600 Yıllık Eskipazar Camii Geleceğe Taşınıyor

TURİZM 10.03.2022 - 14:09, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 7622+ kez okundu.
 

600 Yıllık Eskipazar Camii Geleceğe Taşınıyor

Tarihi Cami Aslına Uygun Hale Getirilecek
      Büyükşehir Belediyesi, tarihi 600 yılı aşan ve bu dönemler içerisinde birçok kez hasar görerek onarılan Eskipazar (Bayrambey) Camii’nde restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.       Kentin tarihi ve kültürel mirası olan yapılara sahip çıkarak geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinin ilk yerleşim yeri olan ve Hacıemiroğulları Beyliği döneminde 1380-1390 yılları arasında inşa edilen Eskipazar (Bayrambey) Camii’ni aslına uygun hale getiriyor.       RESTORASYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR   Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı iş birliğinde yürütülecek restorasyon projesi kapsamında harim, mahfil, cami cephesi, çatı, minare, şadırvan, tuvalet ve çevre düzenlemelerini kapsayacak detaylı bir çalışma gerçekleştiriliyor.         ASLINA UYGUN HALE GETİRİLECEK   Çalışmalar kapsamında ekipler, caminin dış cephesinde sıva raspa, iç ve dış cephesinde kumlama, içinde zemin söküm işlemi, çatısında söküm ve cami çevresinde alan temizliği işlemini tamamlandı. Dış cephede yapılacak olan derz çalışması öncesi numune analiz çalışmaları süren çalışmalarda, cami etrafında zemin söküm işleri, alan sınırları içerisinde taş duvar imalatı için temel kazı, avlu içerisinde beton döküm hazırlıkları, caminin güney cephesinde tesviye çalışmaları devam ediyor.       Çalışmalar kapsamında aslına uygun hale getirilecek olan tarihi cami, yeniden ibadete açılacak.              
Tarihi Cami Aslına Uygun Hale Getirilecek

 

 

 

Büyükşehir Belediyesi, tarihi 600 yılı aşan ve bu dönemler içerisinde birçok kez hasar görerek onarılan Eskipazar (Bayrambey) Camii’nde restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

 

Kentin tarihi ve kültürel mirası olan yapılara sahip çıkarak geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinin ilk yerleşim yeri olan ve Hacıemiroğulları Beyliği döneminde 1380-1390 yılları arasında inşa edilen Eskipazar (Bayrambey) Camii’ni aslına uygun hale getiriyor.

 

 

 

RESTORASYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı iş birliğinde yürütülecek restorasyon projesi kapsamında harim, mahfil, cami cephesi, çatı, minare, şadırvan, tuvalet ve çevre düzenlemelerini kapsayacak detaylı bir çalışma gerçekleştiriliyor.

 

 

 

 

ASLINA UYGUN HALE GETİRİLECEK

 

Çalışmalar kapsamında ekipler, caminin dış cephesinde sıva raspa, iç ve dış cephesinde kumlama, içinde zemin söküm işlemi, çatısında söküm ve cami çevresinde alan temizliği işlemini tamamlandı. Dış cephede yapılacak olan derz çalışması öncesi numune analiz çalışmaları süren çalışmalarda, cami etrafında zemin söküm işleri, alan sınırları içerisinde taş duvar imalatı için temel kazı, avlu içerisinde beton döküm hazırlıkları, caminin güney cephesinde tesviye çalışmaları devam ediyor.

 

 

 

Çalışmalar kapsamında aslına uygun hale getirilecek olan tarihi cami, yeniden ibadete açılacak.

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.