Ecemsu'dan Sağlıkçılara Vefa

YAŞAM (Ordu Olay ) - Ordu Olay Gazetesi | 10.12.2020 - 22:36, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1833+ kez okundu.
 

Ecemsu'dan Sağlıkçılara Vefa

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü iş birliğinde “Sağlık Çalışanlarına Vefa” konulu “Mektup, Resim ve Kısa Film Yarışmaları” düzenlendi.
  Fedakârca çalışmalarından dolayı sağlık çalışanlarına duyulan minnettarlığın ifade edilmesi ve onların motivasyonunun artırılması amacıyla düzenlenen yarışmalarda“ilkokul öğrencileri mektup, ortaokul öğrencileri arası resim ve lise öğrencileri arası kısa film göndererek katıldılar. ECEMSU’NUN KÜÇÜK KALBİNDEN, BÜYÜK SÖZLER Yarışma kapsamında Ünye Şehit Fatih Efiloğlu ilkokulu sınıf öğretmeni Fatma Yılmaz’ın öğrencisi Ecemsu Sençap “Sağlık Çalışanlarına Vefa” konulu “Mektup” yazdı . 2.sınıf öğrencisi Ecemsu’nun bize ulaşan duygu yüklü mektubunu sizlerle paylaşıyoruz. ”Dünyadaki Melekler Merhaba, Ben Ecemsu, ikinci sınıfa gidiyorum. Çok akıllı ve düzenliymişim. Büyüyünce istediğim mesleği sahip olabilecek kapasitem varmış, öğretmenim anneme öyle söylüyor. Ben de doktor olacağım o zaman seni sevdiğimi hatta bu hastalık kâbusu çıkmadan da size hayran olduğumu bilmelisiniz. Küçükken hatırlıyorum da hastaneye gitmeyi korkardım. Hep iğneden korkulur ya… Oysa büyüyünce bu yapılanların bizim sağlığımız için olduğunu fark ettim. Korkularım yerini cesarete bıraktı. Sizden cesaret almak gerektiğini covid-19 virüsü çıkınca çok daha iyi anladım. Meğer ne kadar fedakâr imişsiniz. Bu kötü günlerde sevdiklerinizden ayrı ve herkesin kaçtığı virüsün içinde bizim yaşamamız için mücadele ediyorsunuz. Sevdiklerinize sarılamıyor aynı eve dahi giremiyorsunuz. Sahi nasıl öderiz borcunuzu? Biraz büyüdüm ama bu borcu ödeyebileceğimizi düşünecek kadar değil galiba. Size dua edebiliyorum, söylediklerinizi harfi harfine yerine getiriyorum. Acaba biraz olsun kolaylaştırıyor mu kurallara uymam? Umarım kolaylaştırıyordu. Çünkü elimden bu geliyor. Yada teşekkür edebiliyorum. Biliyorum, bu virüsten sayenizde kurtulacağız. Bunun için size Allah’tan güç diliyorum. Alkışlarız, ışıkları açıp kapatırız tabi ama bu size olan vefa borcumuza yetmez ki… Sizin için kuralara uymak, kurallara uymak, kurallara uymak… Yapabileceğimiz en büyük yardım bu galiba. Ne kadar güç katar size benim küçük kalbim bilmiyorum ama tüm kalbimle, bu süreçte yanınızdayım. Çok değerlisiniz. Kıymetlilerimizsiniz. Tüm sağlık çalışanlarına minnet, sevgi ve saygıyla… Hoşça kalınız… sağlıcakla kalınız… Ecemsu Sencap ” 27 Kasım’da başlayan yarışma ,Sonuçları 25 Aralık 2020’de “ogm.meb.gov.tr” adresinden açıklanacak . Seçici Kurulunda Millî Eğitim Bakanlığından yetkililerle birlikte Bilim Kurulu Üyelerinin de yer aldığı ve Covid-19 ile mücadele döneminde özveriyle çalışan sağlık çalışanlarının gösterdiği üstün performansın vurgulandığı yarışmalarda, kendi kategorisinde “birinci olan öğrencilere dizüstü bilgisayar, ikinci olan öğrencilere fotoğraf makinesi, üçüncü olan öğrencilere bisiklet, seçici kurul özel ödülü olarak ise akıllı saat” verilmesi planlanıyor.
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü iş birliğinde “Sağlık Çalışanlarına Vefa” konulu “Mektup, Resim ve Kısa Film Yarışmaları” düzenlendi.

 

Fedakârca çalışmalarından dolayı sağlık çalışanlarına duyulan minnettarlığın ifade edilmesi ve onların motivasyonunun artırılması amacıyla düzenlenen yarışmalarda“ilkokul öğrencileri mektup, ortaokul öğrencileri arası resim ve lise öğrencileri arası kısa film göndererek katıldılar.

ECEMSU’NUN KÜÇÜK KALBİNDEN, BÜYÜK SÖZLER

Yarışma kapsamında Ünye Şehit Fatih Efiloğlu ilkokulu sınıf öğretmeni Fatma Yılmaz’ın öğrencisi Ecemsu Sençap “Sağlık Çalışanlarına Vefa” konulu “Mektup” yazdı .

2.sınıf öğrencisi Ecemsu’nun bize ulaşan duygu yüklü mektubunu sizlerle paylaşıyoruz.

”Dünyadaki Melekler Merhaba,

Ben Ecemsu, ikinci sınıfa gidiyorum. Çok akıllı ve düzenliymişim. Büyüyünce istediğim mesleği sahip olabilecek kapasitem varmış, öğretmenim anneme öyle söylüyor. Ben de doktor olacağım o zaman seni sevdiğimi hatta bu hastalık kâbusu çıkmadan da size hayran olduğumu bilmelisiniz.

Küçükken hatırlıyorum da hastaneye gitmeyi korkardım. Hep iğneden korkulur ya… Oysa büyüyünce bu yapılanların bizim sağlığımız için olduğunu fark ettim. Korkularım yerini cesarete bıraktı. Sizden cesaret almak gerektiğini covid-19 virüsü çıkınca çok daha iyi anladım.

Meğer ne kadar fedakâr imişsiniz. Bu kötü günlerde sevdiklerinizden ayrı ve herkesin kaçtığı virüsün içinde bizim yaşamamız için mücadele ediyorsunuz. Sevdiklerinize sarılamıyor aynı eve dahi giremiyorsunuz.

Sahi nasıl öderiz borcunuzu? Biraz büyüdüm ama bu borcu ödeyebileceğimizi düşünecek kadar değil galiba. Size dua edebiliyorum, söylediklerinizi harfi harfine yerine getiriyorum. Acaba biraz olsun kolaylaştırıyor mu kurallara uymam? Umarım kolaylaştırıyordu. Çünkü elimden bu geliyor. Yada teşekkür edebiliyorum. Biliyorum, bu virüsten sayenizde kurtulacağız. Bunun için size Allah’tan güç diliyorum. Alkışlarız, ışıkları açıp kapatırız tabi ama bu size olan vefa borcumuza yetmez ki… Sizin için kuralara uymak, kurallara uymak, kurallara uymak… Yapabileceğimiz en büyük yardım bu galiba.

Ne kadar güç katar size benim küçük kalbim bilmiyorum ama tüm kalbimle, bu süreçte yanınızdayım. Çok değerlisiniz. Kıymetlilerimizsiniz. Tüm sağlık çalışanlarına minnet, sevgi ve saygıyla…

Hoşça kalınız… sağlıcakla kalınız…

Ecemsu Sencap ”

27 Kasım’da başlayan yarışma ,Sonuçları 25 Aralık 2020’de “ogm.meb.gov.tr” adresinden açıklanacak .

Seçici Kurulunda Millî Eğitim Bakanlığından yetkililerle birlikte Bilim Kurulu Üyelerinin de yer aldığı ve Covid-19 ile mücadele döneminde özveriyle çalışan sağlık çalışanlarının gösterdiği üstün performansın vurgulandığı yarışmalarda, kendi kategorisinde “birinci olan öğrencilere dizüstü bilgisayar, ikinci olan öğrencilere fotoğraf makinesi, üçüncü olan öğrencilere bisiklet, seçici kurul özel ödülü olarak ise akıllı saat” verilmesi planlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.