Yayla ve meralardaki kaçak yapılar yıkılıyor

BÖLGE GÜNDEMİ 16.10.2018 - 11:08, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1863+ kez okundu.
 

Yayla ve meralardaki kaçak yapılar yıkılıyor

Ordu Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerince, yayla ve meralarda 2017 yılından sonra inşa edildiği ya da inşasına başlandığı tespit edilen yapıların yıkılması için başlatılan çalışmalar sürüyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilgili kurumların temsilcilerinin de yer aldığı ekiplerle Aybastı ve Kabadüz ilçesine bağlı Perşembe ve Çambaşı Yaylası'nda kaçak yapılara ilişkin incelemeler yaptı. Ekipler kaçak tespit ettikleri yapıların iş makineleriyle yıkımına başladı. Ordu Valisi Seddar Yavuz, yaptığı açıklamada, hükümetin bu konuyla ilgili önemli bir çalışmasının olduğunu hatırlatarak, imar barışı düzenlemesinin gerçekleştirildiğini söyledi. Yasadan yararlanmak isteyen 18 bin kişinin müracaatını aldıklarını açıklayan Vali Yavuz, bundan da 28 milyon lira bir gelir elde edildiğini söyledi. Yavuz, yasal düzenleme kapsamında 2018 yılında inşa edilen kaçak binalar asla izin verilmeyeceğini ifade ederek, "Bu yıl içerisinde yapılan kaçak yapılara ilişkin yıkım kararlarını uyguluyoruz. Şimdiye kadar yaklaşık 50 kaçak yapı yıkıldı." dedi. Vatandaşlara çağrıda bulunan Yavuz, "İmar barışı süresi 31 Ekim tarihinde sona eriyor. Bu tarihe kadar 2018 yılından önce yapılaşması olan, bina yapmış olan bütün vatandaşlarımıza Çevre ve Şehircilik Müdürlüklerine başvurmalarını öneriyorum." diye konuştu.
Ordu Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerince, yayla ve meralarda 2017 yılından sonra inşa edildiği ya da inşasına başlandığı tespit edilen yapıların yıkılması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilgili kurumların temsilcilerinin de yer aldığı ekiplerle Aybastı ve Kabadüz ilçesine bağlı Perşembe ve Çambaşı Yaylası'nda kaçak yapılara ilişkin incelemeler yaptı. Ekipler kaçak tespit ettikleri yapıların iş makineleriyle yıkımına başladı.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, yaptığı açıklamada, hükümetin bu konuyla ilgili önemli bir çalışmasının olduğunu hatırlatarak, imar barışı düzenlemesinin gerçekleştirildiğini söyledi. Yasadan yararlanmak isteyen 18 bin kişinin müracaatını aldıklarını açıklayan Vali Yavuz, bundan da 28 milyon lira bir gelir elde edildiğini söyledi.

Yavuz, yasal düzenleme kapsamında 2018 yılında inşa edilen kaçak binalar asla izin verilmeyeceğini ifade ederek, "Bu yıl içerisinde yapılan kaçak yapılara ilişkin yıkım kararlarını uyguluyoruz. Şimdiye kadar yaklaşık 50 kaçak yapı yıkıldı." dedi.

Vatandaşlara çağrıda bulunan Yavuz, "İmar barışı süresi 31 Ekim tarihinde sona eriyor. Bu tarihe kadar 2018 yılından önce yapılaşması olan, bina yapmış olan bütün vatandaşlarımıza Çevre ve Şehircilik Müdürlüklerine başvurmalarını öneriyorum." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.