Kadın komutanlar şiddet için seferber oldu.

EĞİTİM (Ordu Gazete) - Ordu Gazete | 27.11.2018 - 13:32, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1568+ kez okundu.
 

Kadın komutanlar şiddet için seferber oldu.

Ordu İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği’nde görevli kadın komutanlar şiddet için seferber oldu.
  Ordu İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği tarafından Gülyalı İlçesi Turnasuyu Mahallesi kahvehanesinde, yaklaşık (60) vatandaşa  “25 Kasım Kadına Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında “Kadına Şiddetin Önlenmesi, Aile İçi Etkili İletişim, Şiddetin Çocuğa, Aileye ve Topluma Etkileri” konusunda seminer verildi. Seminer faaliyetinde, şiddeti önlemek, şiddetten ilk önce uygulanan kişi, ikinci aile ve sonrasında ise toplumun etkileneceği, dolayısıyla aslında her şiddete uğrayan kişiden uzun vadede hepimizin etkileneceği bilinci ile duyarlı bir toplum yapısı oluşturmak, şiddetin cinsiyet ayrımı yapmaksızın karşımıza çıkabileceği, şiddeti kadın ve erkek ayrımı yapmaksızın ancak hep birlikte önleyebileceğimiz bilincinin kazandırılması hedeflendiği ifade edildi. Faaliyet sonunda vatandaşlara eşlerine götürmeleri için çiçek dağıtılmış, eğitim sonu anketi düzenlenmiş olup, anket değerlendirmesi sonucunda vatandaşlar tarafından bu tür faaliyetlerin faydalı olduğu ve tekrarlanması gerektiği ifade edildi. 
Ordu İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği’nde görevli kadın komutanlar şiddet için seferber oldu.

 

Ordu İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği tarafından Gülyalı İlçesi Turnasuyu Mahallesi kahvehanesinde, yaklaşık (60) vatandaşa  “25 Kasım Kadına Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında “Kadına Şiddetin Önlenmesi, Aile İçi Etkili İletişim, Şiddetin Çocuğa, Aileye ve Topluma Etkileri” konusunda seminer verildi.

Seminer faaliyetinde, şiddeti önlemek, şiddetten ilk önce uygulanan kişi, ikinci aile ve sonrasında ise toplumun etkileneceği, dolayısıyla aslında her şiddete uğrayan kişiden uzun vadede hepimizin etkileneceği bilinci ile duyarlı bir toplum yapısı oluşturmak, şiddetin cinsiyet ayrımı yapmaksızın karşımıza çıkabileceği, şiddeti kadın ve erkek ayrımı yapmaksızın ancak hep birlikte önleyebileceğimiz bilincinin kazandırılması hedeflendiği ifade edildi.

Faaliyet sonunda vatandaşlara eşlerine götürmeleri için çiçek dağıtılmış, eğitim sonu anketi düzenlenmiş olup, anket değerlendirmesi sonucunda vatandaşlar tarafından bu tür faaliyetlerin faydalı olduğu ve tekrarlanması gerektiği ifade edildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.