AKKUŞ’TA MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

BÖLGE GÜNDEMİ 18.05.2022 - 23:05, Güncelleme: 18.05.2022 - 23:05 1112+ kez okundu.
 

AKKUŞ’TA MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Akkuş’ta Argan Yerel Eylem Grubu Derneği’nin Yerel Kalkınma Stratejisi faaliyetleri kapsamında kursiyerle mantar yetiştiriciliği kursu verildi.
      Akkuş’ta ekonomik, kültürel ve toplumsal gelişime katkı sağlamak, sahip olunan kaynakları kullanabilme ortamı oluşturabilmek ve kırsal kalkınmaya destek olmak amacıyla kurulan Argan Yerel Eylem Grubu Derneği faaliyetlerine devam ediyor. Derneğin Yerel Kalkınma Stratejisi faaliyetleri kapsamında hafta sonu kursiyere mantar yetiştiriciliği kursu verildi. Verilen eğitimlere Akkuş Kaymakamı Emrah Aslan, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci ve 50’ye yakın kursiyer katıldı.           Teorik Ve Uygulamalı Eğitim Verildi Akkuş’ta mantar yetiştiriciliğini teşvik etmek amacıyla düzenlenen ve iki gün boyunca süren eğitimlerde mantar üretim ortamları ve mantar üretimi konularında teorik eğitimin yanı sıra istiridye mantarı üretiminde kompost hazırlığı ve misel ekimi konusunda uygulamalı olarak eğitimler verildi.       “Üreticilerimizin Gelir Düzeyini Artırmayı Planlıyoruz” Verilen eğitimlerle ilgili bilgiler veren Akkuş Belediye Başkanı, aynı zamanda derneğin yönetim kurulu Başkanı İsa Demirci, “Akkuş'umuzda ekonomik, kültürel ve toplumsal gelişime katkı sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Argan Yerel Eylem Grubu Derneğimiz üreticilerimize yeni gelir kapıları açmaya devam ediyor. İlçemizde üreticilerimizin gelir düzeyinin yükseltilmesi amacıyla, küçük arazilerde yüksek gelir getirebilecek ve ilçemiz iklimine uygun olan kültür mantarı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla bu eğitimi düzenlendik. Ben, düzenlenen eğitimin üretime katkı sunmasını temenni ediyor, kursiyerlere hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.                  
Akkuş’ta Argan Yerel Eylem Grubu Derneği’nin Yerel Kalkınma Stratejisi faaliyetleri kapsamında kursiyerle mantar yetiştiriciliği kursu verildi.

 

 

 

Akkuş’ta ekonomik, kültürel ve toplumsal gelişime katkı sağlamak, sahip olunan kaynakları kullanabilme ortamı oluşturabilmek ve kırsal kalkınmaya destek olmak amacıyla kurulan Argan Yerel Eylem Grubu Derneği faaliyetlerine devam ediyor. Derneğin Yerel Kalkınma Stratejisi faaliyetleri kapsamında hafta sonu kursiyere mantar yetiştiriciliği kursu verildi. Verilen eğitimlere Akkuş Kaymakamı Emrah Aslan, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci ve 50’ye yakın kursiyer katıldı.

 

 

 

 

 

Teorik Ve Uygulamalı Eğitim Verildi

Akkuş’ta mantar yetiştiriciliğini teşvik etmek amacıyla düzenlenen ve iki gün boyunca süren eğitimlerde mantar üretim ortamları ve mantar üretimi konularında teorik eğitimin yanı sıra istiridye mantarı üretiminde kompost hazırlığı ve misel ekimi konusunda uygulamalı olarak eğitimler verildi.

 

 

 

“Üreticilerimizin Gelir Düzeyini Artırmayı Planlıyoruz”

Verilen eğitimlerle ilgili bilgiler veren Akkuş Belediye Başkanı, aynı zamanda derneğin yönetim kurulu Başkanı İsa Demirci, “Akkuş'umuzda ekonomik, kültürel ve toplumsal gelişime katkı sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Argan Yerel Eylem Grubu Derneğimiz üreticilerimize yeni gelir kapıları açmaya devam ediyor. İlçemizde üreticilerimizin gelir düzeyinin yükseltilmesi amacıyla, küçük arazilerde yüksek gelir getirebilecek ve ilçemiz iklimine uygun olan kültür mantarı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla bu eğitimi düzenlendik. Ben, düzenlenen eğitimin üretime katkı sunmasını temenni ediyor, kursiyerlere hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.