Zabıta Temiz Çevre İçin Görev Başında

BÖLGE GÜNDEMİ 20.06.2021 - 18:01, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2372+ kez okundu.
 

Zabıta Temiz Çevre İçin Görev Başında

Ordu’da Çevre Kirliliğine Geçit Yok!
Ordu’da hafriyat ve inşaat atıklarını kaçak olarak doğal ortama bırakan kişi ve kurumlara karşı etkin bir mücadele sergileyen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, 19 ilçede denetimlere ara vermeden devam ediyor.           Ordu’nun daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent olması için çevre yatırımlarına ağırlık veren; su, kanalizasyon, yağmur suyu hatları ve dere ıslah çalışmalarının yanında büyük ölçekli yeni yeşil alanları kente kazandıran Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan doğayı kirletici unsurlara karşı da yoğun bir mücadele veriyor. Özellikle dere kenarları ve verimli tarım alanlarına kaçak olarak dökülen hafriyatların önüne geçmek için 7/24 görev başında olan Büyükşehir Belediyesi Zabıtası, il genelinde denetimlere devam ediyor.           Çevreye duyarlı çalışmalarla vatandaşlardan tam not alan Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı yaptığı denetimler sonucunda kurallara aykırı davran kişi, kurum ve işletmelere 5326 Kabahatler Kanununun 41/1 ve 41/4 maddesi ile Belediye Kuralları Yönetmeliği gereği yasal işlem uyguluyor.           DENETİMLER DEVAM EDECEK       Daha yeşil daha yaşanabilir Ordu için her bireyin üzerine düşen sorumluluklar olduğunu ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Zabıta Daire Başkanı Cevdet Çağlar, “Çevre konusundaki kuralların tamamı sağlıklı bir gelecek için. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in söylediği gibi bu şehir hepimizin. Onun için ekiplerimiz gece gündüz denetim yapıyor. Bu kapsamda son altı ay içeresinde yaptığımız denetimlerde ilgili kural ve yasaklara uymayan kişi, firma ve kurumlarla ilgili sıkı denetim yapıldı. Yaptığımız denetimlerde kurallara uymayan 5 işletme ile ilgili ilgili kanun gereği yasal işlem yapıldı. Ekiplerimize gelen 12 adet ihbar değerlendirildi ve çevreyi kirleten 7 kişi ikaz edildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı olarak denetimlerimize devam edeceğiz” dedi.                      
Ordu’da Çevre Kirliliğine Geçit Yok!

Ordu’da hafriyat ve inşaat atıklarını kaçak olarak doğal ortama bırakan kişi ve kurumlara karşı etkin bir mücadele sergileyen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, 19 ilçede denetimlere ara vermeden devam ediyor.

 

 

 

 

 

Ordu’nun daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent olması için çevre yatırımlarına ağırlık veren; su, kanalizasyon, yağmur suyu hatları ve dere ıslah çalışmalarının yanında büyük ölçekli yeni yeşil alanları kente kazandıran Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan doğayı kirletici unsurlara karşı da yoğun bir mücadele veriyor. Özellikle dere kenarları ve verimli tarım alanlarına kaçak olarak dökülen hafriyatların önüne geçmek için 7/24 görev başında olan Büyükşehir Belediyesi Zabıtası, il genelinde denetimlere devam ediyor.

 

 

 

 

 

Çevreye duyarlı çalışmalarla vatandaşlardan tam not alan Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı yaptığı denetimler sonucunda kurallara aykırı davran kişi, kurum ve işletmelere 5326 Kabahatler Kanununun 41/1 ve 41/4 maddesi ile Belediye Kuralları Yönetmeliği gereği yasal işlem uyguluyor.

 

 

 

 

 

DENETİMLER DEVAM EDECEK

 

 

 

Daha yeşil daha yaşanabilir Ordu için her bireyin üzerine düşen sorumluluklar olduğunu ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Zabıta Daire Başkanı Cevdet Çağlar, “Çevre konusundaki kuralların tamamı sağlıklı bir gelecek için. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in söylediği gibi bu şehir hepimizin. Onun için ekiplerimiz gece gündüz denetim yapıyor. Bu kapsamda son altı ay içeresinde yaptığımız denetimlerde ilgili kural ve yasaklara uymayan kişi, firma ve kurumlarla ilgili sıkı denetim yapıldı. Yaptığımız denetimlerde kurallara uymayan 5 işletme ile ilgili ilgili kanun gereği yasal işlem yapıldı. Ekiplerimize gelen 12 adet ihbar değerlendirildi ve çevreyi kirleten 7 kişi ikaz edildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı olarak denetimlerimize devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.