve tiyatroya emek veren tüm sanatçılarımızı saygı ve sevgiyle anıyor, tüm tiyatro sanatçılarımızın ve tiyatroya gönül veren vatandaşlarımızın 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü kutluyorum.”

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.