Yüzde ellinin altına düşmesini istemiyoruz

SİYASET 05.12.2018 - 21:57, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2250+ kez okundu.
 

Yüzde ellinin altına düşmesini istemiyoruz

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Birileri bu Cumhur İttifakı zarar görsün istiyor. Bu Cumhur İttifakı kaybetsin istiyor. Cumhur İttifakının yüzde 50’nin altına düşmesini istemiyoruz” dedi.
Enginyurt’tan ittifak açıklaması: MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde de devam edeceğini belirterek, Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde Büyükşehir Belediyelerine aday çıkartmayacaklarını söyledi. Parti olarak dertlerinin kazanma ve kaybetme olmadığını belirten Enginyurt, “Şu an bir Cumhur İttifakı kurduk. Yerel seçimlerde de bu Cumhur İttifakı devam edecek. Milliyetçi Hareket Partisi Ankara, İstanbul, İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanı çıkartmıyor. Birileri diyor ki; efendim niye çıkartmıyorsunuz, siz parti değil misiniz? Biz partiyiz ama biz önce ülkem, sonra milletim, sonra partim diyen bir partiyiz. Biz bu ülke ekonomik kaosa gidecekse, bu ülkede iç kargaşa çıkacaksa, bu ülkenin evlatları birbirleriyle kavga edecekse biz o zaman partimizi bir kenara bırakırız. Bizim derdimiz tasamız parti değil, bizim derdimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milletinin birliği ve beraberliğidir. 24 Haziran’dan önce kurduğumuz Cumhur İttifakı 2023 yılına kadar devam edecektir diye sayın genel başkanımız söz verdi. Bu söze sadık kalarak Ankara başta olmak üzere, birçok büyükşehirde aday çıkartmıyoruz. Bunun sebebi kazanmak ya da kaybetmek değil. Böyle bir derdi olan siyasi hareket değiliz. Biz yalnızlığımıza çakalların bile güldüğü günlerde Milletçi Çalışma Partisi olarak dahi yüzde 2’yi geçmeyeceğimizi bilmemize rağmen aday çıkarmış bir siyasi hareketiz” diye konuştu. Bu ülkenin fedaileriyiz Enginyurt, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz Türk milliyetçileri ve ülkücüleri olarak bu ülkenin fedaileriyiz. Bu ülke için varız. Dolayısıyla biz diyoruz ki şu an Türkiye’de ve Türkiye’nin dışında birileri bu Cumhur İttifakı zarar görsün istiyor. Bu Cumhur İttifakı kaybetsin istiyor. “Cumhur İttifakı kaybederse, yüzde 50’nin altına düşerse Cumhurbaşkanlığı yeni sistemi meşrutiyet sorunu yaşar. Başkanlık sistemi tartışmaya açılır.  Türkiye’de yeni bir kaos yaratırız. Erken seçim tartışmaları başlar ve biz böylece istediğimize ulaşırız” diye elini ovuşturuyor. Yani birilerinin derdi Türkiye Cumhuriyeti’nin birliği, beraberliği, ayağa kalkması değil, ben de sonrası tufan diyorlar. Ben varsam varım, ben yoksam ne olursa olsun diyorlar. Milliyetçi Hareket Partisi de bu düşünceyi topyekûn reddediyor. Ben varsam varım demiyor Milliyetçi Hareket Partisi, biz varsak var oluruz, biz birliksek, berabersek var oluruz diyor. Onun için de söz verdiğimiz Cumhur İttifakının yüzde 50’nin altına düşmesini istemiyoruz. Bizi eleştirenler, birbiriyle hiç alakası olmayanlar birlikte ittifak yapıyorlar ama Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakını devam ettireceğim dediğinde sürekli bize saldırıyorlar, hakaret ediyorlar.”
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Birileri bu Cumhur İttifakı zarar görsün istiyor. Bu Cumhur İttifakı kaybetsin istiyor. Cumhur İttifakının yüzde 50’nin altına düşmesini istemiyoruz” dedi.

Enginyurt’tan ittifak açıklaması:

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde de devam edeceğini belirterek, Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde Büyükşehir Belediyelerine aday çıkartmayacaklarını söyledi. Parti olarak dertlerinin kazanma ve kaybetme olmadığını belirten Enginyurt, “Şu an bir Cumhur İttifakı kurduk. Yerel seçimlerde de bu Cumhur İttifakı devam edecek. Milliyetçi Hareket Partisi Ankara, İstanbul, İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanı çıkartmıyor. Birileri diyor ki; efendim niye çıkartmıyorsunuz, siz parti değil misiniz? Biz partiyiz ama biz önce ülkem, sonra milletim, sonra partim diyen bir partiyiz. Biz bu ülke ekonomik kaosa gidecekse, bu ülkede iç kargaşa çıkacaksa, bu ülkenin evlatları birbirleriyle kavga edecekse biz o zaman partimizi bir kenara bırakırız. Bizim derdimiz tasamız parti değil, bizim derdimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milletinin birliği ve beraberliğidir. 24 Haziran’dan önce kurduğumuz Cumhur İttifakı 2023 yılına kadar devam edecektir diye sayın genel başkanımız söz verdi. Bu söze sadık kalarak Ankara başta olmak üzere, birçok büyükşehirde aday çıkartmıyoruz. Bunun sebebi kazanmak ya da kaybetmek değil. Böyle bir derdi olan siyasi hareket değiliz. Biz yalnızlığımıza çakalların bile güldüğü günlerde Milletçi Çalışma Partisi olarak dahi yüzde 2’yi geçmeyeceğimizi bilmemize rağmen aday çıkarmış bir siyasi hareketiz” diye konuştu.

Bu ülkenin fedaileriyiz

Enginyurt, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz Türk milliyetçileri ve ülkücüleri olarak bu ülkenin fedaileriyiz. Bu ülke için varız. Dolayısıyla biz diyoruz ki şu an Türkiye’de ve Türkiye’nin dışında birileri bu Cumhur İttifakı zarar görsün istiyor. Bu Cumhur İttifakı kaybetsin istiyor. “Cumhur İttifakı kaybederse, yüzde 50’nin altına düşerse Cumhurbaşkanlığı yeni sistemi meşrutiyet sorunu yaşar. Başkanlık sistemi tartışmaya açılır.  Türkiye’de yeni bir kaos yaratırız. Erken seçim tartışmaları başlar ve biz böylece istediğimize ulaşırız” diye elini ovuşturuyor. Yani birilerinin derdi Türkiye Cumhuriyeti’nin birliği, beraberliği, ayağa kalkması değil, ben de sonrası tufan diyorlar. Ben varsam varım, ben yoksam ne olursa olsun diyorlar. Milliyetçi Hareket Partisi de bu düşünceyi topyekûn reddediyor. Ben varsam varım demiyor Milliyetçi Hareket Partisi, biz varsak var oluruz, biz birliksek, berabersek var oluruz diyor. Onun için de söz verdiğimiz Cumhur İttifakının yüzde 50’nin altına düşmesini istemiyoruz. Bizi eleştirenler, birbiriyle hiç alakası olmayanlar birlikte ittifak yapıyorlar ama Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakını devam ettireceğim dediğinde sürekli bize saldırıyorlar, hakaret ediyorlar.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.