Acısu da neler oluyor

BÖLGE GÜNDEMİ 14.10.2018 - 22:31, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1651+ kez okundu.
 

Acısu da neler oluyor

OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Ünye Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı’nda, Ünye’nin tarihi değeri olan acısu hakkında bilgiler verdi.
  Ünye’de ki nüfus artışından dolayı acısuyun şehre yetmediğini ifade eden Yürük, Kent Konseyi’nin suyun gece depolanarak, gündüz takviye yapılması teklifine ilişkin çalışma yürüteceklerini söyledi. -“Nüfusun artmasıyla su ihtiyaca cevap veremez hale geldi”- Artan tüketim nedeniyle suyun şehrin tümüne yetmediğini ifade eden Yürük, “Ünye’de acı su 70-80 yıldır içiliyor. Acı suyun kaynağı Asarkaya Kent Ormanı civarlarında ve karayolunun 350 metre yukarısında. Oradan karayoluna iniyor ve Ünye’ye doğru geliyor. Biz sadece 350 metre olan bölümü yani kaynağına kadar yeniledik. Ara bağlantılar kazılmaya uygun oldukça, kazıldıkça yenileyeceğiz. Nüfusun artmasıyla su ihtiyaca cevap veremez hale geldi. Burunucu Mahallesi’ne debi yetersiz geldiği için akmıyor. Debi güçlenirse sorun çözülür ama bugün mümkün değil. Artan tüketim sebebiyle tüm mahallelere ulaşması mümkün görünmüyor. Kent Konseyi’nin depo yapılarak, gece depolanan suyun gündüz takviye yapılsın teklifi var. Bu fikir aklımızda, bu konuyla ilgili çalışma yürüteceğiz.” dedi. -“Baskılar nedeniyle suya klor verdik”-  Acıyusun tahlillerinin yapıldığını belirten Yürük, suyun sağlık müdürlüğünü baskılarıyla klorlandığını ifade ederek şöyle konuştu: “Acısuya bu zamana kadar hiç tahlil yapılmamış ancak biz inceledik. Ortalama haftada bir numune alınıyor. İçme suyu ile birlikte numuneler inceleniyor. Sağlık il müdürlüğü de inceleme yapıyor. Biz bu zamana kadar suya hiç klor vermedik. Bizim standartlarımıza göre su klorlanmadan içilebilir ancak sağlık müdürlüğünün Dünya Sağlık Örgütü’nün standartlarını kabul ettiği için klorlanması gerektiğini söyledi. Biz de hissedilmeyecek oranda klor verdik. Ama selden sonra su kirlendi ve sağlık müdürlüğünün baskıları nedeniyle suya klor verdik. 90 dakikada bir damla şeklinde verdiğimiz klor sağlık müdürlüğünün görüşüne göre yapıldı. Bunun normalde anlaşılması mümkün değil ama insanlar klordan rahatsız olunca biz kestik. Şu an klor yok ancak ayda bir, bir günlüğüne klor vereceğiz.” Yürük, ayrıca şehir merkezinde ki çeşmelerin mimari görüntüsü ve şekli ile ilgili çalışma yürüttüklerini Ünye kamuoyu ile istişare halinde çeşmeler konusunu da sonuçlandıracaklarını söyledi.
OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Ünye Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı’nda, Ünye’nin tarihi değeri olan acısu hakkında bilgiler verdi.

 

Ünye’de ki nüfus artışından dolayı acısuyun şehre yetmediğini ifade eden Yürük, Kent Konseyi’nin suyun gece depolanarak, gündüz takviye yapılması teklifine ilişkin çalışma yürüteceklerini söyledi.

-“Nüfusun artmasıyla su ihtiyaca cevap veremez hale geldi”-

Artan tüketim nedeniyle suyun şehrin tümüne yetmediğini ifade eden Yürük, “Ünye’de acı su 70-80 yıldır içiliyor. Acı suyun kaynağı Asarkaya Kent Ormanı civarlarında ve karayolunun 350 metre yukarısında. Oradan karayoluna iniyor ve Ünye’ye doğru geliyor. Biz sadece 350 metre olan bölümü yani kaynağına kadar yeniledik. Ara bağlantılar kazılmaya uygun oldukça, kazıldıkça yenileyeceğiz. Nüfusun artmasıyla su ihtiyaca cevap veremez hale geldi. Burunucu Mahallesi’ne debi yetersiz geldiği için akmıyor. Debi güçlenirse sorun çözülür ama bugün mümkün değil. Artan tüketim sebebiyle tüm mahallelere ulaşması mümkün görünmüyor. Kent Konseyi’nin depo yapılarak, gece depolanan suyun gündüz takviye yapılsın teklifi var. Bu fikir aklımızda, bu konuyla ilgili çalışma yürüteceğiz.” dedi.

-“Baskılar nedeniyle suya klor verdik”-

 Acıyusun tahlillerinin yapıldığını belirten Yürük, suyun sağlık müdürlüğünü baskılarıyla klorlandığını ifade ederek şöyle konuştu:

“Acısuya bu zamana kadar hiç tahlil yapılmamış ancak biz inceledik. Ortalama haftada bir numune alınıyor. İçme suyu ile birlikte numuneler inceleniyor. Sağlık il müdürlüğü de inceleme yapıyor. Biz bu zamana kadar suya hiç klor vermedik. Bizim standartlarımıza göre su klorlanmadan içilebilir ancak sağlık müdürlüğünün Dünya Sağlık Örgütü’nün standartlarını kabul ettiği için klorlanması gerektiğini söyledi. Biz de hissedilmeyecek oranda klor verdik. Ama selden sonra su kirlendi ve sağlık müdürlüğünün baskıları nedeniyle suya klor verdik. 90 dakikada bir damla şeklinde verdiğimiz klor sağlık müdürlüğünün görüşüne göre yapıldı. Bunun normalde anlaşılması mümkün değil ama insanlar klordan rahatsız olunca biz kestik. Şu an klor yok ancak ayda bir, bir günlüğüne klor vereceğiz.”

Yürük, ayrıca şehir merkezinde ki çeşmelerin mimari görüntüsü ve şekli ile ilgili çalışma yürüttüklerini Ünye kamuoyu ile istişare halinde çeşmeler konusunu da sonuçlandıracaklarını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.