Fakülte’de İstihdam Fuarı Açıldı

EĞİTİM 03.05.2019 - 09:35, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1283+ kez okundu.
 

Fakülte’de İstihdam Fuarı Açıldı

Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde İŞKUR ile Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteklediği Kariyer Günleri ve İstihdam Fuarı açıldı.
Programın açılış konuşmasında Ünye İİBF Dekanı Prof. Dr. Gürol Özcüre, “Endüstri 4.0’ın yani yapay zekanın, yazılımların, robotların işletmelere rekabetini kazandırdığı bir dünyada öğrencilerimizin en iyi şekilde teori ile uygulamayı birleştiren ortamlara ihtiyaç duyduğunu görüyoruz” dedi. Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Levent Şenyurt, “Ünye Ticaret ve Sanayi Odası olarak, İşadamları, esnaflar, kurumlar olarak bizim öğrencilerle birlikte olmamız gerektiğini düşünüyorum. ÜTSO ve bölgedeki sanayiciler olarak biz bölgemizdeki bütün öğrencilerimize kapımızı açarız. Öğrencilerimiz işadamlarımıza, sanayicilerimize ulaşamıyorsa ÜTSO’ya ulaşsınlar. Biz mutlaka onları değerlendirir, mutlaka eğitir ve öğretiriz.”dedi. İŞKUR Ordu İl Müdürü İsa Kaymak öğrencilere “Tecrübe ve deneyim işverenin aradığı en büyük özellik. Bizim yaptığımız istatistiki araştırmalarda işverenler yüzde 70 üzerinde tecrübe ve deneyim istiyorlar. İşsizliğin yüzde 14.7 olduğu, ilimize baktığımız 3,6’lardan 6’ya geldiği bir yerde işinizin biraz daha zor olduğunu bilmenizi istiyorum. Bu yüzden kendinize deneyim ve tecrübe kazandırın. Çok iyi bir teorisyen olabilirsiniz, çok iyi teorik eğitim de almış olabilirsiniz, mesleğinizle ilgili çok iyi donanıma sahip olabilirsiniz ama onu uygulama alanına taşımadığınızda işverenle probleminiz var demektir” dedi. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Sanayi yoksa istihdam yok, esnaf yoksa istihdam yok. Genç girişimcilerin desteklenmesi de geleceğin sanayicilerini oluşturma açısından çok önemli olduğunu görüyoruz. Bunun içinde cesaret lazım, yürek lazım. Gençler açısından da işe başlamak için ön bilgi lazım.Üniversitelerimizin sanayici ile esnafla iç içe olması, gençlerimizin de geleceğini yönlendirme açısından çalışmalar yapması gerekiyor”diye konuştu. Kuşak farkının artık 5-10 yıl gibi sürelerde değiştiğini ve bunun okul, iş ve sosyal yaşamı etkilediğini ifade eden Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney programda, “Biz artık 5-10 yılda kuşakların, 100-150 yılda çağın değiştiğini görüyoruz. Z kuşağı maaşın en yüksek olduğu, insanların en meşhur olduğu, en çok itibar ve saygı duyduğu mesleklere yönelik ya hep ya hiç anlayışında hareket ediyor. Ama Yunus’un memleketinde, Yunus’un diyarında yaşıyoruz. “İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmesen, bu nice okumaktır.” Yani biz başarı ve başarısızlığı, hedefleri gerçekleştirmeyi ve hedef koymayı kendimizi iyi bir şekilde bilerek yola çıkmalıyız.” dedi. Konuşmaların ardından programa katılan işletmelere teşekkür plaketi verildi. Ardından İşletmelerin Ünye Fakülte bahçesine açtıkları stantlar gezildi.
Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde İŞKUR ile Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteklediği Kariyer Günleri ve İstihdam Fuarı açıldı.

Programın açılış konuşmasında Ünye İİBF Dekanı Prof. Dr. Gürol Özcüre, “Endüstri 4.0’ın yani yapay zekanın, yazılımların, robotların işletmelere rekabetini kazandırdığı bir dünyada öğrencilerimizin en iyi şekilde teori ile uygulamayı birleştiren ortamlara ihtiyaç duyduğunu görüyoruz” dedi.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Levent Şenyurt, “Ünye Ticaret ve Sanayi Odası olarak, İşadamları, esnaflar, kurumlar olarak bizim öğrencilerle birlikte olmamız gerektiğini düşünüyorum. ÜTSO ve bölgedeki sanayiciler olarak biz bölgemizdeki bütün öğrencilerimize kapımızı açarız. Öğrencilerimiz işadamlarımıza, sanayicilerimize ulaşamıyorsa ÜTSO’ya ulaşsınlar. Biz mutlaka onları değerlendirir, mutlaka eğitir ve öğretiriz.”dedi.

İŞKUR Ordu İl Müdürü İsa Kaymak öğrencilere “Tecrübe ve deneyim işverenin aradığı en büyük özellik. Bizim yaptığımız istatistiki araştırmalarda işverenler yüzde 70 üzerinde tecrübe ve deneyim istiyorlar. İşsizliğin yüzde 14.7 olduğu, ilimize baktığımız 3,6’lardan 6’ya geldiği bir yerde işinizin biraz daha zor olduğunu bilmenizi istiyorum. Bu yüzden kendinize deneyim ve tecrübe kazandırın. Çok iyi bir teorisyen olabilirsiniz, çok iyi teorik eğitim de almış olabilirsiniz, mesleğinizle ilgili çok iyi donanıma sahip olabilirsiniz ama onu uygulama alanına taşımadığınızda işverenle probleminiz var demektir” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Sanayi yoksa istihdam yok, esnaf yoksa istihdam yok. Genç girişimcilerin desteklenmesi de geleceğin sanayicilerini oluşturma açısından çok önemli olduğunu görüyoruz. Bunun içinde cesaret lazım, yürek lazım. Gençler açısından da işe başlamak için ön bilgi lazım.Üniversitelerimizin sanayici ile esnafla iç içe olması, gençlerimizin de geleceğini yönlendirme açısından çalışmalar yapması gerekiyor”diye konuştu.

Kuşak farkının artık 5-10 yıl gibi sürelerde değiştiğini ve bunun okul, iş ve sosyal yaşamı etkilediğini ifade eden Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney programda, “Biz artık 5-10 yılda kuşakların, 100-150 yılda çağın değiştiğini görüyoruz. Z kuşağı maaşın en yüksek olduğu, insanların en meşhur olduğu, en çok itibar ve saygı duyduğu mesleklere yönelik ya hep ya hiç anlayışında hareket ediyor. Ama Yunus’un memleketinde, Yunus’un diyarında yaşıyoruz. “İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmesen, bu nice okumaktır.” Yani biz başarı ve başarısızlığı, hedefleri gerçekleştirmeyi ve hedef koymayı kendimizi iyi bir şekilde bilerek yola çıkmalıyız.” dedi.

Konuşmaların ardından programa katılan işletmelere teşekkür plaketi verildi. Ardından İşletmelerin Ünye Fakülte bahçesine açtıkları stantlar gezildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.