Çaybaşı İlküvez Barajı’nın Açılışı Yapıldı

BÖLGE GÜNDEMİ 26.03.2022 - 12:55, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2355+ kez okundu.
 

Çaybaşı İlküvez Barajı’nın Açılışı Yapıldı

22 Mart Dünya Su Günü münasebetiyle Tarım ve Orman Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde yapımı tamamlanan 325 tesisin hizmete alınma töreni gerçekleştirildi.
        Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 325 tesisin hizmete alınma töreninde, video konferans yoluyla Ordu, Bartın ve Balıkesir illerine de canlı bağlantı yapılarak, buralardaki tesislerin açılışı yapıldı.   Toplam maliyeti 4 Milyar 618 Milyon TL’yi bulan 325 tesisin hizmete alınma töreninde, Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, video konferans yoluyla Ordu’ya da canlı bir bağlantı yaparak, yapımı tamamlanan Çaybaşı İlküvez Barajı’nın açılışını gerçekleştirdi.   Video konferans yoluyla gerçekleştirilen Çaybaşı İlküvez Barajı açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, “Sayın Cumhurbaşkanımıza ve sizlere Karadeniz’den, Ordu’muzdan, Ordu ailesi olarak selam ve hürmetlerimizi sunuyoruz. Burada ayrı bir heyecan yaşıyoruz. 4 gün önce 1915 Çanakkale Köprüsü Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açılmıştı. Onunu onurunu yaşarken bugün de ülkemiz genelindeki 325 tesisin açılışının heyecanını yaşıyoruz. İlküvez Barajının ve yapılan tesislerin şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza da sağlıklı, uzun ömürler diliyoruz ve bu barajın yapılmasında, bu tesislerin yapılmasında emeği geçen DSİ teşkilatımıza, Sayın Bakanlarımıza, iççisinden mühendisine kadar tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun. Milletimiz su gibi aziz olsun, hayırlı olsun” dedi.   Vali Tuncay Sonel’in yaptığı konuşmanın ardından kurdela kesimi yapılarak, Çaybaşı İlküvez Barajı’nın açılışı yapıldı.    Fatsa’da bulunan OSKİ Genel Müdürlüğü hizmet binasının önündeki alanda yapılan törene, Vali Tuncay Sonel’in yanısıra AK Parti Ordu Milletvekilleri Dr. Şenel Yediyıldız, Metin Gündoğdu, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Dinçer Aydoğan, DSİ Samsun Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, Ordu Büyükşehir Başkan Vekili Celal Tezcan, Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Çaybaşı Kaymakamı Furkan Çakır, DSİ Şube Müdürü Mehmet Kurul, AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin, MHP İl Başkanı Naci Şanlıtürk ve davetliler katıldı.
22 Mart Dünya Su Günü münasebetiyle Tarım ve Orman Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde yapımı tamamlanan 325 tesisin hizmete alınma töreni gerçekleştirildi.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 325 tesisin hizmete alınma töreninde, video konferans yoluyla Ordu, Bartın ve Balıkesir illerine de canlı bağlantı yapılarak, buralardaki tesislerin açılışı yapıldı.

 

Toplam maliyeti 4 Milyar 618 Milyon TL’yi bulan 325 tesisin hizmete alınma töreninde, Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, video konferans yoluyla Ordu’ya da canlı bir bağlantı yaparak, yapımı tamamlanan Çaybaşı İlküvez Barajı’nın açılışını gerçekleştirdi.

 

Video konferans yoluyla gerçekleştirilen Çaybaşı İlküvez Barajı açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, “Sayın Cumhurbaşkanımıza ve sizlere Karadeniz’den, Ordu’muzdan, Ordu ailesi olarak selam ve hürmetlerimizi sunuyoruz. Burada ayrı bir heyecan yaşıyoruz. 4 gün önce 1915 Çanakkale Köprüsü Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açılmıştı. Onunu onurunu yaşarken bugün de ülkemiz genelindeki 325 tesisin açılışının heyecanını yaşıyoruz. İlküvez Barajının ve yapılan tesislerin şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza da sağlıklı, uzun ömürler diliyoruz ve bu barajın yapılmasında, bu tesislerin yapılmasında emeği geçen DSİ teşkilatımıza, Sayın Bakanlarımıza, iççisinden mühendisine kadar tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun. Milletimiz su gibi aziz olsun, hayırlı olsun” dedi.

 

Vali Tuncay Sonel’in yaptığı konuşmanın ardından kurdela kesimi yapılarak, Çaybaşı İlküvez Barajı’nın açılışı yapıldı. 

 

Fatsa’da bulunan OSKİ Genel Müdürlüğü hizmet binasının önündeki alanda yapılan törene, Vali Tuncay Sonel’in yanısıra AK Parti Ordu Milletvekilleri Dr. Şenel Yediyıldız, Metin Gündoğdu, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Dinçer Aydoğan, DSİ Samsun Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, Ordu Büyükşehir Başkan Vekili Celal Tezcan, Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Çaybaşı Kaymakamı Furkan Çakır, DSİ Şube Müdürü Mehmet Kurul, AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin, MHP İl Başkanı Naci Şanlıtürk ve davetliler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.