Fatsa Belediyespor’dan 3.Lig Zaferi

SPOR 24.04.2018 - 14:28, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2119+ kez okundu.
 

Fatsa Belediyespor’dan 3.Lig Zaferi

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 4.Grup’ta şampiyonluğunu ilan ettikten sonra 3.Lige yükselme maçında Artvin Hopaspor ile Malatya’da karşı karşıya geldi. İlk yarısı golsüz sona eren maçın ikinci yarısında sahada 10 kişi kalan ve penaltı atışı sonrası 1-0 mağlup duruma düşen sarı-lacivertliler rakibini Rıdvan ve Recep Yaşar’ın golleriyle 2-1 mağlup ederek 18 yıl sonra 3.Lig’e yükseldi.
Spor Toto Bal Ligi 3.Grubu ilk sırada bitiren Artvin Hopaspor ile 4.Grubu ilk sırada bitiren Fatsa Belediyespor, 3.Lig’e yükselme maçında Malatya’daki Yeni Malatya Stadı’nda karşı karşıya geldi. İlk yarıda her iki takımın kontrollü oyunu tercih etmesi nedeniyle pozisyon bakımından son derece vasat geçen mücadelenin ardından taraflar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti. Karşılaşmanın ikinci yarısında oyun biraz daha hareketlenirken 52. Dakikada gelişen atakta Fatsa Belediyespor savunmasında Erol Durbakan’dan kaptığı topla ceza sahası içine giren Barış soldan destek veren Bilal’in önüne bıraktı. Karşı karşıya pozisyonda Bilal’in vuruşunda Gökhan Sipki’nin elle oynadığını işaret eden maçın hakemi penaltı noktasını gösterirken Gökhan Sipki’ye de kırmızı kartını çıkardı ve Fatsa Belediyespor sahada 10 kişi kaldı. Penaltı atışını Mustafa Özkaya kullandı ve 54.dakikada topu filelere göndererek Artvin Hopaspor’u 1-0 öne geçirdi. Sahada 10 kişi ile mücadele etmesine rağmen adeta canlanan Fatsa Belediyespor daha ofansif ve daha atak bir oyuna döndü. 68.dakikada sağ taraftan Rıdvan’ın ceza sahası içine kullandığı taç atışına çıkan Artvin Hopaspor kalecisi Sertaç topu kontrol edemeyip elinden kaçırınca boşta kalan topu Rıdvan çapraz pozisyonda vuruşunu yaparak topu filelere gönderdi. Bu golle skora dengeyi geldi. 1-1 Mücadelenin 82.dakikasında Rıdvan’ın kullandığı köşe atışında ön direğe koşan Recep Yaşar kafayla harika vurdu ve topu filelere göndererek takımının galibiyet golüne imza attı. 2-1 üstünlüğü yakalayan Fatsa Belediyespor’da 90+6.dakikada ilk golün sahibi ve ikinci golün asistini yapan Rıdvan Sönmez kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Ancak, sahada 9 kişi kalan Fatsa Belediyespor rakibine beraberlik şansı vermeyerek maçı 2-1 kazandı ve 3.Lig’e yükselen taraf oldu. Artvin Hopaspor ise umutlarını 2. kademe play-off maçına bıraktı. Karşılaşmanın ardından sahada büyük sevinç yaşayan Fatsa Belediyespor’un teknik heyet ve futbolcuları, başarılarını taraftarıyla kutladı.  
Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 4.Grup’ta şampiyonluğunu ilan ettikten sonra 3.Lige yükselme maçında Artvin Hopaspor ile Malatya’da karşı karşıya geldi. İlk yarısı golsüz sona eren maçın ikinci yarısında sahada 10 kişi kalan ve penaltı atışı sonrası 1-0 mağlup duruma düşen sarı-lacivertliler rakibini Rıdvan ve Recep Yaşar’ın golleriyle 2-1 mağlup ederek 18 yıl sonra 3.Lig’e yükseldi.

Spor Toto Bal Ligi 3.Grubu ilk sırada bitiren Artvin Hopaspor ile 4.Grubu ilk sırada bitiren Fatsa Belediyespor, 3.Lig’e yükselme maçında Malatya’daki Yeni Malatya Stadı’nda karşı karşıya geldi.

İlk yarıda her iki takımın kontrollü oyunu tercih etmesi nedeniyle pozisyon bakımından son derece vasat geçen mücadelenin ardından taraflar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında oyun biraz daha hareketlenirken 52. Dakikada gelişen atakta Fatsa Belediyespor savunmasında Erol Durbakan’dan kaptığı topla ceza sahası içine giren Barış soldan destek veren Bilal’in önüne bıraktı. Karşı karşıya pozisyonda Bilal’in vuruşunda Gökhan Sipki’nin elle oynadığını işaret eden maçın hakemi penaltı noktasını gösterirken Gökhan Sipki’ye de kırmızı kartını çıkardı ve Fatsa Belediyespor sahada 10 kişi kaldı. Penaltı atışını Mustafa Özkaya kullandı ve 54.dakikada topu filelere göndererek Artvin Hopaspor’u 1-0 öne geçirdi.

Sahada 10 kişi ile mücadele etmesine rağmen adeta canlanan Fatsa Belediyespor daha ofansif ve daha atak bir oyuna döndü. 68.dakikada sağ taraftan Rıdvan’ın ceza sahası içine kullandığı taç atışına çıkan Artvin Hopaspor kalecisi Sertaç topu kontrol edemeyip elinden kaçırınca boşta kalan topu Rıdvan çapraz pozisyonda vuruşunu yaparak topu filelere gönderdi. Bu golle skora dengeyi geldi. 1-1

Mücadelenin 82.dakikasında Rıdvan’ın kullandığı köşe atışında ön direğe koşan Recep Yaşar kafayla harika vurdu ve topu filelere göndererek takımının galibiyet golüne imza attı. 2-1 üstünlüğü yakalayan Fatsa Belediyespor’da 90+6.dakikada ilk golün sahibi ve ikinci golün asistini yapan Rıdvan Sönmez kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Ancak, sahada 9 kişi kalan Fatsa Belediyespor rakibine beraberlik şansı vermeyerek maçı 2-1 kazandı ve 3.Lig’e yükselen taraf oldu. Artvin Hopaspor ise umutlarını 2. kademe play-off maçına bıraktı.

Karşılaşmanın ardından sahada büyük sevinç yaşayan Fatsa Belediyespor’un teknik heyet ve futbolcuları, başarılarını taraftarıyla kutladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.