Taban fiyat 15 Ağustos’a kadar açıklanacak

EKONOMİ 02.08.2018 - 07:03, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1393+ kez okundu.
 

Taban fiyat 15 Ağustos’a kadar açıklanacak

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Karadenizli fındık üreticilerin merakla beklediği fındık taban fiyatının 15 Ağustos’a kadar açıklanacağını söyledi.
Yeni fındık sezonu başladı ama üretici halen fiyat konusundaki belirsizlikten rahatsız. Üreticinin fındık fiyatını en az 15 lira açıklanmasını beklerken, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’tan önemli bir açıklama geldi. Enginyurt, hükümet yetkilileriyle fındık fiyatı konusunda sürekli temas halinde olduğunu söyleyerek, “Hükümetten aldığımız bilgiye göre fındık fiyatı 15 Ağustos’a kadar açıklanacak. Fiyat bizim talebimiz 15 lira. Hükümetin bize fiyat konusunda net bir açıklaması yok ama denen beklentilerin karşılanacağı şeklinde. İnşallah dedikleri gibi fındığa güzel fiyat açıklarlar. Beni çadır kurmak zorunda bırakmak zorunda bırakmasınlar. Ben çadır kurmak meraklısı değilim ama kurarım” dedi. Tekelci firmaya karşı birlikte mücadele edelim Fındıkta İtalyan firması ve içerdeki tetikçilerinin piyasayı düşürmek istediklerini söyleyen Enginyurt, “O İtalyan firması, ‘hükümet fındık fiyatını ne açıklarsa açıklasın. Biz fındığı 11 liradan alacağız’ diyorlarmış. Ben buradan Ordu milletvekillerine sesleniyorum. Gelin o tekelci firmaya karşı birlikte mücadele edelim. Hükümete ve cumhurbaşkanına sesleniyorum, fındık üreticisi bu tekelci firmaya yem etmeyelim. MHP olarak Fındık üreticisinin hakkını sonuna kadar savunacağım. Buradan tüccarlara, fındık manavlarına sesleniyorum. Fındık üreticisinin hakkını size yedirmeyeceğim. Borsa başkanlarına sesleniyorum. Eylül ayına kadar o tabelalarında fiyat yazmazsanız 19 ilçe başkanımla kapınızdayım. Ayağınızı denk alın” diye konuştu.  
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Karadenizli fındık üreticilerin merakla beklediği fındık taban fiyatının 15 Ağustos’a kadar açıklanacağını söyledi.

Yeni fındık sezonu başladı ama üretici halen fiyat konusundaki belirsizlikten rahatsız. Üreticinin fındık fiyatını en az 15 lira açıklanmasını beklerken, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’tan önemli bir açıklama geldi. Enginyurt, hükümet yetkilileriyle fındık fiyatı konusunda sürekli temas halinde olduğunu söyleyerek, “Hükümetten aldığımız bilgiye göre fındık fiyatı 15 Ağustos’a kadar açıklanacak. Fiyat bizim talebimiz 15 lira. Hükümetin bize fiyat konusunda net bir açıklaması yok ama denen beklentilerin karşılanacağı şeklinde. İnşallah dedikleri gibi fındığa güzel fiyat açıklarlar. Beni çadır kurmak zorunda bırakmak zorunda bırakmasınlar. Ben çadır kurmak meraklısı değilim ama kurarım” dedi.

Tekelci firmaya karşı birlikte mücadele edelim

Fındıkta İtalyan firması ve içerdeki tetikçilerinin piyasayı düşürmek istediklerini söyleyen Enginyurt, “O İtalyan firması, ‘hükümet fındık fiyatını ne açıklarsa açıklasın. Biz fındığı 11 liradan alacağız’ diyorlarmış. Ben buradan Ordu milletvekillerine sesleniyorum. Gelin o tekelci firmaya karşı birlikte mücadele edelim. Hükümete ve cumhurbaşkanına sesleniyorum, fındık üreticisi bu tekelci firmaya yem etmeyelim. MHP olarak Fındık üreticisinin hakkını sonuna kadar savunacağım. Buradan tüccarlara, fındık manavlarına sesleniyorum. Fındık üreticisinin hakkını size yedirmeyeceğim. Borsa başkanlarına sesleniyorum. Eylül ayına kadar o tabelalarında fiyat yazmazsanız 19 ilçe başkanımla kapınızdayım. Ayağınızı denk alın” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.