Yeni yılın ilk meclisi gerçekleştirildi

BÖLGE GÜNDEMİ 08.01.2019 - 22:29, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1887+ kez okundu.
 

Yeni yılın ilk meclisi gerçekleştirildi

Ünye Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül Başkanlığında, Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
gündem ve 2 gündem dışı maddenin görüşüldüğü toplantıda, gündemde ki maddelerin 13’ü imar ile ilgili olurken, maddelerin 7’si kabul edilirken, 6’sı imar komisyonuna havale edildi. Gündem dışı madde olarak görüşülen imarla ilgili 2 madde ise kabul edildi. -Belediye Meclisi 2019’ta tatil yapmayacak- Yeni yılın ilk Belediye Meclis Toplantısında toplantı günleri ve Belediye Meclis tatil aynın belirlenmesi konusu görüşülürken, Belediye Meclisi’nin her ayın ilk salı günü toplanmasına ve 2019 yılında tatil yapmaması kararlaştırıldı. -Denetim Komisyonu seçildi- Toplantıda, 5 kişiden oluşan Denetim Komisyonu üyelerinin gizli oyla seçimi yapıldı. Denetim Komisyonu’na Yahya Karaoğlan, Ümit Baş, Zekariya Tiyaloğlu, Serkan Çolakoğlu ve Mehmet Ali Şentepe seçildi. -Zabıtalara merkezi yönetimin açıkladığı oranda zam- Mecliste,  Zabıta Müdürlüğü’nde zabıta memuru olarak görev yapan personellere 2019 yılı içinde ödenecek olan maktu mesai ücretlerinin belirlenmesi konusu görüşülürken, mesai ücretinde merkezi yönetimin açıkladığı oranda zam yapılması kararı alındı. Gündemde görüşülen bir diğer maddede, Uğurlu Mahallesinde bulunan içkili yerde canlı müzik yapılıp, yapılmaması konusu görüşüldü ve canlı müzik yapılmaması kararı alındı. Gündemde görüşülen bir diğer maddede ise Güzelyalı Mahallesi’nde bulunan alanın içkili yerler krokisine ilave edilmesi konusu görüşülerek, konu İçkili Yerler Belirleme Komisyonu’na havale edildi. Gündemde görüşülen bir diğer maddede Bilgi İşlem Müdürlüğüne bağlı Tekkiraz Hizmet Yerleşkesi’nde ki arşiv Şube Şefliği’nin arşiv hizmetleri görev ve çalışma yönetmeliği Belediye Meclisi’nde görüşülerek kabul edildi. -9 sözleşmeli personelin görev süresi uzatıldı- Gündemde görüşülen bir diğer maddede, Ünye Belediyesi’nde münhal bulunan kadrolarda 5393 Sayılı Kanunun 49'ncu Maddesi gereği sözleşmeli olarak istihdam edilmekte olan ve sözleşmeleri 31.12.2018 tarihinde sona eren Teknik Hizmetleri Sınıfından 1 adet peyzaj mimarı, 4 adet mühendis, 1 adet mimar, 1 adet tekniker ile avukat hizmetleri sınıfından 2 adet avukat olmak üzere 9 sözleşmeli personelin sözleşmelerinin 2019 mali yılı sonuna kadar uzatılması konusu görüşülerek kabul edildi.   Mecliste ayrıca, taşeron işçisi olarak Ünye Belediyesi’nde görev yaparken 696 Sayılı KHK kapsamında Belediye şirketine sürekli işçi statüsü ile devri gerçekleşenlerin maaşları 2019 yılında İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nce tahakkuk ettirilerek ödenmesi ve bu nedenle birimlerinde şirket personeli çalıştıran bazı müdürlüklerin 2019 mali yılı bütçesindeki ilgili harcama kalemlerinden toplam 11 milyon 185 bin lira tutarındaki bütçe ödeneğinin İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 03.05.01.04 numaralı harcama kalemine aktarılması hususu görüşülerek kabul edildi. 
Ünye Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül Başkanlığında, Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

gündem ve 2 gündem dışı maddenin görüşüldüğü toplantıda, gündemde ki maddelerin 13’ü imar ile ilgili olurken, maddelerin 7’si kabul edilirken, 6’sı imar komisyonuna havale edildi. Gündem dışı madde olarak görüşülen imarla ilgili 2 madde ise kabul edildi.

-Belediye Meclisi 2019’ta tatil yapmayacak-

Yeni yılın ilk Belediye Meclis Toplantısında toplantı günleri ve Belediye Meclis tatil aynın belirlenmesi konusu görüşülürken, Belediye Meclisi’nin her ayın ilk salı günü toplanmasına ve 2019 yılında tatil yapmaması kararlaştırıldı.

-Denetim Komisyonu seçildi-

Toplantıda, 5 kişiden oluşan Denetim Komisyonu üyelerinin gizli oyla seçimi yapıldı. Denetim Komisyonu’na Yahya Karaoğlan, Ümit Baş, Zekariya Tiyaloğlu, Serkan Çolakoğlu ve Mehmet Ali Şentepe seçildi.

-Zabıtalara merkezi yönetimin açıkladığı oranda zam-

Mecliste,  Zabıta Müdürlüğü’nde zabıta memuru olarak görev yapan personellere 2019 yılı içinde ödenecek olan maktu mesai ücretlerinin belirlenmesi konusu görüşülürken, mesai ücretinde merkezi yönetimin açıkladığı oranda zam yapılması kararı alındı.

Gündemde görüşülen bir diğer maddede, Uğurlu Mahallesinde bulunan içkili yerde canlı müzik yapılıp, yapılmaması konusu görüşüldü ve canlı müzik yapılmaması kararı alındı.

Gündemde görüşülen bir diğer maddede ise Güzelyalı Mahallesi’nde bulunan alanın içkili yerler krokisine ilave edilmesi konusu görüşülerek, konu İçkili Yerler Belirleme Komisyonu’na havale edildi.

Gündemde görüşülen bir diğer maddede Bilgi İşlem Müdürlüğüne bağlı Tekkiraz Hizmet Yerleşkesi’nde ki arşiv Şube Şefliği’nin arşiv hizmetleri görev ve çalışma yönetmeliği Belediye Meclisi’nde görüşülerek kabul edildi.

-9 sözleşmeli personelin görev süresi uzatıldı-

Gündemde görüşülen bir diğer maddede, Ünye Belediyesi’nde münhal bulunan kadrolarda 5393 Sayılı Kanunun 49'ncu Maddesi gereği sözleşmeli olarak istihdam edilmekte olan ve sözleşmeleri 31.12.2018 tarihinde sona eren Teknik Hizmetleri Sınıfından 1 adet peyzaj mimarı, 4 adet mühendis, 1 adet mimar, 1 adet tekniker ile avukat hizmetleri sınıfından 2 adet avukat olmak üzere 9 sözleşmeli personelin sözleşmelerinin 2019 mali yılı sonuna kadar uzatılması konusu görüşülerek kabul edildi.

 

Mecliste ayrıca, taşeron işçisi olarak Ünye Belediyesi’nde görev yaparken 696 Sayılı KHK kapsamında Belediye şirketine sürekli işçi statüsü ile devri gerçekleşenlerin maaşları 2019 yılında İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nce tahakkuk ettirilerek ödenmesi ve bu nedenle birimlerinde şirket personeli çalıştıran bazı müdürlüklerin 2019 mali yılı bütçesindeki ilgili harcama kalemlerinden toplam 11 milyon 185 bin lira tutarındaki bütçe ödeneğinin İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 03.05.01.04 numaralı harcama kalemine aktarılması hususu görüşülerek kabul edildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.