Cevizdere’de bir günde 215 yıllık su aktı

BÖLGE GÜNDEMİ 02.09.2018 - 10:47, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2179+ kez okundu.
 

Cevizdere’de bir günde 215 yıllık su aktı

Ünye Cevizdere Havzasında yaşanan sel afetinde, Cevizdere’den denize bir günde 215 yıllık suyun aktığı belirlendi.
Ordu’da 8 Ağustos tarihinde sel afetinin en fazla yaşandığı Cevizdere havzasında taşkında bir günde 215 yıllık su geçişi olduğu tespit edildi. DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından taşkın sonrası arazi ölçümlerinden alınan değerlerle manning formülüyle yapılan hesaplamalarla 763.32 m³/s taşkın debisi geçtiği, bunun da 215 yıllık frekans debisine karşılık geldiği tespit edildi. Yine raporda sahilde ki karayolları köprüsü de dâhil olmak üzere 4 köprünün yıkıldığı, Ünye Belediyesi Binicilik Tesislerinin sular altında kaldığı belirtildi. Taşkın sahasına DSİ tarafından 3 adet dozer sevk edilerek çalışmalara başlandı.  Ayrıca bölgeye 2 adet ekskavatör ve 7 adet kamyon gönderilerek sedde tanzimi çalışmalarına başlanıldı. -Karayolları, köprüsünün yapımına başlandı- Öte yandan, Cevizdere’de ki sel afeti sırasında yıkılan Karadeniz sahil yolu ana köprüsünün moloz yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından yeni köprü yapımına da başlanıldı. Fore kazık sistemi ile başlanan köprü yapımının 3 ay içerisinde bitirilmesi ön görülüyor.  
Ünye Cevizdere Havzasında yaşanan sel afetinde, Cevizdere’den denize bir günde 215 yıllık suyun aktığı belirlendi.

Ordu’da 8 Ağustos tarihinde sel afetinin en fazla yaşandığı Cevizdere havzasında taşkında bir günde 215 yıllık su geçişi olduğu tespit edildi.

DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından taşkın sonrası arazi ölçümlerinden alınan değerlerle manning formülüyle yapılan hesaplamalarla 763.32 m³/s taşkın debisi geçtiği, bunun da 215 yıllık frekans debisine karşılık geldiği tespit edildi.

Yine raporda sahilde ki karayolları köprüsü de dâhil olmak üzere 4 köprünün yıkıldığı, Ünye Belediyesi Binicilik Tesislerinin sular altında kaldığı belirtildi.

Taşkın sahasına DSİ tarafından 3 adet dozer sevk edilerek çalışmalara başlandı.  Ayrıca bölgeye 2 adet ekskavatör ve 7 adet kamyon gönderilerek sedde tanzimi çalışmalarına başlanıldı.

-Karayolları, köprüsünün yapımına başlandı-

Öte yandan, Cevizdere’de ki sel afeti sırasında yıkılan Karadeniz sahil yolu ana köprüsünün moloz yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından yeni köprü yapımına da başlanıldı. Fore kazık sistemi ile başlanan köprü yapımının 3 ay içerisinde bitirilmesi ön görülüyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.