Yangın ve Afetlere Karşı Bilinçli Bir Nesil Yetişecek

BÖLGE GÜNDEMİ 29.03.2018 - 22:47, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2443+ kez okundu.
 

Yangın ve Afetlere Karşı Bilinçli Bir Nesil Yetişecek

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yangına ve doğal afetlere karşı bilgili ve bilinçli bir nesil yetiştirmek amacıyla verdiği eğitim seminerleri aralıksız devam ediyor. Bu amaçla itfaiye ekipleri tarafından son dört yılda 170 bin öğrenciye eğitim verildi.
tfaiye ekipleri, il genelindeki okullarda öğrencilere yangın ve doğal afetlerle ilgili eğitim veriyor. Bu kapsamda, son iki hafta içerisinde 50 okuldaki 25 bin 500 öğrenciye ulaşılarak afet ve acil durumlarda, depremde ve yangında yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi, yangın ve deprem tahliye programları düzenlendi. Bilgili ve Bilinçli Bir Neslin Temelini Öğrenciler Oluşturacak Yangına, itfaiye bir duruma ve depreme karşı bilgili ve bilinçli bir nesil oluşturmak için okul çağındaki öğrencilerin önemini vurgulayan eğitmenler, “Yangına ve doğal afetlere karşı bilgili ve bilinçli bir neslin temelini okullarımızdaki öğrencilerimiz oluşturacak. Bu düşünceyle Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, İlMilli Eğitim Müdürlüğümüz ile hazırladığımız program dâhilindetüm ilçe ve mahallelerdeki ilkokul, ortaokul ve liselerdeöğrencilerimizeeğitim veriyoruz. Projenin başladığı 2014-2015 eğitim öğretim yılından bugüne kadar toplamda 751 okulda 170 binöğrenciye ulaştık” dedi. Hedef, Bütün Öğrencilere Ulaşmak Hedeflerinin yapılan planlamalar ve oluşturulan program çerçevesince il genelindeki tüm okullara ve her öğrenciye ulaşmak olduğunu belirten itfaiye yetkilileri, “Hedefimiz, okul çağındaki bütün öğrencilere ulaşmak olup, bu doğrultudatüm ilçelerdeki eğitimlerimiz devam edecek. Seminerlerde önceliği, olası yangın öncesi alınması gereken tedbirlere vererek güvenli bir yaşam için yapılması gerekenleri anlatıyoruz. Yangın anında doğru davranış şekilleri ve yangın sonrası yapılması gerekenleri söylüyoruz. Bu sayede bilinçli ve bilgili bir nesil yetiştirerek yangın riskini en aza indirip, yangın anında oluşabilecek panikle yanlış kararlar vermenin önüne geçmek istiyoruz” şeklinde konuştu.  
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yangına ve doğal afetlere karşı bilgili ve bilinçli bir nesil yetiştirmek amacıyla verdiği eğitim seminerleri aralıksız devam ediyor. Bu amaçla itfaiye ekipleri tarafından son dört yılda 170 bin öğrenciye eğitim verildi.

tfaiye ekipleri, il genelindeki okullarda öğrencilere yangın ve doğal afetlerle ilgili eğitim veriyor. Bu kapsamda, son iki hafta içerisinde 50 okuldaki 25 bin 500 öğrenciye ulaşılarak afet ve acil durumlarda, depremde ve yangında yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi, yangın ve deprem tahliye programları düzenlendi.

Bilgili ve Bilinçli Bir Neslin Temelini Öğrenciler Oluşturacak

Yangına, itfaiye bir duruma ve depreme karşı bilgili ve bilinçli bir nesil oluşturmak için okul çağındaki öğrencilerin önemini vurgulayan eğitmenler, “Yangına ve doğal afetlere karşı bilgili ve bilinçli bir neslin temelini okullarımızdaki öğrencilerimiz oluşturacak. Bu düşünceyle Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, İlMilli Eğitim Müdürlüğümüz ile hazırladığımız program dâhilindetüm ilçe ve mahallelerdeki ilkokul, ortaokul ve liselerdeöğrencilerimizeeğitim veriyoruz. Projenin başladığı 2014-2015 eğitim öğretim yılından bugüne kadar toplamda 751 okulda 170 binöğrenciye ulaştık” dedi.

Hedef, Bütün Öğrencilere Ulaşmak

Hedeflerinin yapılan planlamalar ve oluşturulan program çerçevesince il genelindeki tüm okullara ve her öğrenciye ulaşmak olduğunu belirten itfaiye yetkilileri, “Hedefimiz, okul çağındaki bütün öğrencilere ulaşmak olup, bu doğrultudatüm ilçelerdeki eğitimlerimiz devam edecek. Seminerlerde önceliği, olası yangın öncesi alınması gereken tedbirlere vererek güvenli bir yaşam için yapılması gerekenleri anlatıyoruz. Yangın anında doğru davranış şekilleri ve yangın sonrası yapılması gerekenleri söylüyoruz. Bu sayede bilinçli ve bilgili bir nesil yetiştirerek yangın riskini en aza indirip, yangın anında oluşabilecek panikle yanlış kararlar vermenin önüne geçmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.