Yıldırım, sel bölgesinde

SİYASET 11.08.2018 - 23:34, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1732+ kez okundu.
 

Yıldırım, sel bölgesinde

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, beraberindeki heyetle selin büyük hasar oluşturduğu Ünye ilçesinde incelemelerde bulundu.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, sel nedeniyle büyük hasarın oluştuğu Ünye’de incelemelerde bulundu. Yıldırım, aşırı yağışlar sonucu çökme meydana gelen Cevizdere Köprüsü'nde inceleme yaptı.  Yıldırım, daha sonra dere taşması sonucu zarara uğrayan işyerlerini gezerek vatandaşlarla görüştü. -“Ciddi tedbirlerin alınması gerekiyor”- Ordululara geçmiş olsun dileklerini ileten Yıldırım, "Öncelikle bütün Ordu’ya bölge halkına geçmiş olsun. Sayın Genel başkanımızın selamını bütün bölge halkına ilettik. Bölge Milletvekilimiz Cemal Enginyurt ile beraber İkizce, Yoğunoluk, İlküvez, Çaybaşı,  Fatsa, Bolaman, Yalıköy, Medreseönü ve Ünye’de gezerek incelemeler yapıyoruz. Böyle bir afetin tekrar yaşanmaması için ciddi tedbirlerin alınması gerekiyor." dedi. -“Genel Başkanımızın hassasiyeti bu hususta çok ciddidir”- Hazırlanacak raporu MHP Genel Merkezine ileteceklerini aktaran Yıldırım, şu değerlendirmede bulundu: “Bir felaket var. Aşırı yağış var. Burada insan kusuru da fazla. Örneğin, şu anda içinde bulunduğumuz mekana su basmasının sebebi; dere yatağına hafriyat dökülerek dere yatağının küçülmesi. MHP olarak biz bölgeye dertleri dinlemeye, derman olmaya, Ordu Milletvekilimiz Cemal Enginyurt’a destek olmaya geldik. Sayın Genel Başkanımızın hassasiyeti bu hususta çok ciddidir. Biz raporumuzu MHP Genel Merkezine ileteceğiz. MHP Genel Merkezi, bölge halkının Ordu’nun, Giresun’un ve bölge Milletvekilimiz Cemal Enginyurt’un yanındadır.” -“Bu bir afet değildir”- MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, yaşanan olayın afet değil, ihmal ve tedbirsizlik olduğunu belirterek, şöyle konuştu:  “Bu sel felaketini Allah’ın takdiri olarak görmemek gerektiğini ifade etmek istiyorum. Buralar son bir ay içerisinde sadece bulunduğum alandan örnek verecek olursak eğer üç defa sele maruz kalıyorsa bu bir afet değildir. Bu tedbirsizliktir. Bu ihmaldir, bu iş yapmamaktır. Dere yataklarının ıslah edilmesi gerekir diyoruz. Altyapının yapılması gerekir diyoruz. Bunu yapacak olanda büyükşehir belediyesi, Ünye Belediyesi, Fatsa Belediyesi, Perşembe Belediyesi ve belediyelerdir. Yolların kenarlarına beton evleri yapmaları gerekiyor. Eksiktir tamamlasın. Dere yataklarını ıslah etsinler, bu millet bu kaderi çekmek zorunda değil. Böyle bir kader olmaz. Bu bir zulümdür. Bakın bugün bu alan iş yapan ticaret yapan bu insan büyük bir afet yaşıyorsa, bu afeti gidermekle mükellef olan devlettir. Biz buradan yetkilileri uyarıyoruz. Bu afetin sorumlularını uyarıyoruz. Biz milletimizin yanındayız. Hemşerilerimizin yanındayız. Biz diyoruz ki Ordu’da meydana gelen sel 500 bin kişiyi kapsayan büyük bir afettir. Derhal tarım krediye, ziraat bankasına, halk bankasına, vergi dairesine ve SSK’ya olan borçlar bir yıl ertelenmelidir. Tarım Bakanının dediği gibi sadece zarar gören çiftçinin değil, bütün Ordu’nun borcu ertelenmelidir ve Ordu afet kapsamına alınmalıdır.”  Yıldırım’a incelemeleri sırasında MHP MYK Üyesi Volkan Dudu ve partililer eşlik etti.  
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, beraberindeki heyetle selin büyük hasar oluşturduğu Ünye ilçesinde incelemelerde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, sel nedeniyle büyük hasarın oluştuğu Ünye’de incelemelerde bulundu.

Yıldırım, aşırı yağışlar sonucu çökme meydana gelen Cevizdere Köprüsü'nde inceleme yaptı.  Yıldırım, daha sonra dere taşması sonucu zarara uğrayan işyerlerini gezerek vatandaşlarla görüştü.

-“Ciddi tedbirlerin alınması gerekiyor”-

Ordululara geçmiş olsun dileklerini ileten Yıldırım, "Öncelikle bütün Ordu’ya bölge halkına geçmiş olsun. Sayın Genel başkanımızın selamını bütün bölge halkına ilettik. Bölge Milletvekilimiz Cemal Enginyurt ile beraber İkizce, Yoğunoluk, İlküvez, Çaybaşı,  Fatsa, Bolaman, Yalıköy, Medreseönü ve Ünye’de gezerek incelemeler yapıyoruz. Böyle bir afetin tekrar yaşanmaması için ciddi tedbirlerin alınması gerekiyor." dedi.

-“Genel Başkanımızın hassasiyeti bu hususta çok ciddidir”-

Hazırlanacak raporu MHP Genel Merkezine ileteceklerini aktaran Yıldırım, şu değerlendirmede bulundu:

“Bir felaket var. Aşırı yağış var. Burada insan kusuru da fazla. Örneğin, şu anda içinde bulunduğumuz mekana su basmasının sebebi; dere yatağına hafriyat dökülerek dere yatağının küçülmesi. MHP olarak biz bölgeye dertleri dinlemeye, derman olmaya, Ordu Milletvekilimiz Cemal Enginyurt’a destek olmaya geldik. Sayın Genel Başkanımızın hassasiyeti bu hususta çok ciddidir. Biz raporumuzu MHP Genel Merkezine ileteceğiz. MHP Genel Merkezi, bölge halkının Ordu’nun, Giresun’un ve bölge Milletvekilimiz Cemal Enginyurt’un yanındadır.”

-“Bu bir afet değildir”-

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, yaşanan olayın afet değil, ihmal ve tedbirsizlik olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

 “Bu sel felaketini Allah’ın takdiri olarak görmemek gerektiğini ifade etmek istiyorum. Buralar son bir ay içerisinde sadece bulunduğum alandan örnek verecek olursak eğer üç defa sele maruz kalıyorsa bu bir afet değildir. Bu tedbirsizliktir. Bu ihmaldir, bu iş yapmamaktır. Dere yataklarının ıslah edilmesi gerekir diyoruz. Altyapının yapılması gerekir diyoruz. Bunu yapacak olanda büyükşehir belediyesi, Ünye Belediyesi, Fatsa Belediyesi, Perşembe Belediyesi ve belediyelerdir. Yolların kenarlarına beton evleri yapmaları gerekiyor. Eksiktir tamamlasın. Dere yataklarını ıslah etsinler, bu millet bu kaderi çekmek zorunda değil. Böyle bir kader olmaz. Bu bir zulümdür. Bakın bugün bu alan iş yapan ticaret yapan bu insan büyük bir afet yaşıyorsa, bu afeti gidermekle mükellef olan devlettir. Biz buradan yetkilileri uyarıyoruz. Bu afetin sorumlularını uyarıyoruz. Biz milletimizin yanındayız. Hemşerilerimizin yanındayız. Biz diyoruz ki Ordu’da meydana gelen sel 500 bin kişiyi kapsayan büyük bir afettir. Derhal tarım krediye, ziraat bankasına, halk bankasına, vergi dairesine ve SSK’ya olan borçlar bir yıl ertelenmelidir. Tarım Bakanının dediği gibi sadece zarar gören çiftçinin değil, bütün Ordu’nun borcu ertelenmelidir ve Ordu afet kapsamına alınmalıdır.” 

Yıldırım’a incelemeleri sırasında MHP MYK Üyesi Volkan Dudu ve partililer eşlik etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.