Başkan Güler: “İstiklal Marşı, Hürriyetimizin Ve İstikbalimizin Simgesidir”

BÖLGE GÜNDEMİ 12.03.2022 - 23:46, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1777+ kez okundu.
 

Başkan Güler: “İstiklal Marşı, Hürriyetimizin Ve İstikbalimizin Simgesidir”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
    İstiklal sevgisi ile dolu Şair Mehmet Akif Ersoy’un devletin ve milletin bağımsızlık sembolü olarak kaleme aldığı İstiklal Marşının, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıldönümünü kutladıklarını belirten Başkan Güler, mesajında şu ifadeler yer verdi: “Tarih boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde her türlü olumsuzluğa göğüs gererek Kurtuluş Savaşını kazanmış ve bize bu cennet vatanı emanet etmiştir. Kurtuluş Savaşı’nda milletimizin yazdığı destanları dizelerine döken Mehmet Akif Ersoy ise İstiklal Marşımız ile milli mücadelenin ve milli iradenin hiçbir kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü ve kararlı olduğunun sesi olmuştur. İstiklal Marşı; Türk Milletinin yurt ve bayrak sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin ölümsüzleştiği bir eserdir. Gelecek nesillere Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve istikbal adımlarını İstiklal Marşı ile en iyi şekilde anlatan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, her kelimesinde milletimize ait kutsal ve kadim değerleri bizlere miras bırakmıştır. Mehmet Akif Ersoy sadece büyük bir şair değil, aynı zamanda kendini, milletinin ve vatanının istiklal ve istikbal mücadelesine adamış bir dava adamıdır. Milletimizi birleştiren, hürriyetimizin ve istikbalimizin simgesi olan İstiklal Marşı'na saygı duymak, her bir mısrasında şehitlerimizin aziz hatıralarının olduğunu bilmek ve gençlerimize bu bilinci aşılamak hepimize düşen en önemli görevlerden bir tanesidir. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı'mızın kabulünün 101. yıl dönümünü kutluyor, Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum.”  
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

 

İstiklal sevgisi ile dolu Şair Mehmet Akif Ersoy’un devletin ve milletin bağımsızlık sembolü olarak kaleme aldığı İstiklal Marşının, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıldönümünü kutladıklarını belirten Başkan Güler, mesajında şu ifadeler yer verdi:

“Tarih boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde her türlü olumsuzluğa göğüs gererek Kurtuluş Savaşını kazanmış ve bize bu cennet vatanı emanet etmiştir.

Kurtuluş Savaşı’nda milletimizin yazdığı destanları dizelerine döken Mehmet Akif Ersoy ise İstiklal Marşımız ile milli mücadelenin ve milli iradenin hiçbir kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü ve kararlı olduğunun sesi olmuştur.

İstiklal Marşı; Türk Milletinin yurt ve bayrak sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin ölümsüzleştiği bir eserdir.

Gelecek nesillere Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve istikbal adımlarını İstiklal Marşı ile en iyi şekilde anlatan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, her kelimesinde milletimize ait kutsal ve kadim değerleri bizlere miras bırakmıştır.

Mehmet Akif Ersoy sadece büyük bir şair değil, aynı zamanda kendini, milletinin ve vatanının istiklal ve istikbal mücadelesine adamış bir dava adamıdır.

Milletimizi birleştiren, hürriyetimizin ve istikbalimizin simgesi olan İstiklal Marşı'na saygı duymak, her bir mısrasında şehitlerimizin aziz hatıralarının olduğunu bilmek ve gençlerimize bu bilinci aşılamak hepimize düşen en önemli görevlerden bir tanesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı'mızın kabulünün 101. yıl dönümünü kutluyor, Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.