FINVER PROJESİNDE YENİ HEDEF 1000 DÖNÜM

BÖLGE GÜNDEMİ 18.06.2022 - 23:29, Güncelleme: 18.06.2022 - 23:29 3313+ kez okundu.
 

FINVER PROJESİNDE YENİ HEDEF 1000 DÖNÜM

400 DÖNÜM OLAN ALAN 1000 DÖNÜME ÇIKARILIYOR
        Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile gıda ve tarım sektöründe Türkiye’nin en fazla ihracat payına sahip olan fındık ürününde verimliliği artırmak için başlatılan FINVER Projesi’nde 400 dönüm olan fındık bahçesi 2.5 kat artarak 1000 dönüme çıkıyor.   Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği FINVER Projesi, bir yandan miras yoluyla bölünen bir yandan da Ordu ili dışında yaşayanların geride bıraktığı bahçeleri, kiralama yöntemiyle ekonomiye kazandırıyor. 2 yıl önce ORTAR A.Ş tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında rakam 2,5 katına çıkartılarak daha fazla üreticinin projeden yararlanması hedefleniyor.   “FINVER’DE HEDEF 1000 DÖNÜM”   FINVER projesi ile ilgili açıklamalarda buluann Başkan Güler, FINVER projesinin üretimin yanı sıra hayvancılığın da gelişmesine önemli katkı sunduğunu söyledi.   Başkan Güler, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:   “FINVER projesi sayesinde üretimden uzak tutulmuş 400 dönüm fındık bahçesini tekrar üretime kazandırdık. Bahçesine bakamayan ve ilgilenemeyen fındık üreticileri bahçelerini bizlere kiralıyor. Bizlerde bu bahçelerin bakımını, temizliğini, budamasını ve ilaçlamasını yapıyoruz. Ayrıca bu bahçelerde hayvancılığı da geliştirmek çalışmalar yürütüyoruz. Hedefimiz 400 dönüm olan bu rakamı 1000 dönüme çıkartmak”   FINVER PROJESİ NEDİR?   FINVER Projesi ile âtıl durunda olan fındık bahçelerini ORTAR şirketi tarafından 5 yıllığına kiralıyor. Kiralanan bahçelerin ziraat mühendisi eşliğinde budaması, gübrelemesi, ilaçlaması, yabani ot temizliği yapılırken işçiler tarafından fındık hasadı da gerçekleştiriliyor. Profesyonel ekipler tarafından yapılan bu çalışmalar sonunda yüzde yüz verimlilik artışı hedefleniyor. Ayrıca 5 yılsonunda atıl durumda olan ve verimliliği yüzde yirmilere kadar düşmüş olan bahçeleri yine bahçe sahiplerine şartsız ve koşulsuz teslim ediliyor. Bu sayede hem fındıkta verimliliği artırmış hem de üreticilerimizin ihtiyaçlarını karşılamış olunuyor.    
400 DÖNÜM OLAN ALAN 1000 DÖNÜME ÇIKARILIYOR

 

 

 

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile gıda ve tarım sektöründe Türkiye’nin en fazla ihracat payına sahip olan fındık ürününde verimliliği artırmak için başlatılan FINVER Projesi’nde 400 dönüm olan fındık bahçesi 2.5 kat artarak 1000 dönüme çıkıyor.

 

Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği FINVER Projesi, bir yandan miras yoluyla bölünen bir yandan da Ordu ili dışında yaşayanların geride bıraktığı bahçeleri, kiralama yöntemiyle ekonomiye kazandırıyor. 2 yıl önce ORTAR A.Ş tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında rakam 2,5 katına çıkartılarak daha fazla üreticinin projeden yararlanması hedefleniyor.

 

“FINVER’DE HEDEF 1000 DÖNÜM”

 

FINVER projesi ile ilgili açıklamalarda buluann Başkan Güler, FINVER projesinin üretimin yanı sıra hayvancılığın da gelişmesine önemli katkı sunduğunu söyledi.

 

Başkan Güler, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 

“FINVER projesi sayesinde üretimden uzak tutulmuş 400 dönüm fındık bahçesini tekrar üretime kazandırdık. Bahçesine bakamayan ve ilgilenemeyen fındık üreticileri bahçelerini bizlere kiralıyor. Bizlerde bu bahçelerin bakımını, temizliğini, budamasını ve ilaçlamasını yapıyoruz. Ayrıca bu bahçelerde hayvancılığı da geliştirmek çalışmalar yürütüyoruz. Hedefimiz 400 dönüm olan bu rakamı 1000 dönüme çıkartmak”

 

FINVER PROJESİ NEDİR?

 

FINVER Projesi ile âtıl durunda olan fındık bahçelerini ORTAR şirketi tarafından 5 yıllığına kiralıyor. Kiralanan bahçelerin ziraat mühendisi eşliğinde budaması, gübrelemesi, ilaçlaması, yabani ot temizliği yapılırken işçiler tarafından fındık hasadı da gerçekleştiriliyor. Profesyonel ekipler tarafından yapılan bu çalışmalar sonunda yüzde yüz verimlilik artışı hedefleniyor. Ayrıca 5 yılsonunda atıl durumda olan ve verimliliği yüzde yirmilere kadar düşmüş olan bahçeleri yine bahçe sahiplerine şartsız ve koşulsuz teslim ediliyor. Bu sayede hem fındıkta verimliliği artırmış hem de üreticilerimizin ihtiyaçlarını karşılamış olunuyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.