BAŞKAN GÜLER’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

BÖLGE GÜNDEMİ 23.11.2022 - 10:30, Güncelleme: 23.11.2022 - 22:56 2029+ kez okundu.
 

BAŞKAN GÜLER’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Güler, “Dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olan öğretmenlik, emek, sabır, fedakârlık ve hoşgörünün en yüksek manada sergilendiği ulvi bir görevdir. Düşünebilen, üretebilen, kendine güvenli ve başarılı bir toplumun temelinde öğretmenlerimizin imzası vardır” dedi.
        Öğretmenlik mesleğinin dünyanın en kutsal ve en saygın mesleği olduğuna vurgu yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, mesajında şu ifadelere yer verdi:   “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanının verilişinin 94. yıldönümünü ve bu anlamlı günü “Öğretmenler Günü” olarak kutlamanın mutluluğu içindeyiz.   Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Öğretmenler, Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır” sözüyle hem bu ulvi görevin önemine değinmiş hem de siz kıymetli öğretmenlerimize önemli görevler yüklemiştir.   Dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olan öğretmenlik, emek, sabır, fedakârlık ve hoşgörünün en yüksek manada sergilendiği ulvi bir görevdir. Düşünebilen, üretebilen, kendine güvenli ve başarılı bir toplumun temelinde öğretmenlerimizin imzası vardır.   Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Bulunduğu her ortamda mum misali kendi yanarak etrafını aydınlatan öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre, milli ve manevi değerlerimizi benimseyerek özümsemiş bir şekilde yetiştiren, kutlu görevin yılmaz temsilcileridir.   Öğretmenlerimizden beklentimiz, çocuklarımıza ve gençlerimize, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, sorgulamayı, akılcılığı ve bilimselliği öğretmeleri, onları eleştirel düşünce sistemine sahip, kişilikli, kendine güvenen, ülkesini ve Milletini seven, bireyler olarak yetiştirmeleridir.   Gece gündüz demeden, ülkemizin her köşesinde çok zor şartlarda ilim ve irfanı, doğruyu ve güzeli, evrensel değerlerle birlikte maneviyatımızı, vatan ve millet aşkını yavrularımıza aşılamak için azim ve kararlılıkla görev yapan bütün öğretmenlerimizi ve eğitim idarecilerimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.   Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere görevi başında şehit düşün ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, Anadolu’nun dört bir yanında görevlerine sürdüren öğretmenlerimize de çalışmalarında başarılar diliyorum.”  
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Güler, “Dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olan öğretmenlik, emek, sabır, fedakârlık ve hoşgörünün en yüksek manada sergilendiği ulvi bir görevdir. Düşünebilen, üretebilen, kendine güvenli ve başarılı bir toplumun temelinde öğretmenlerimizin imzası vardır” dedi.

 

 

 

 

Öğretmenlik mesleğinin dünyanın en kutsal ve en saygın mesleği olduğuna vurgu yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanının verilişinin 94. yıldönümünü ve bu anlamlı günü “Öğretmenler Günü” olarak kutlamanın mutluluğu içindeyiz.

 

Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Öğretmenler, Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır” sözüyle hem bu ulvi görevin önemine değinmiş hem de siz kıymetli öğretmenlerimize önemli görevler yüklemiştir.

 

Dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olan öğretmenlik, emek, sabır, fedakârlık ve hoşgörünün en yüksek manada sergilendiği ulvi bir görevdir. Düşünebilen, üretebilen, kendine güvenli ve başarılı bir toplumun temelinde öğretmenlerimizin imzası vardır.

 

Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Bulunduğu her ortamda mum misali kendi yanarak etrafını aydınlatan öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre, milli ve manevi değerlerimizi benimseyerek özümsemiş bir şekilde yetiştiren, kutlu görevin yılmaz temsilcileridir.

 

Öğretmenlerimizden beklentimiz, çocuklarımıza ve gençlerimize, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, sorgulamayı, akılcılığı ve bilimselliği öğretmeleri, onları eleştirel düşünce sistemine sahip, kişilikli, kendine güvenen, ülkesini ve Milletini seven, bireyler olarak yetiştirmeleridir.

 

Gece gündüz demeden, ülkemizin her köşesinde çok zor şartlarda ilim ve irfanı, doğruyu ve güzeli, evrensel değerlerle birlikte maneviyatımızı, vatan ve millet aşkını yavrularımıza aşılamak için azim ve kararlılıkla görev yapan bütün öğretmenlerimizi ve eğitim idarecilerimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.

 

Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere görevi başında şehit düşün ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, Anadolu’nun dört bir yanında görevlerine sürdüren öğretmenlerimize de çalışmalarında başarılar diliyorum.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.