Enginyurt: Ünye Derhal OSB Yapılmalıdır

SİYASET (Web Sitesi) - Web Sitesi | 17.12.2019 - 12:02, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1629+ kez okundu.
 

Enginyurt: Ünye Derhal OSB Yapılmalıdır

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerindeki Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB) bir an önce yapılması için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a çağrıda bulunarak; “Eğer bu organize sanayiler yapılmazsa vallahi şehre giremeyiz” dedi.
2020 Bütçe Görüşmeleri’nde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adına söz alan Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerindeki OSB’leri Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Bütçe görüşmelerine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a seslenen MHP Enginyurt, OSB’lerin ihtiyaçlara cevap verememesi nedeniyle kente yatırım yapılmadığını söyledi. Enginyurt, “Ünye ilçemiz, Ordu’nun üç büyük ilçesinden bir tanesi. Geçen sene de size ifade ettim; Organize Sanayi Bölgesi olmayan tek ilçemiz. Altınordu ilçemizde var, yeterli değil ikincisi istimlak edildi, paraları ödenmedi. Fatsa ilçemizde var, yeterli değil, ikincisi için istimlak çalışmaları devam ediyor. 120 milyon gibi bir kaynak lazım ama şu ana kadar hiçbir kaynak gönderilmedi. Ünye’de kurulacak olan Organize Sanayi, Ünye ve arkasındaki Akkuş, Çaybaşı, İkizce ilçelerini kurtaracaktır. Fatsa ilçesinde kurulacak olan Organize Sanayi; Çamaş,  Çatalpınar, Kabataş, Aybastı, Korgan, Kumru ilçelerimizi kurtaracaktır. Altınordu ilçesinde kurulacak olan Organize Sanayi; Gülyalı, Perşembe, Kabadüz, Ulubey, Gürgentepe, Gölköy, Mesudiye ilçelerimizi kurtaracak, 20 bin insana istihdam imkanı yaratacaktır. Biz özel sektör gelir mi, gelmez mi diye bir endişe içerisinde değiliz. Ordu’ya iş adamı, yatırımcı geliyor ama maalesef yer yok, Organize Sanayi Bölgelerinde yeterli imkan bulunmuyor. Bunun için de yatırım yapılmıyor” diye konuştu. 120 MİLYON BÜYÜK PARA DEĞİL Enginyurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Bakan; 120 milyon lira bir para çok bir para değil. Ordu’ya şehir stadı yapıldı. Orduspor amatörde oynuyor, bir takımı da üçüncü ligde. 120 milyon lira para harcandı, daha 40 milyon lira gerekiyor bitmesi için ama 120 milyonu üç organize sanayiye harcasaydık, 20 bin insan kurtulacak, şehrin göç problemi çözülecek ve şehrin ekonomik kalkınması sağlanacaktı. Ünye organize sanayimiz öncelikli olmak kaydıyla, Ordu’daki 850 dönüm arazinin istimlak bedelleri ödenmek kaydıyla, Fatsa ilçesindeki ikinci organize sanayinin istimlağının yapılarak Ordu insanına yapacağının en büyük hizmet bu olacaktır. Bunu da neden istiyorum Sayın Bakan; sizin Allah yüzünüze güldü. Oy derdiniz, seçmen derdiniz yok ama buradakilerin hepsinin oy ve seçmen derdi var. Eğer bu organize sanayiler yapılmazsa vallahi şehre giremeyiz. Milletten oy isteyemeyiz. Onun için biraz da buradakileri düşünün. Bunlara da biraz destek verin de, şehre hizmet ettik desinler. Twitter’dan mesaj atsınlar, Facebook’tan yazsınlar ki, seçmeler de bunlara teşekkür etsinler.”
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerindeki Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB) bir an önce yapılması için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a çağrıda bulunarak; “Eğer bu organize sanayiler yapılmazsa vallahi şehre giremeyiz” dedi.

2020 Bütçe Görüşmeleri’nde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adına söz alan Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerindeki OSB’leri Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Bütçe görüşmelerine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a seslenen MHP Enginyurt, OSB’lerin ihtiyaçlara cevap verememesi nedeniyle kente yatırım yapılmadığını söyledi. Enginyurt, “Ünye ilçemiz, Ordu’nun üç büyük ilçesinden bir tanesi. Geçen sene de size ifade ettim; Organize Sanayi Bölgesi olmayan tek ilçemiz. Altınordu ilçemizde var, yeterli değil ikincisi istimlak edildi, paraları ödenmedi. Fatsa ilçemizde var, yeterli değil, ikincisi için istimlak çalışmaları devam ediyor. 120 milyon gibi bir kaynak lazım ama şu ana kadar hiçbir kaynak gönderilmedi. Ünye’de kurulacak olan Organize Sanayi, Ünye ve arkasındaki Akkuş, Çaybaşı, İkizce ilçelerini kurtaracaktır. Fatsa ilçesinde kurulacak olan Organize Sanayi; Çamaş,  Çatalpınar, Kabataş, Aybastı, Korgan, Kumru ilçelerimizi kurtaracaktır. Altınordu ilçesinde kurulacak olan Organize Sanayi; Gülyalı, Perşembe, Kabadüz, Ulubey, Gürgentepe, Gölköy, Mesudiye ilçelerimizi kurtaracak, 20 bin insana istihdam imkanı yaratacaktır. Biz özel sektör gelir mi, gelmez mi diye bir endişe içerisinde değiliz. Ordu’ya iş adamı, yatırımcı geliyor ama maalesef yer yok, Organize Sanayi Bölgelerinde yeterli imkan bulunmuyor. Bunun için de yatırım yapılmıyor” diye konuştu.

120 MİLYON BÜYÜK PARA DEĞİL

Enginyurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Bakan; 120 milyon lira bir para çok bir para değil. Ordu’ya şehir stadı yapıldı. Orduspor amatörde oynuyor, bir takımı da üçüncü ligde. 120 milyon lira para harcandı, daha 40 milyon lira gerekiyor bitmesi için ama 120 milyonu üç organize sanayiye harcasaydık, 20 bin insan kurtulacak, şehrin göç problemi çözülecek ve şehrin ekonomik kalkınması sağlanacaktı. Ünye organize sanayimiz öncelikli olmak kaydıyla, Ordu’daki 850 dönüm arazinin istimlak bedelleri ödenmek kaydıyla, Fatsa ilçesindeki ikinci organize sanayinin istimlağının yapılarak Ordu insanına yapacağının en büyük hizmet bu olacaktır. Bunu da neden istiyorum Sayın Bakan; sizin Allah yüzünüze güldü. Oy derdiniz, seçmen derdiniz yok ama buradakilerin hepsinin oy ve seçmen derdi var. Eğer bu organize sanayiler yapılmazsa vallahi şehre giremeyiz. Milletten oy isteyemeyiz. Onun için biraz da buradakileri düşünün. Bunlara da biraz destek verin de, şehre hizmet ettik desinler. Twitter’dan mesaj atsınlar, Facebook’tan yazsınlar ki, seçmeler de bunlara teşekkür etsinler.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.