ODÜ’de Türk Sanat Müziği Konseri Gerçekleştirildi

SANAT 24.03.2022 - 13:44, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 5306+ kez okundu.
 

ODÜ’de Türk Sanat Müziği Konseri Gerçekleştirildi

Ordu Üniversitesinde Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşan “Türk Sanat Müziği Topluluğu Konseri” gerçekleştirildi.
    Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Fakülte Dekanları, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Koro şefliğini Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener’in gerçekleştirdiği konserde Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından “Hicaz Peşrev,  Bir Nigâh Et Ne Olur Halime Ey Gonca Dehen, Aşkı Seninle Tattı Hicranla Yandı Gönül, Aşkımız Ne Güzeldi Bittiğinde Anladım, Aşk Kapını Çalar Bir Gün (Sevdi Gönlüm), Gün Be Gün Yaşanan O Hatırayı, Değdi Saçlarıma Bahar Küleği, Gönül Penceresinden Ansızın Bakıp Geçtin, Elâ Gözlerine Kurban Olduğum, Kaçma Güzel Kaçma, Gittin de Bıraktın Beni Aylarca Kederde, Yeşil Gözlerin Ufkuma Ger ki, Yâr Saçların Lüle Lüle” hicaz eserleri icra edildi.  Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, “Solistleri öncelikle kutluyorum Hocamı kutluyorum, çok güzel bir gece yaşattılar bize. Sayın Rektörüme şöyle söyledim artık bu arkadaşların yolu açık tut tutabilirsen, gerçekten sanat adına zevk aldık güzellik adına bu akşam çok mutlu oldum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.” dedi. Konser sonrası konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Müzik ve Sahne Sanatları Fakültemiz hakikaten çok güzel işler yapıyor ve bize dokunuyor. Ben Sabri Hocamıza, buradaki tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Üniversitemiz sağlık, fen, teknik ve sosyal alanlarda hayata dair her yerde 17 bin öğrencisi ve 1000 dolayında öğretim elemanıyla inşallah Ordumuzda hizmet üretmeyi sürdürecektir. Ben Müzik ve Sahne Sanatları Türk Sanat Müziği Topluluğumuzu tekrar tebrik ediyor, sizlere de geldiğiniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi. Program, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan’ın Prof. Sabri Yener’e çiçek takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi. ODÜ Basın    
Ordu Üniversitesinde Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşan “Türk Sanat Müziği Topluluğu Konseri” gerçekleştirildi.

 

 

Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Fakülte Dekanları, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Koro şefliğini Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener’in gerçekleştirdiği konserde Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından “Hicaz Peşrev,  Bir Nigâh Et Ne Olur Halime Ey Gonca Dehen, Aşkı Seninle Tattı Hicranla Yandı Gönül, Aşkımız Ne Güzeldi Bittiğinde Anladım, Aşk Kapını Çalar Bir Gün (Sevdi Gönlüm), Gün Be Gün Yaşanan O Hatırayı, Değdi Saçlarıma Bahar Küleği, Gönül Penceresinden Ansızın Bakıp Geçtin, Elâ Gözlerine Kurban Olduğum, Kaçma Güzel Kaçma, Gittin de Bıraktın Beni Aylarca Kederde, Yeşil Gözlerin Ufkuma Ger ki, Yâr Saçların Lüle Lüle” hicaz eserleri icra edildi. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, “Solistleri öncelikle kutluyorum Hocamı kutluyorum, çok güzel bir gece yaşattılar bize. Sayın Rektörüme şöyle söyledim artık bu arkadaşların yolu açık tut tutabilirsen, gerçekten sanat adına zevk aldık güzellik adına bu akşam çok mutlu oldum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.” dedi.

Konser sonrası konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Müzik ve Sahne Sanatları Fakültemiz hakikaten çok güzel işler yapıyor ve bize dokunuyor. Ben Sabri Hocamıza, buradaki tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Üniversitemiz sağlık, fen, teknik ve sosyal alanlarda hayata dair her yerde 17 bin öğrencisi ve 1000 dolayında öğretim elemanıyla inşallah Ordumuzda hizmet üretmeyi sürdürecektir. Ben Müzik ve Sahne Sanatları Türk Sanat Müziği Topluluğumuzu tekrar tebrik ediyor, sizlere de geldiğiniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Program, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan’ın Prof. Sabri Yener’e çiçek takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

ODÜ Basın

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.