Zamlar ardı ardına geliyor

BÖLGE GÜNDEMİ 01.07.2019 - 13:35, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1925+ kez okundu.
 

Zamlar ardı ardına geliyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından Ordu genelindeki ve Ünye’deki dolmuş ücretlerine zam yapıldı.
Yapılan zamma tepki gösteren vatandaşlar, "Seçimler bitti zamlar başladı. Çaya, şekere, elektriğe, her şeye zam ardı ardına zam yapılıyor. Şimdi de dolmuşa yaptılar. Her şey seçime kadarmış." diyerek tepki gösteriyorlar. Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından Ordu genelindeki ve  Ünye’deki dolmuş ücretlerine zam yapıldı. UKOME kararına göre; öğrenci 2 lira 25 kuruş , normal 2 lira 75 kuruş olarak belirlendi. Yeni zammın Ordu genelinde yolcu taşımacılığı yapan tüm hatlara uygulanacağı öğrenildi. "Son zamda mazot 3.5 liraydı" Ünye Şoförler ve Otomobilciler, Esnaf Odası Başkanı Bekir Şimşek yaptığı açıklamada, “Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi tarafından dolmuş ücretlerine zam yapılması gündeme geldi ve Ordu genelinde ki dolmuşlara zam yapıldı. Yani yapılan zamlarla birlikte 2 lira 25 kuruş , normal 2 lira 75 kuruş oldu.  En son zam yapıldığında mazot 3,5 lira seviyelerindeydi. Bugün ise baktığımızda mazot 7 liraya yaklaştı. Yani yaklaşık yüzde 100’lük bir zam yedi. Üstüne lastik fiyatları neredeyse yüzde 100 arttı. Parça fiyatlarında aynı şekilde artış görüldü. O yüzden şoför esnafımızın buna dayanacak gücü kalmamıştı.” dedi. Şimşek, uzun bir süre zam beklemediklerini ve bu tarifenin en 1 yıl daha bu şekilde gideceğini sözlerine ekledi. Ünye’de dolmuş ücretlerine son zam 2018 yılı Mart ayında yapılmıştı. Seçimler bitti, zamlar başladı    Yapılan zamlara tepki gösteren vatandaşlar, kendi aralarında yaptıkları sohbetlerde; "Seçimler bitti, zamlar ardı ardına zam yapılıyor. Akaryakıta, temel ihtiyaç maddelerine, çaya, şekere, elektriğe, her şeye zam yapılıyor. 2023'e kadar seçim yok diyorlar, bu da gösteriyor ki önümüzdeki dört sene zamla yatıp, zamla kalkacağız. Şimdi de dolmuşa zam yapıldı. Yarın başka şeylere bu durmaz artık böyle devam eder. Ne isteniyor, bazı ülkelerde olduğu gibi milletin sokağa dökülmesi mi isteniyor" diyerek tepkilerini dile getirdiler. 
Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından Ordu genelindeki ve Ünye’deki dolmuş ücretlerine zam yapıldı.

Yapılan zamma tepki gösteren vatandaşlar, "Seçimler bitti zamlar başladı. Çaya, şekere, elektriğe, her şeye zam ardı ardına zam yapılıyor. Şimdi de dolmuşa yaptılar. Her şey seçime kadarmış." diyerek tepki gösteriyorlar.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından Ordu genelindeki ve  Ünye’deki dolmuş ücretlerine zam yapıldı.

UKOME kararına göre; öğrenci 2 lira 25 kuruş , normal 2 lira 75 kuruş olarak belirlendi. Yeni zammın Ordu genelinde yolcu taşımacılığı yapan tüm hatlara uygulanacağı öğrenildi.

"Son zamda mazot 3.5 liraydı"

Ünye Şoförler ve Otomobilciler, Esnaf Odası Başkanı Bekir Şimşek yaptığı açıklamada, “Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi tarafından dolmuş ücretlerine zam yapılması gündeme geldi ve Ordu genelinde ki dolmuşlara zam yapıldı. Yani yapılan zamlarla birlikte 2 lira 25 kuruş , normal 2 lira 75 kuruş oldu.  En son zam yapıldığında mazot 3,5 lira seviyelerindeydi. Bugün ise baktığımızda mazot 7 liraya yaklaştı. Yani yaklaşık yüzde 100’lük bir zam yedi. Üstüne lastik fiyatları neredeyse yüzde 100 arttı. Parça fiyatlarında aynı şekilde artış görüldü. O yüzden şoför esnafımızın buna dayanacak gücü kalmamıştı.” dedi.

Şimşek, uzun bir süre zam beklemediklerini ve bu tarifenin en 1 yıl daha bu şekilde gideceğini sözlerine ekledi.

Ünye’de dolmuş ücretlerine son zam 2018 yılı Mart ayında yapılmıştı.

Seçimler bitti, zamlar başladı 

 

Yapılan zamlara tepki gösteren vatandaşlar, kendi aralarında yaptıkları sohbetlerde; "Seçimler bitti, zamlar ardı ardına zam yapılıyor. Akaryakıta, temel ihtiyaç maddelerine, çaya, şekere, elektriğe, her şeye zam yapılıyor. 2023'e kadar seçim yok diyorlar, bu da gösteriyor ki önümüzdeki dört sene zamla yatıp, zamla kalkacağız. Şimdi de dolmuşa zam yapıldı. Yarın başka şeylere bu durmaz artık böyle devam eder. Ne isteniyor, bazı ülkelerde olduğu gibi milletin sokağa dökülmesi mi isteniyor" diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.