Yağmurda Sıkıntı Yaşatan Bölgeler Çözülüyor

BÖLGE GÜNDEMİ 06.08.2019 - 22:58, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1791+ kez okundu.
 

Yağmurda Sıkıntı Yaşatan Bölgeler Çözülüyor

Ünye Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşüldü.
Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Gündeme geçmeden önce yaptığı değerlendirmede Ünye’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ünye’de Beton, Stabilize, Asfalt Yol Çalışmaları Göreve geldikleri günden bu yana yapılan yol çalışmalarına değinen Başkan Tavlı, “geçen ay Dereköy, Ortaköy, Yeniköy mahallerinde beton yol çalışmalarının startını vermiştik. Bu ay yine 10 mahallemizde toplamda 6 Km’yi bulacak beton yol çalışmasının startını Ataköy’ümüzden verdik. Diğer mahallelerimizde de çalışmalarımız devam edecektir. Göreve geldiğimiz 1 Nisan’dan itibaren bugüne kadar 34 Km. Filler malzemeli bakım yapmışız, tesviyeli bakım yaptığımız yol 40 Km.’nin üzerinde. 15 Km. Stabilize yol çalışması yapmış durumdayız. Bunun yanı sıra şehir merkezinde yol bakım çalışmaları gerçekleştirdik. Asfalt yol çalışmalarında ise Irmak Caddesi, Öznur Kartal Caddesi, Kıroğlu Caddesi, Pelitliyatak Mahallesi’nde söz verdiğimiz gibi asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Irmak Caddesi’nde 500 metre asflatlanacak alan var onu da devam ettireceğiz ” dedi. Yağmurda Sıkıntı Yaşatan Bölgeler Çözülüyor Başkan Hüseyin Tavlı son günlerde bölgemizde etkili olan yağışları ve neden olduğu tahribatı da değerlendirerek, “ilçemizde iki etkili yağışta metrekareye 90 Kg. ve 102 Kg. Yağmur düştü. Ünye’nin belli noktalarında sıkıntılı olan bölgelerde su baskınlarına neden oldu. Bu sıkıntılı yerlerle ilgili Büyükşehir Belediyemiz ve OSKİ ile birlikte çalışma yürüterek kısa zamanda ihale yoluyla sorunu gidereceğiz. 2020 yılında da bu bölgelerde bulunan, sorun yaşayan hemşerilerimizle yağmuru artık kapıda değil pencereden seyreceğiz. Fevzi Çakmak Mahallesi, Liseler Mahallesi, Gölevi Mahallesi, Saraçlı Mahallesi ve Kaledere Mahallesi’nde sıkıntılı yerler bu çalışma ile çözülecek” dedi. Taşeron İşçilere Zam Farkı Yatıyor Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ayrıca Ankara temasları hakkında değerlendirmelerde de bulunurken “taşeron yasasıyla 2018’in Nisan ayında kadroya  geçen kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimizin Temmuz’da yönetmelik gerçekleştiği için aradaki zam farkı alacakları vardı. Bu da yaklaşık 700 Bin TL tutarındaydı. Yaptığımız görüşmeler sonucunda Kurban Bayramı öncesinde bu kardeşlerimizin zam farkı hesaplarında olacaktır. Hayırlı olsun” dedi. Başkan Tavlı’nın konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşüldü. 10 maddelik gündemde 2 Zabıta Müdürlüğü’nün, 1 Destek Hizmetleri Müdürlüğünün, 6 İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün ve 1 İşletme ve iştirakler Müdürlüğünün talebi yer aldı.  
Ünye Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşüldü.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Gündeme geçmeden önce yaptığı değerlendirmede Ünye’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ünye’de Beton, Stabilize, Asfalt Yol Çalışmaları

Göreve geldikleri günden bu yana yapılan yol çalışmalarına değinen Başkan Tavlı, “geçen ay Dereköy, Ortaköy, Yeniköy mahallerinde beton yol çalışmalarının startını vermiştik. Bu ay yine 10 mahallemizde toplamda 6 Km’yi bulacak beton yol çalışmasının startını Ataköy’ümüzden verdik. Diğer mahallelerimizde de çalışmalarımız devam edecektir. Göreve geldiğimiz 1 Nisan’dan itibaren bugüne kadar 34 Km. Filler malzemeli bakım yapmışız, tesviyeli bakım yaptığımız yol 40 Km.’nin üzerinde. 15 Km. Stabilize yol çalışması yapmış durumdayız. Bunun yanı sıra şehir merkezinde yol bakım çalışmaları gerçekleştirdik. Asfalt yol çalışmalarında ise Irmak Caddesi, Öznur Kartal Caddesi, Kıroğlu Caddesi, Pelitliyatak Mahallesi’nde söz verdiğimiz gibi asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Irmak Caddesi’nde 500 metre asflatlanacak alan var onu da devam ettireceğiz ” dedi.

Yağmurda Sıkıntı Yaşatan Bölgeler Çözülüyor

Başkan Hüseyin Tavlı son günlerde bölgemizde etkili olan yağışları ve neden olduğu tahribatı da değerlendirerek, “ilçemizde iki etkili yağışta metrekareye 90 Kg. ve 102 Kg. Yağmur düştü. Ünye’nin belli noktalarında sıkıntılı olan bölgelerde su baskınlarına neden oldu. Bu sıkıntılı yerlerle ilgili Büyükşehir Belediyemiz ve OSKİ ile birlikte çalışma yürüterek kısa zamanda ihale yoluyla sorunu gidereceğiz. 2020 yılında da bu bölgelerde bulunan, sorun yaşayan hemşerilerimizle yağmuru artık kapıda değil pencereden seyreceğiz. Fevzi Çakmak Mahallesi, Liseler Mahallesi, Gölevi Mahallesi, Saraçlı Mahallesi ve Kaledere Mahallesi’nde sıkıntılı yerler bu çalışma ile çözülecek” dedi.

Taşeron İşçilere Zam Farkı Yatıyor

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ayrıca Ankara temasları hakkında değerlendirmelerde de bulunurken “taşeron yasasıyla 2018’in Nisan ayında kadroya  geçen kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimizin Temmuz’da yönetmelik gerçekleştiği için aradaki zam farkı alacakları vardı. Bu da yaklaşık 700 Bin TL tutarındaydı. Yaptığımız görüşmeler sonucunda Kurban Bayramı öncesinde bu kardeşlerimizin zam farkı hesaplarında olacaktır. Hayırlı olsun” dedi.

Başkan Tavlı’nın konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşüldü. 10 maddelik gündemde 2 Zabıta Müdürlüğü’nün, 1 Destek Hizmetleri Müdürlüğünün, 6 İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün ve 1 İşletme ve iştirakler Müdürlüğünün talebi yer aldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.