ÇABALAR MEYVESİNİ VERMEYE BAŞLADI

BÖLGE GÜNDEMİ 04.01.2023 - 10:00, Güncelleme: 05.01.2023 - 12:41 2091+ kez okundu.
 

ÇABALAR MEYVESİNİ VERMEYE BAŞLADI

Ordu’da ikinci Organize Sanayi Bölgesinin bir an önce açılması amacıyla yapılan toplantılar sonuç vermeye başladı.
    Ordu Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurum yetkililerinin katılımlarıyla ardarda yapılan toplantılar neticesinde; OSB Uygulama Yönetmeliği, OSB İmar Planı Teknik Şartnamesi ve ilgili kurum görüşleri doğrultusunda düzenlenmesi konularını içeren 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama ilk imar planı teklifi bakanlık onayından geçerek Ordu Valiliğine ulaştırıldı. Bundan sonraki süreçte bölge planı valilikte askıya çıkarılarak süreç tamamlanacak. Ayrıca yer seçimi 11/12/2014 tarihinde yapılan yaklaşık 895 dönüm büyüklüğündeki alanın alt yapı projeleri de yükleniciye verildi. Şehrimizin yatırımlardan en üst seviyede faydalanabilmesi için gerekli olan ve bugüne kadar sadece doğu ve güneydoğu illerine verilen “cazibe merkezi” statüsü alınabilmesi için çalışmalar başladı. Özellikle fındık sanayi ve lisanslı depo yatırımlarından%75 e varan hibe desteği alınmasını sağlayacak bu özel girişim için başvuru yapıldı.  Ordu TSO Başkanı A. Levent Karlıbel; “Bu önemli çalışmalarda bizimle birlikte ekip ruhu içinde hareket eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ile Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğüne destek ve gayretleri için teşekkür ediyorum, bu şehir birlikte güçlenecek” dedi.
Ordu’da ikinci Organize Sanayi Bölgesinin bir an önce açılması amacıyla yapılan toplantılar sonuç vermeye başladı.

 

 

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurum yetkililerinin katılımlarıyla ardarda yapılan toplantılar neticesinde; OSB Uygulama Yönetmeliği, OSB İmar Planı Teknik Şartnamesi ve ilgili kurum görüşleri doğrultusunda düzenlenmesi konularını içeren 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama ilk imar planı teklifi bakanlık onayından geçerek Ordu Valiliğine ulaştırıldı. Bundan sonraki süreçte bölge planı valilikte askıya çıkarılarak süreç tamamlanacak.

Ayrıca yer seçimi 11/12/2014 tarihinde yapılan yaklaşık 895 dönüm büyüklüğündeki alanın alt yapı projeleri de yükleniciye verildi.

Şehrimizin yatırımlardan en üst seviyede faydalanabilmesi için gerekli olan ve bugüne kadar sadece doğu ve güneydoğu illerine verilen “cazibe merkezi” statüsü alınabilmesi için çalışmalar başladı.

Özellikle fındık sanayi ve lisanslı depo yatırımlarından%75 e varan hibe desteği alınmasını sağlayacak bu özel girişim için başvuru yapıldı.

 Ordu TSO Başkanı A. Levent Karlıbel; “Bu önemli çalışmalarda bizimle birlikte ekip ruhu içinde hareket eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ile Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğüne destek ve gayretleri için teşekkür ediyorum, bu şehir birlikte güçlenecek” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.