Akkuş İlçesinde Eğitime Destek

EĞİTİM 12.03.2022 - 23:10, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 9324+ kez okundu.
 

Akkuş İlçesinde Eğitime Destek

Akkuş Kaymakamı Emrah Aslan, ilçede Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrenciler için özel bir projeye imza attı.
        Akkuş Kaymakamı Emrah Aslan, ilçede ikamet edip 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşmayı ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamındaki ailelerden 12. sınıfta öğrenim gören öğrencilerinin YKS sınav ücretinin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca (SYDV) ödendiğini duyurdu.        Kaymakam Aslan, “İlçemizde Sosyal Yardımlaşmayı ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamına giren ailelerin üniversite adayı öğrencilerine eğitim desteği olarak sınav giriş ücretini SYDV’den karşıladık. Böylece üniversite sınavına girecek öğrencileri ve ailelerini bir nebze olsun rahatlatmış olduk. Onların sınav ücretini dert etmelerini, düşünmelerini istemedik. Öğrencilerimiz sadece sınava odaklansın istedik. Sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Öğrencilerimize, imkanlarımız doğrultusunda desteklerimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.       Üniversite Sınavına Hazırlanan Öğrencilere Moral Desteğinde Bulunuldu   Akkuş’ta YKS sınavına girecek, SYDV kapsamındaki ailelerin öğrencilerinin sınav ücretlerini karşılayan Kaymakam Emrah Aslan, ilçede üniversite sınavına hazırlanan tüm öğrencilere sinema keyfi yaşatarak, moral ve motivasyon desteğinde de bulundu.       Akkuş’ta 12. sınıfta öğrenim gören ve üniversite sınavlarına hazırlanan 177 lise son sınıf öğrencisinin, Akkuş Belediyesinin desteğiyle Ünye’de bulunan bir sinemaya giderek, “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filmini izlemesini sağlayan Kaymakam Emrah Aslan, “Akkuş Belediyesi tarafından desteklenen projemizde, öğrencilerimizin hazırlandıkları YKS sınavı öncesinde motivasyonlarını artırmak amaçlanmış ve gençlerimizin milli ve manevi duygularının pekiştirilmesi hedeflenmiştir. Bu anlamlı projemizin gerçekleştirilmesinde bizlerden desteklerini esirgemeyen Akkuş Belediye Başkanımız Sayın İsa Demirci’ye teşekkür ediyorum” dedi.       Kaymakam Emrah Aslan, ilçede eğitim alanındaki başarı çıtasını daha yukarılara çıkarılması için farklı projeler geliştirerek, uygulayacaklarını sözlerine ekledi.
Akkuş Kaymakamı Emrah Aslan, ilçede Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrenciler için özel bir projeye imza attı.

 

 

 

 

Akkuş Kaymakamı Emrah Aslan, ilçede ikamet edip 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşmayı ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamındaki ailelerden 12. sınıfta öğrenim gören öğrencilerinin YKS sınav ücretinin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca (SYDV) ödendiğini duyurdu. 

 

 

 

Kaymakam Aslan, “İlçemizde Sosyal Yardımlaşmayı ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamına giren ailelerin üniversite adayı öğrencilerine eğitim desteği olarak sınav giriş ücretini SYDV’den karşıladık. Böylece üniversite sınavına girecek öğrencileri ve ailelerini bir nebze olsun rahatlatmış olduk. Onların sınav ücretini dert etmelerini, düşünmelerini istemedik. Öğrencilerimiz sadece sınava odaklansın istedik. Sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Öğrencilerimize, imkanlarımız doğrultusunda desteklerimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

 

Üniversite Sınavına Hazırlanan Öğrencilere Moral Desteğinde Bulunuldu

 

Akkuş’ta YKS sınavına girecek, SYDV kapsamındaki ailelerin öğrencilerinin sınav ücretlerini karşılayan Kaymakam Emrah Aslan, ilçede üniversite sınavına hazırlanan tüm öğrencilere sinema keyfi yaşatarak, moral ve motivasyon desteğinde de bulundu.

 

 

 

Akkuş’ta 12. sınıfta öğrenim gören ve üniversite sınavlarına hazırlanan 177 lise son sınıf öğrencisinin, Akkuş Belediyesinin desteğiyle Ünye’de bulunan bir sinemaya giderek, “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filmini izlemesini sağlayan Kaymakam Emrah Aslan, “Akkuş Belediyesi tarafından desteklenen projemizde, öğrencilerimizin hazırlandıkları YKS sınavı öncesinde motivasyonlarını artırmak amaçlanmış ve gençlerimizin milli ve manevi duygularının pekiştirilmesi hedeflenmiştir. Bu anlamlı projemizin gerçekleştirilmesinde bizlerden desteklerini esirgemeyen Akkuş Belediye Başkanımız Sayın İsa Demirci’ye teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

Kaymakam Emrah Aslan, ilçede eğitim alanındaki başarı çıtasını daha yukarılara çıkarılması için farklı projeler geliştirerek, uygulayacaklarını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.