Büyükşehir Zabıtası Yağ Denetiminde

BÖLGE GÜNDEMİ 10.03.2022 - 14:48, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1185+ kez okundu.
 

Büyükşehir Zabıtası Yağ Denetiminde

19 İlçede Marketler Mercek Altına Alındı
      Ordu Büyükşehir Belediyesi zabıtası, kentteki yerel ve zincir marketler ile bu marketlere ait depolarda yağ ve temel gıda denetimi yapıyor. 19 ilçede denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri, kurallara uymayan işletmelere yasal işlem gerçekleştiriyor.   Yağ stokları ve temel gıda ürünleri ile ilgili yapılan spekülatif paylaşımlar sonrası piyasada oluşan arz talep dengesizliği ve marketlerin stok yapmaları üzerine Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ile Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri denetimlerini yoğunlaştırdı. Bu kapsamda kentte bulunan zincir ve yerel marketler ile bu marketlere ait depolarda yağ başta olmak üzere temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik stokçuluk ve fahiş fiyat denetimi yapıldı.   Yapılan denetimlerde özellikle son günlerde piyasada oluşan arz talep dengesizliği nedeniyle fahiş fiyat ve stokçuluk yapılıp yapılmadığı kontrol edildi. Yapılan denetimlerde depolarında yağ ve temel gıda ürünleri stokladıkları ve özellikle yağ ürünlerine fahiş fiyat uyguladıkları tespit edilen işletmelere idari işlem uygulanıyor.   Öte yandan denetimlerin aralıksız süreceğini belirten Zabıta Dairesi Başkanlığı, söz konusu ihlalleri gerçekleştiren firmalarla ilgili yasal işlemlerin Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldığını kaydetti.   Vatandaşları fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara karşı uyaran zabıta ekipleri bu tür durumlarla karşılaşanların ALO 153 Zabıta Şikâyet Hattı’nı aramalarını istedi.​  
19 İlçede Marketler Mercek Altına Alındı

 

 

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi zabıtası, kentteki yerel ve zincir marketler ile bu marketlere ait depolarda yağ ve temel gıda denetimi yapıyor. 19 ilçede denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri, kurallara uymayan işletmelere yasal işlem gerçekleştiriyor.

 

Yağ stokları ve temel gıda ürünleri ile ilgili yapılan spekülatif paylaşımlar sonrası piyasada oluşan arz talep dengesizliği ve marketlerin stok yapmaları üzerine Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ile Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri denetimlerini yoğunlaştırdı. Bu kapsamda kentte bulunan zincir ve yerel marketler ile bu marketlere ait depolarda yağ başta olmak üzere temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik stokçuluk ve fahiş fiyat denetimi yapıldı.

 

Yapılan denetimlerde özellikle son günlerde piyasada oluşan arz talep dengesizliği nedeniyle fahiş fiyat ve stokçuluk yapılıp yapılmadığı kontrol edildi. Yapılan denetimlerde depolarında yağ ve temel gıda ürünleri stokladıkları ve özellikle yağ ürünlerine fahiş fiyat uyguladıkları tespit edilen işletmelere idari işlem uygulanıyor.

 

Öte yandan denetimlerin aralıksız süreceğini belirten Zabıta Dairesi Başkanlığı, söz konusu ihlalleri gerçekleştiren firmalarla ilgili yasal işlemlerin Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldığını kaydetti.

 

Vatandaşları fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara karşı uyaran zabıta ekipleri bu tür durumlarla karşılaşanların ALO 153 Zabıta Şikâyet Hattı’nı aramalarını istedi.​

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.